Top Social

Kakaolu Spiral Kurabiye Tarifi

6/18/2019


Önce görüntüsüyle sonra lezzetiyle sizi etkileyecek olan şahane bir kurabiye tarifi vermek istiyorum. İki renkli bu spiral kurabiyeler gerçekten yemeye doyamayacağınız türden bir kurabiye. Canım arkadaşım Ezgi'nin kendi uydurduğu bir tarif, Gökçe o kadar çok seviyor ki, ne zaman buluşacak olsak Ezgi teyzem o kurabiyeden yapar mı diye soruyor :) 

Ben de ne zamandır tarifini alıp paylaşayım diyordum ama Ezgi göz kararı yaptığı için un ölçüsü yoktu. Bir gün bana geldiğinde birlikte ununu da ölçerek yaptık ve tarif paylaşmaya hazır hale geldi.
Kıyır kıyır bir kurabiye hamuru yoğurup ikiye bölüyoruz bir kısmına kakao ekliyoruz, sonra her iki hamuru da merdaneyle eşit ölçülerde biraz inceltiyoruz, kareye yakın bir şey oluyor, üstüste koyup bu şekilde de merdaneyle üstünden geçerek inceltiyoruz, sonra yavaş yavaş rulo hale getiriyoruz, bu aşamada biraz sıkıntı oluyor, sanki kırılacakmış gibi geliyor, kolay şekillenen bir hamur değil ama elinizle toparlayarak sarın. Daha sonra ortadan ikiye bölün, her bir parça hamuru ileri geri yaparak, elinizle inceltmeye başlayın. Uzun ve ince bir rulo olacak (dilimler çay bardağı ağzı genişliğinde olacak yaklaşık)

Ben rulonun yarısını dilimleyip pişirdim, diğer yarısını da streç filme sarıp dondurucuya attım, her zaman elimin altında bir kurabiye hamuru olması güzel oluyor. Yapacağım zaman biraz tezgahta çözdürüp dilimleyip fırına atıyorum.
Bu hamur gerçekten şahane, bisküvi gibi oluyor, siz farklı şekillerde de kullanabilirsiniz aynı hamuru, ama ben bu iki renkli spiral şekline bayılıyorum. Hazırlayıp kapalı bir kaba koyarsanız tazeliğini koruyor. Gidip gelip yiyebilirsiniz :)

Kakaolu spiral kurabiye tarifini hemen veriyorum, siz de denerseniz sonucu yorumlara yazmayı unutmayın. Sevgiler...

Kakaolu Spiral Kurabiye



Kakaolu Spiral Kurabiye

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  30-40 adet
Kategori:  kurabiye
Anahtar Kelime:  spiral kurabiye, kakaolu spiral kurabiye, iki renkli kurabiye
 -

Malzemeler:
200 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
3,5 su bardağı un
Hazırlanışı:
  • Çukur bir kapta tereyağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı elinizle mıncıklayın.
  • Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun, evin ısısına göre bile değişir un miktarı ama yaklaşık 3,5 su bardağı koyduk biz, çok yumuşak olmayan yağlı bir hamur oluyor.
  • Hamuru iki parçaya bölün, bir parçaya kakao ekleyip güzelce hamura yedirin
  • Tezgahta iki parça hamuru da merdaneyle bir miktar açın, çok kolay açılmıyor ama olduğu kadar açın.
  • Sonra iki parçayı üst üste koyup merdaneyle üzerinden geçerek bir miktar daha inceltin.
  • Daha sonra hamuru ortadan ikiye kesin, iki ayrı parçayı elinizle yuvarlayıp bastırarak inceltip uzatın. İki parçayı da strece sarıp biraz dolapta bekletin, çok aceleniz varsa dondurucuda biraz beklesin ki sertleşip kolay kesilebilsin.
  • Dolaptan çıkarınca 1 parmak genişliğinde dilimleyerek tepsiye dizin ve 160 derece ısınmış fırında 15-20 dk pişirin (gözünüz üzerinde olsun, benimki fazla bile kızarmış, normalde çok rengi değişmeden almak lazım)
  • Post Comment
    Yorum Gönder