Top Social

Kızılcık Şerbeti

9/06/2018
kizilcik serbeti

Kızılcıkla tanışmam biraz geç oldu, ilk kez geçen sene aldım, bir şey yaparım ben bununla diyerek... Araştırdığımda marmelat ve şerbet yapılabildiğini gördüm, tercihimi marmelattan yana kullandım. Yarım kilodan 2 küçük kavanoz marmelat yaptım, yediğimde tadına hayran olup, 2 kilo daha alıp tekrar marmelat yaptım :) Şerbete sıra gelmedi.

Bu sene de bayram öncesi yine 2 kilodan marmelat yapıp kavanozlarımı sıraladım. Geçen hafta pazara inince, organik kızılcık diye minik minik kızılcıklar görünce, yine dayanamayıp yarım kilo aldım, bu sefer niyetim kızılcık şerbetini denemekti.


Kızılcık Suyu
Dün akşam yapıp fotoğraflarını çekince hemen yayınlamak istedim. Çünkü artık neredeyse sezonu bitiyor kızılcığın, belki bir şans semt pazarında karşınıza çıkabilir. Olmazsa kaydedin mutlaka, seneye denersiniz.

Ben tadını çok sevdim, yazın soğuk soğuk içmelik oldu tam. Üstelik epey de bir faydası varmış. İnternette arayınca çıkıyor. Faydasını bilmem de, hazır içecek sevmeyen benim gibiler için güzel bir alternatif olduğu kesin.

O zaman hemen tarifi veriyorum. Bakalım siz de sevecek misiniz.


print recipe

Kızılcık Şerbeti
Çok ferah ve sağlıklı bir içecek kızılcık şerbeti.
Malzemeler
500 gr kızılcık 1,5 lt su 1 su bardağı toz şeker (Çok tatlı seviyorsanız 1,5 bardak koyun) 2 karanfil 1 tarçın çubuğu
Hazırlanışı
1.Kızılcıkların sapını ve yaprağını ayırıp bir tencereye alın 2.Üstüne şekeri, suyu, karanfil ve tarçını ekleyip ocağa koyun 3.Kaynadıktan sonra 20-25 dakika daha pişirip ocaktan alın4.İnce bir süzgeçten süzerek dolaba koyun, soğuduktan sonra afiyetle içebilirsiniz

Post Comment
Yorum Gönder