Top Social

Mandalinalı Kek

1/08/2019
Mandalinalı kek fikri, tüketemediğimiz ve biraz daha tüketemezsek çöpe gidecek olan mandalinaları gördükten sonra ortaya çıktı. Yoksa portakal ya da limon varken, keke mandalina koymak aklıma gelmezdi. Tabii bir de fotoğrafta çok güzel çıkar turuncu turuncu diye düşünmüş de olabilirim :))

Pazar günü Gökçe'nin eline verdim mikseri, hadi bakalım kek yapıyoruz dedim. Bu arada klasik bir kek tarifi aslında, 3 yumurta 2 bardak un diye gidiyor. İçine 1 bardak mandalina suyu kattım, bir de 2 mandalinayı minik minik doğrayıp hamura karıştırdım. Ve ne yazık ki tüm bu mandalina katkısına rağmen, ısırdığınızda aa bu mandalinalı demeniz zor :))
Mandalina lezzet anlamında portakal gibi katkı sağlayan bir meyve değil, ama yiyemeyeceğiniz kadar bol miktarda mandalinanız varsa, böyle bir kek yaparak değerlendirebilirsiniz. Biraz havalı olsun istedim, yarım kutu kremam vardı, pudra şekeriyle çırpıp üstüne sürdüm.

Bu arada ofise getirdim ve yiyenlerden gayet iyi dönüşler aldım :) Dokusu güzel bir kek, aşırı tatlı değil, mandalina yerine portakalla da yapabilirsiniz isterseniz.
Sizin mandalinayla yaptığınız tarifler varsa, yorumlara yazarsanız sevinirim. Her meyveyle bir şeyler yapıyorum da mandalinalı tarif pek bulamadım. Arkadaşım mandalina reçeli güzel oluyor dedi, belki bir ara onu denerim. 


Mandalinalı Kek




Mandalinaları değerlendirmek için lezzetli bir seçenek

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  10 dilim
Kategori:  kek
Anahtar Kelime:  mandalinalı kek, mandalinli kek
 -

Malzemeler:
3 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı sıvı yağ (Ben yarı yarıya zeytinyağ ve ayçiçek kullandım)
1 su bardağı mandalina suyu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
İçine doğramak için 2 mandalina
Üst kreması için 100 gr yemek kreması ve 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:

  • Çukur bir kapta yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın, açık sarı olacak rengi
  • Üstüne sıvıyağ ve mandalina suyu ekleyin çırpın
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, un karışana kadar çırpın (çok fazla çırpmayın)
  • Son olarak küçük küçük doğradığınız mandalinaları içine ekleyip ezmeden spatulayla karıştırın.
  • 20 cm çapında bir kalıbı yağlayıp unlayın ve kek hamurunu dökün (Ya da küçük dikdörtgen bir fırın kabında yapabilirsiniz)
  • 180 derece önceden ısınmış fırına koyup yarım saat pişirin, içinin pişip pişmediğini kürdanla kontrol edip fırından çıkarın
  • Kreması için; dolapta soğumuş yemek kremasını derin bir kaba koyun üstüne 2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyin ve krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın
  • Kek soğuduktan sonra üstüne krema sürüp afiyetle yiyebilirsiniz
  • Post Comment
    Yorum Gönder