Top Social

Yoğurt Soslu Tavuk Baget

5/24/2018
Ne yemek yapacağımı bilemediğim zamanlarda, hatta canımın hiç yemekle uğraşmak istemediği zamanlarda aklıma hemen fırın torbasında baget pişirmek gelir. Böylece hem ben mutlu hem ailenin diğer iki üyesi :)

Farklı farklı soslara ve baharatlara bulayıp fırın torbasıyla fırına atıyorsunuz, 1 saatte lime lime  etleri ayrılan nar gibi kızarmış tavuk bagetleriniz oluyor. Benim gibi, torbaya 2 patates doğrayıp koyun hatta ohh mis.

Genelde hazır tavuk baharatlarını kullanıyorum sos yaparken, bu sefer yoğurt ve salçayla kendim hazırladım sosunu. Mutlaka siz de biliyorsunuzdur ama yine de paylaşayım dedim. Çünkü bazen, insan uzun zaman yapmayınca unutuyor. Ben bile dönüp dönüp kendi tariflerime bakıyorum nasıl yapmışım diye :)





print recipe

Soslu Baget
Yoğurt ve salçalı sosla fırın torbasında nefis bagetler yapabilirsiniz.
Malzemeler
6 tavuk baget 1 su bardağı yoğurt (katı olsun, çok sulu olunca iyi olmuyor) 1 yemek kaşığı salça Kekik, tuz, karabiber 2 patates 1 fırın torbası
Hazırlanışı
1) Çukur bir kasede yoğurt, salça ve baharatları karıştırın.2) Fırın torbasına 1 tatlı kaşığı kadar un serpip, torbayı şişirip çalkalayın, böylece un her yerine yapışacak, fazla unu dökün. (bunu yapmasak yapışır mı denemedim ama hep böyle yapıyorum) 3) Tavuk bagetleri ve iri iri doğradığınız patatesleri sosa bulayıp torbaya koyun. Ağzını sıkıca bağlayın. Üstüne kürdanla 2-3 delik açın.4) 200 derece fırında 1 saate yakın pişirin. 5) Fırından çıkarınca torbayı makasla kesip tavukları çıkarabilirsiniz (dikkat edin bir anda buhar çıkıyor eliniz yanmasın)

2 yorum on "Yoğurt Soslu Tavuk Baget"
  1. Merhaba bu tarifinizi denemek istiyorum yemek pisirmede firin torbasini hic kullanmadim sagliga zararli degil mi plastik sonucta... Birde aldigim firin torbasinda baglama kismi icin bi aparat yok icinden mi cikiyor normalde..tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlığa zararlı mıdır bilmiyorum ama sanmıyorum. Sonuçta üretilme amacı içinde yemek pişirmek oldugu için herhalde denetimden geçmiştir. Icinden normalde baglama telleri çıkması lazim.

      Sil