Top Social

Tereyağlı Rudolph Bisküviler

12/11/2018
Terayağlı Rudolph Bisküvi
Geçtiğimiz sene pinterestte şu tatlış kurabiyelere rastladığımda o kadar hoşuma gitmişti ki, yılbaşı dönemi geçtiği için seneye yaparım diyerek kaydetmiştim :) Geçen haftasonu aklıma geldi, ama bu blog Fransızca olduğu için tarifi tam anlamadım, translate falan uğraşamam diyerek başka bir tarif aramaya başladım. 

Sonunda Smitten Kitchen'ın blogunda Paris'in ünlü pastanesi Poliane'in sevilen kurabiyesi Punition'ın tarifine rastladım. Ancak tereyağını oda sıcaklığında bekletecek falan vaktim yoktu, onlarla uğraşsam hava kararacak ve foto çekmek için geç kalacaktım :) Yine Smitten Kitchen'ın önerisiyle tereyağını soğuk halde küçük parçalara bölüp rondoya koydum biraz çalıştırdım sonra şekeri koyup çalıştırdım, ve tereyağ krema haline geldi. Aynı şekilde rondoda devam ettim, yumurta ve unu da ekleyip çalıştırdım. İki dakikada kurabiye hamurum hazırdı.

Gerçi dolapta bekletmek gerektiği için yine aynı güne yetiştiremedim ya neyse :) Biraz yumuşak bir hamur olduğu için iki yağlı kağıt arasına sarıp dolaba attım ve sertleşmesini bekledim. Çıkartınca da yine iki yağlı kağıt arasında açtım, böylece yapışma sorunu olmuyor. Yine yapışırsa da biraz unlayın hamuru.
Terayağlı Rudolph Bisküvi

Üstünü nasıl yapsam diye düşünürken, baktım evde bir avuç m&m şeker kalmış, içlerinde de sadece 4 tane kırmızı var, ohh dedim bu bana yeter, Rudolph'un burnu hazır. Bu arada Rudolph'u tanıyorsunuz değil mi :) Kendisi noel babanın 9 ren geyiğinden biri ve en ünlüsü. Çünkü parlayan kırmızı burnu sayesinde en önde giderek yolu aydınlatıyor :) 

Göz ve boynuzları yapmak için de, biraz kuvertür çikolatayı benmari usulü erittim. Sonra sıkma torbası ve incecik delikli bir uçla çizmeye çalıştım. Çok kolay diyemem, çikolata akışkan olduğu için çalışması zor oluyor. Ama fena da olmadılar :) Sarı burunlu olanları Gökçe yaptı bu arada. Çekimden sonra kalan kurabiyeleri yarıya kadar çikolataya batırıp üstlerine renkli şeker serpiştirdim, o şekilde de güzel oldu. Hatta bol çikolatalı olduğu için çocuklar pek sevdi.

Bu arada tarifte vanilya yoktu ama bence biraz tatsız oldu, dolayısıyla vanilya da ekledim tarife, siz  de mutlaka koyun. Ya da hamura biraz tarçın ilave edebilirsiniz. Ben rengi beyaz kalsın istediğim için onu denemedim. Çok temel bir sable bisküvi hamuru bu o yüzden istediğiniz gibi tatlandırıp süsleyebilirsiniz.

Tereyağlı Bisküvi


Terayağlı Rudolph Bisküvi

İstediğiniz gibi süsleyebileceğiniz tereyağlı temel bir bisküvi tarifi

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  25-30 adet
Kategori:  kurabiye
Anahtar Kelime:  tereyağlı kurabiye,sable bisküvi
 -

Malzemeler:
140 gr tuzsuz tereyağ
1/2 su bardağı toz şeker (125 gr)
1 büyük yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı un (280 gr)
Üstünü süslemek için kuvertür çikolata ve şeker
Hazırlanışı:

  • Eğer oda sıcaklığında tereyağınız varsa mikserle, soğuk tereyağ kullanacaksanız mutfak robotunda (bıçaklı) şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın
  • Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin
  • Üstüne un ve vanilyayı da ekleyip robotta karıştırın (mikser zorlanabilir elle devam edin)
  • Yumuşak ve hafif yapışkan bir hamur olacak, iki yağlı kağıt arasına koyup biraz inceltin ve dolapta 2-3 saat bekletin (Hatta 1 gece önceden yapın atın dolaba)
  • Dolaptan çıkınca iki yağlı kağıt arasında 5-6 mm kalınlığında açın. Biraz yapışkan bir hamur olduğu için hafif unladım
  • İstediğiniz şekillerde kesip 180 derece fırında 8-10 dk pişirin. (Ben ajda çay bardağının ağzıyla şekil çıkardım)
  • Kenarları hafif pembeleşince fırından alın, tel ızgara üstünde soğumaya bırakın
  • Çikolata ile süsleyecekseniz, çikolataları benmari usulü eritin (bir tencereye su koyun, üstüne suya değmeyecek şekilde bir kap koyun, içine çikolatayı koyup karıştırarak buharda eritin)
  • Sıkma torbası yoksa çikolatayı buzdolabı poşetine koyup ucuna minik delik açarak da yapabilirsiniz. (Burunları yapıştırmak için altına biraz çikolata sıkın)
  • Afiyet olsun
  • 2 yorum on "Tereyağlı Rudolph Bisküviler"
    1. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Benim hiç becerim yok maalesef süsleme konularında.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok teşekkürler. Ben de süsleme konusunda iyi değilimdir ama bunlar çok kolay.

        Sil