Top Social

Çilekli Milföy Pasta

5/15/2018
çilekli milföy pasta

Bazı tarifler var ki gördüğüm anda aa ben bunu yaparım dediğim ve sonra bir sebeple sürekli yapmayı ertelediğim. İşte bu da onlardan biri. Neden daha önce yapmadığımı bilmiyorum. Demek ki sürekli araya başka tarifler girdi. Ya da daha zamanı değildi :)

Geçenlerde çilekli bir şeyler yapayım derken aklıma geldi, çünkü bu tarif tam da Özge'nin Oltası'na uygun bir tarifti. Yani hem çok pratik hem de lezzetli ve de şık. İşte bu yüzden sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.

Milföy pasta yaparken bazıları milföy hamurunu kabarık halde kullanıyor, ama o şekilde yapıldığında kremayla birleştiğinde yumuşuyorlarmış. Ben böyle kıtır milföyle yapılanı ilk kez sevgili Dilek'in blogunda gördüm. 3 yıl geçmiş üstünden, yapmaya karar verince hemen açıp okudum ve onun anlattığı şekilde yaptım.

Milföy hamurlarını dikdörtgen hale getirip yağlı kağıt serili tepsiye koyuyoruz, üstüne bir yağlı kağıt daha koyup, üstüne diğer tepsiyi koyuyoruz ki milföyler kabaramasın. Hatta ağırlık olsun diye tepsinin içine hafif suyla doldurduğum bir borcam koydum :) Bu şekilde olunca milföyler kıtır kıtır oluyor, ben bir tanesini kraker gibi yedim hatta :)


Sonra arasına sürmek için pastacı kreması yapmamız gerekiyor, ben daha önce verdiğim şu tarifteki pastacı kremasını kullanacaktım. O da Mutfak Sırları Nilay'ın tarifi ve gerçekten şahane bir krema oluyor. Ama gel gör ki pastayı akşam Gökçe uyuduktan sonra yapmaya giriştim, üstelik fotolarını da aynı akşam çekmek istiyordum. O yüzden daha pratik bir kremaya ihtiyacım vardı.

Geçenlerde Dr.Oetker'in yeni çıkardığı pişirilerek hazırlanan pastacı kremasından 1 paket almıştım denemek için. Onu kullanayım dedim. Bu arada vallahi reklam değil, olaylar aynen böyle gelişti :)))

Ben evde pasta yaparken de bazen dış kaplamasında krem şanti ya da Dr.Oetker'in eski pasta kreması paketlerinden kullanıyordum, ama eski paket soğuk sütle hazırlanıyordu ve bence krem şantiden farkı yoktu. O yüzden bunu yaparken de çok ümitli değildim, yapay bir tadı falan olur diyordum. Ama sonuç o kadar muhteşem oldu ki, sonrasında gidip 4 paket alıp koydum eve. Bu pastaları ofise götürdüm hatta ertesi gün, yiyenler "ya bu krema nefis olmuş" diye diye yediler :))

Neyse, demem o ki isterseniz linkini verdiğim gibi ev yapımı bir creme patisserie de yapabilirsiniz, ama pratik olsun derseniz benim gibi küçük hilelere de başvurabilirsiniz :)))

Pastanın her şeyi şahane de bir tek yerken sıkıntı oluyor, kesmesi falan dert, yüzünüz gözünüz krema oluyor :) O yüzden belki ikram için yapıyorsanız 3 kat değil de 2 kat yapabilirsiniz. Biraz daha kolay olur o zaman. Bu pasta için en ideali yaptıktan sonra hemen yemek, ama ertesi güne kalınca da aşırı yumuşamamıştı.

Bugün tam da Ramazan'ın başlangıcı, milföy pasta pek konsepte uygun olmadı ama paylaşmak için 1 ay daha bekleyemezdim. Herkese hayırlı bir Ramazan diliyorum. İnşallah yakında bir kaç şerbetli  tatlı tarifi de gelecek :)




print recipe

Çilekli Milföy Pasta
Kıtır milföy katları, nefis pastacı kremasıyla, hem pratik hem çok lezzetli bir pasta
Malzemeler
3 tane dikdörtgen milföy hamuru Pastacı Kreması 10-15 adet çilek
Hazırlanışı
1) Milföyleri 5 dakika tezgahta bırakın biraz yumuşasın, her bir dikdörtgeni önce 2 ye bölüp 6 adet kare sonra kareleri tekrar ikiye bölüp toplam 12 küçük dikdörtgen elde edin.2) Fırın tepsisine yağlı kağıt serip milföyleri dizin, üstüne bir yağlı kağıt koyup diğer tepsiyi oturtun. Daha da ağır olsun diye borcam koyabilirsiniz (içine biraz su da koyun yanmasın) 3) Önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyun 20 dakika pişirin, altları pişmeye başladıysa, üstünü açıp kızarana kadar da öyle pişirin. Ben hafif kahverengi olunca çıkardım. 4) Milföyler pişerken pastacı kremasını hazırlayıp soğutun. (Dr.Oetker kullanacaksanız 400 gr süt ve 80 gr tereyağ ihtiyacınız olacak, dolaba koyunca biraz fazla katılaştı ben tekrar mikserle çırptım, hatta 500 gr süt de kullanılabilir) 5) Son olarak 1 kat milföy, üstüne krema sıkıp kenarlara çilek koyun, üstüne bir kat daha aynı işlemle devam edin.
Post Comment
Yorum Gönder