Top Social

Mürdüm Eriği Marmelatı

9/18/2019
Mürdüm eriği marmelatı yapması pratik bir marmelat
Bu yaz Gökçe'nin en favori meyvesi mürdüm eriği oldu. Hatta tatildeyken her gün sahile bir torba götürüyordum, denize girip çıkıp erik yiyordu. Tatilden sonra da evden eksik etmez olduk. Bir ara abartmışız, bitiremeyince yumuşadılar. Yumuşamış hallerini de ne Gökçe ne ben seviyoruz. Ben en iyisi bunlarla marmelat yapayım dedim.

O sırada Şile Alacalı köyünde çok sevdiğim Alacalı Butik Otel'e gittik, instagram hikayelerimi takip edenler hatırlar bu oteli. Biz sık sık gidiyoruz, hem günü birlik, kahvaltı edip havuza girmek için hem de arada hafta sonu kalıp kafa dinlemek için. Çok deneyimli, muhteşem mezeler yapan bir şefi var otelin. O gün kahvaltıda nefis bir erik marmelatı gelince önüme, kahvaltı sonrası hemen mutfağa koştum ve Ertuğrul şeften nasıl yapıldığını öğrendim. Eve gelince de dolaptaki eriklerden hemen marmelat yaptım. Mürdüm eriği olduğuna bakmayın şef anjelik erikle yapmıştı, yani her tür erikle yapabilirsiniz.
Mayhoş lezzetiyle çok seveceğiniz bir marmelat
Fotoğraftaki Focaccia'nın tarifi şurada
Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarınca tartıyoruz ve tam yarısı kadar şeker koyuyoruz.(1 kilo erik için yarım kilo şeker, yarım kilo erik için 250 gr şeker gibi :) Akşamdan bir tencereye erikleri ve şekeri koyup bekletiyoruz, ertesi gün hiç su eklemeden, kendi saldığı su ile, biraz tereyağı, bir kabuk tarçın ekleyip pişiriyoruz, erikler yumuşayınca ocaktan alıp bir tatlı kaşığı kadar limon ekleyip sonra blenderdan geçiriyoruz. Harika bir erik marmelatımız oluyor. Tarifi bu kadar aslında ama ben aşağıda da yazıyorum. Erik mevsimi bitti gibi ama bulursanız yapıp koyun dolaba.
Erik marmelatı yapması kolay lezzeti şahane bir marmelat

Daha önce blogda erik marmelatı tarifi vermiştim ama o erik suyu yaptıktan sonra kalan posalarla yapılan bir marmelattı. Aklınızda olsun, erik suyu yaparsanız o tarifle de marmelat yapabilirsiniz.

Mürdüm Eriği Marmelatı


nefis bir erik marmelatı tarifi

Mayhoş tatları sevenler için harika bir erik marmelatı

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  2 kavanoz
Kategori:  kahvaltı
Anahtar Kelime:  erik reçeli, erik marmelatı, mürdüm eriği marmelatı
 -

Malzemeler:
1 kg mürdüm eriği (çekirdeksiz haliyle tartın)
500 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 kabuk tarçın
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:




  • Bir gece önceden yıkayıp çekirdeklerini ayırdığınız eriklerin yarısını bir tencereye koyun üstüne toz şekerin yarısını dökün sonra yine kalan eriği koyun üstüne kalan şekeri dökün ve kapağını kapatıp buzdolabına kaldırın 1 gece beklesin
  • Ertesi gün tencereyi ocağa alın, üstüne 1 tatlı kaşığı tereyağ koyun, 1 kabuk tarçın koyun ve orta ateşte arada karıştırarak pişmeye bırakın
  • Erikler yumuşayınca limon suyunu ekleyip ocaktan alın
  • Tarçını tencereden çıkarın, el blenderı veya rondoda erikleri pürüzsüz olana kadar çekin.
  • Kavanozlara doldurup dolaba koyabilirsiniz
  • Post Comment
    Yorum Gönder