Top Social

Palmiye Kurabiye (Palmiers)

4/09/2018

Bu ara palmiye kurabiye yapımına kafayı takmış durumdayım :) Orjinal adı Palmiers olan bu Fransız kurabiyesiyle ilk kez bir arkadaşın ikramı sonucu tanıştım. O kadar hoşuma gitti ki, aklıma geldikçe Pelit'e gidip bir kutu alıyordum. O dönem de aklımdan geçti ben bunu evde yaparım diye ama sonrasında unuttum gitti.

Nereden esti bilmiyorum geçen hafta sonu dolaptaki milföylerle bir deneyeyim dedim, o kadar kolay ki yapması, şipşak fırına attım. Ama istediğim gibi olmadı. Milföyü bir yerde okuduğum üzere iki kat yapmıştım, bir de şekeri az gelmişti hamur tadı geliyordu. Üstelik olması gerektiği gibi kıtır olmamıştı. Ofiste arkadaşıma bahsettim, tereyağlı milföy kullan daha iyi olur dedi.

Nihayet bu haftasonu deneme fırsatım oldu, tereyağlı milföyden tek kat kullanıp yaptım. Bol toz şeker ve biraz tarçınla pişirdim. Ortaya tam da istediğim lezzette ve kıtır palmiyeler çıktı.

Bu tarifi paylaşmayı çok istedim, çünkü tam da Özge'nin Oltası'na uygun bir tarif, az malzemeyle ve çabucak hazır olan lezzetli bir kurabiye.

Siz isterseniz tarçınsız sadece toz şekerle de yapabilirsiniz, hatta bir arkadaşımın yaptığı gibi ceviz de ekleyebilirsiniz. Her haliyle lezzetli. Ama mutlaka tereyağlı milföy kullanın. Aşağıdaki ölçülerle 20-25 tane çıkıyor.



print recipe

Palmiye Kurabiye (Palmiers)
2 malzemeyle 5 dakikada hazır olan bu nefis kurabiyeler vazgeçilmeziniz olacak.
Malzemeler
2 adet dikdörtgen tereyağlı milföy hamuru 4-5 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
1) Milföyleri dondurucudan çıkarıp biraz tezgahta yumuşamasını sağlayın.2) Bir kasede toz şeker ve tarçını karıştırın. Hamuru açacağınız yüzeye serpin üstüne bir dikdörtgen milföy hamuru koyun, üstüne yine şekerli karışımdan serpin (Her tarafına yayın)3) Üzerinden merdaneyle geçerek hamuru biraz inceltin, bu sayede şekerler de hamura yapışacak.4) Uzun kenarlarını ortada buluşacak şekilde iki taraftan rulo şeklinde sarın. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayıp dolapta 20 dakika kadar soğutun. Dilimlemesi kolay olacak.5) Soğuyan milföyleri 1 parmak kalınlığında dilimleyip tepsiye dizin. Üstlerinden bir bardak altıyla bastırarak yassılaştırın (bardak altı milföye yapışıyordu ben de önce şekere batırıp öyle bastırdım kolay oldu, hem de üstleri de şekerlendi.6) Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırının orta rafına tepsiyi koyun, 15-20 dakika kadar pişirin. Üstleri de kızarmaya başlayınca çıkartabilirsiniz.

2 yorum on "Palmiye Kurabiye (Palmiers)"
  1. Un serpip üstünde hamuru açıyoruz değil mi? Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır hayır un yok şeker tarçın karışımını serpip üstüne milfoy ustune bir kat daha şeker sonra merdaneyle inceltin.

      Sil