Top Social

En Pratik Bisküvili Puding

5/03/2018

Market gezmeyi oldum olası çok sevmişimdir. Bir şey almayacaksam bile uzun uzun gezip raflardaki ürünleri inceleyebilirim. Geçen gün yine bir kaç şey almak için markete girmiştim, en sevdiğim reyonda dolanırken Dr.Oetker'in "Bisküvili Puding" paketini gördüm. Pembe kutusuyla gayet ilgi çekici duruyordu. Her ne kadar, her türlü tatlıyı evde sıfırdan yapabiliyorsam da, Dr.Oetker'in yeni çıkardığı kutu ürünlerini alıp denemeyi seviyorum. Özellikle pratik oluşları hoşuma gidiyor.

Baktım kutuya sadece yumurta sarısı ve süt ekleniyor, bisküvisi bile içinde hazır şekilde. Haftasonu iki dakikada karıştırıp, çilekli bisküvili puding yaptım. Dolaba attım. Tek zor yanı soğumasını beklemekti, neyse ki tencerenin dibini sıyırmıştım :))



Siz isterseniz muzlu, kivili ya da istediğiniz bir meyveyle yapabilirsiniz. Sonuçta paket size lezzetli bir muhallebi ve bisküvi veriyor. Gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış.  Ben çileği tercih ettim, muhallebiye en çok çileği yakıştırıyorum. Üstüne de fıstık serptim, lezzeti katlandı.

Nasıl yapılıyor derseniz, toza 400 ml süt ve 1 yumurta sarısı ekliyorsunuz, ocakta karıştırarak pişiriyorsunuz, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 dk kaynatıyorsunuz. Sonra ocaktan alıp mikserle en düşük hızda 2 dk çırpıyorsunuz. Ara ara el çırpıcısıyla karıştırarak 10-15 dk soğutuyorsunuz. Sonra kuplarınızın dibine biraz muhallebi, üstüne 1 yemek kaşığı bisküvi kırıntısı, üstüne meyve ve tekrar muhallebi koyup üstünü süsleyip soğutuyorsunuz. 1 paketten 3 adet muhallebili kup hazırladım.

Siz de çok meşhur olan ve hepimizin en az bir kez denediği bu tatlıyı böyle çabucak  yapmak isterseniz Dr.Oetker'in bu ürününü deneyebilirsiniz.


6 yorum on "En Pratik Bisküvili Puding"
  1. Yanıtlar
    1. Aynen, el altında bulundurmakta fayda var :)

      Sil
    2. Magnolia puding benzeri bir şey sanırım sunum çok hoş

      Sil
    3. Aynen öyle, çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. hazır,basit ama sağlıksız,faydasız.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen insanlar pratik bir şeyler yapmak istiyor, herkesin uzun uzun uğraşacak zamanı olmayabiliyor. Bu da o kitleye yönelik bir tavsiye. Zaten orjinal şekliyle de blogda tarifi var, dileyenler oradan yapıyorlar.

      Sil