Top Social

Yoğurt ve Labneli Çubuk Dondurma

9/04/2018
Ev Yapımı Dondurma

Yazın daha biteceği yok, sıcaklardan bunalmışken, bir dondurma tarifi daha vereyim dedim. Aslında daha çok çocuklar için bir tarif.

Bir kez meyveyle denemiştim çubuk dondurma yapmayı, o zaman bana biraz buzlu gelmişti, istediğim sütlü kıvamı yakalayamadığım için de tekrar denememiştim. Geçenlerde şu her yerde açılan uzakdoğu mağazalarından birinde (sanırım Mumuso) çeşit çeşit dondurma kalıbını görünce, dayanamadım, fotoda gördüğünüz yıldızlı kalıbı aldım, fiyatı 9,90 tl idi sanırım. 

Sonra aynı haftasonu arkadaşım ve oğlu gelecekti çaya, bir şeyler hazırladım, hazırladığım şeylerden 1 bardak kadar süzme yoğurt, yarım paket labne kaldı elimde, saklasan durmaz atsan olmaz, dur dedim ben bir dondurma denemesi yapayım :) Bir de üstüne tarihi yaklaşan yemek kremasını ekledim, bal koydum ama istediğim kadar tat vermedi, süzme yoğurt biraz ekşi tat verdi çünkü. O yüzden az biraz da pudra şekeri koydum. Tabii ki kakao da olmazsa olmaz :) 

Karıştırıp döktüm kalıplara sonra hoop buzluğa :) Gökçe heyecandan zor sabretti. Bu arada kendisi boğazıyla problemli olduğu için öyle diğer çocuklar gibi doya doya dondurma yiyemiyor ne yazık ki. Benim de babasının da farenjiti var kronik. Biz de soğuk suyu diksek kafaya ertesi gün boğaz şişer. Dolayısıyla o da dondurmayı abartınca boğazı kızarıyor. Neyse bu yüzden de dondurma kıymetli onun için ve çok da tadını önemsemez, bu yaptığımı da çok severek yedi :)) Ama diğer iki arkadaşının bayıldığını söyleyemem. Çünkü onlar zaten normal dondurmalara alışmış çocuklar, bu biraz tatsız geldi :) 

Ben şahsen kendim de yedim ve hoşuma gitti, kötü olsa size tavsiye etmem biliyorsunuz. Özellikle de miniklere yedirmek için yapabilirsiniz, en azından ne yedirdiğinizi bilirsiniz.

Ben yaklaşık ölçülerle veriyorum tarifini, şeker ayarını siz yine de tadına bakarak yapın. Balı artırıp hiç pudra şekeri koymayabilirsiniz, ya da süzme yoğurt koymadan sadece labne ve krema kullanabilirsiniz. Dondurma kalıbı yoksa karton bardaklara döküp biraz donunca çubuk saplarsanız işinizi görür diye düşünüyorum ama ben denemedim :)




print recipe

Yoğurt ve Labneli Çubuk Dondurma
Malzemeler
1/2 su bardağı süzme yoğurt 1/2 su bardağı labne 1 paket yemek kreması (200 gr) 3 yemek kaşığı bal 3 yemek kaşığı pudra şekeri (balı koyduktan sonra tadına bakın şekeri azsa kontrollü olarak pudra şekeri ekleyin) 1-2 yemek kaşığı kakao (yine sizin zevkinize kalmış çok çikolatalı olsun isterseniz kakaoyu artırın)
Hazırlanışı
1) Süzme yoğurt, labne ve kremayı bir kaba koyup mikserle çırpın.2) Üzerine bal ekleyip çırpın (tadı az gelirse pudra şekeri ya da daha fazla bal ekleyebilirsiniz)3) Son olarak kakaoyu da ekleyip çırpın ve karışımı kalığlara dökerek buzluğa atın, donduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Post Comment
Yorum Gönder