Top Social

Böğürtlenli Dondurma (Makinesiz)

8/12/2021
Böğürtlenli dondurma tarifi

En son tarif yayınlayalı bir ayı geçmiş, araya yaz tatili ve hepimizin içini yakan orman yangınları girdi. Tatil dönüşü tam gaz başlarım yeni tariflere derken, üzüntüden elimi kaldıramaz hale geldim. Haftasonu Gökçe istediği için dondurucudaki böğürtlenlerle hazırlamıştım bu dondurmayı, fotoğraflarını çektim de bilgisayara atıp editleyecek heyecanım yoktu.


Dün akşam, bir gayret giriştim o işe, bugün yazıyı yazıp paylaşayım dedim. Ama Türkiye'de felaketler biter mi? Karadeniz'i sel almış, insanlar perişan. Maalesef yüzümüz bu ara hiç gülmüyor. Zaten 1,5 yıldır Covid belasıyla hayatımız alt üst oldu. Biraz gülecek olsak hoop yeni bir felaket. 

Ev yapımı Böğürtlenli dondurma

İşte böyle bir ortamda yemek tarifiymiş falan çok anlamsızlaşıyor ama bir yandan da insanın arada nefes almaya, biraz da güzel şeyler görmeye ihtiyacı oluyor. O yüzden bu sefer ertelemiyorum ve hem çok kolay hem de lezzetli bu dondurmayı paylaşmak istiyorum. İnşallah bir kaç sene sonra geriye dönüp bakınca, şükür geçti o günler artık ülkemiz çok huzurlu diyebiliriz...


Gelelim dondurmaya; dondurucuda geçen yıldan kalan böğürtlenler vardı, hem onları değerlendireyim hem de Gökçe'yi mutlu edeyim dedim. Neredeyse her evde olan malzemelerle şipşak hazırlanabilecek bir dondurma yaptım. Böğürtlen yerine çilek ya da farklı meyveler de kullanılabilir. Ben bir de limon kabuğu rendeledim, harika bir lezzet oldu.


Meyveleri ister dondurup yapın isterseniz dondurmadan direkt kullanın, çok fark yaratacağını sanmıyorum. Benimkiler donmuş olduğu için direkt blender'a atıp çektim hepsini. Şimdi benim kullandığım ölçülerle Ev Yapımı Böğürtlenli Dondurmanın tarifini yazıyorum;


Böğürtlenli Dondurma

Böğürtlenli Dondurma
Porsiyon: 4 kişilik
Yazar: Özge Beydağ Yılmaz
Hazırlık Süresi: 10 MinBekleme Süresi: 2 HourToplam Süre: 2 H & 10 M
Yapması kolay lezzeti şahane ev yapımı böğürtlenli dondurma.

Malzemeler

  • 2 su bardağı böğürtlen (ben donmuş kullandım)
  • 1 paket krema (200 ml) 
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı

  1. Blender haznesine önce krema ve pudra şekerini koyup biraz çalıştırın.
  2. Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip pürüzsiz hale gelene kadar çekin. 
  3. İsterseniz çubuklu dondurma kalıbına döküp dondurabilirsiniz. 
  4. Ya da normal bir kaba döküp dondurucuya koyun ve yarım saatte bir çıkarıp çırpın, 4-5 kez tekrarlayın sonra soğumaya bırakın. 

Notlar:

  • Bardak ölçüsü olarak 240 ml cup ölçeği kullanılmıştır.
  • Arada çıkarıp karıştırmazsanız buzlanma olabilir, karıştırarak homojen hale getiriyoruz.
Ev yapimi dondurma, böğürtlenli dondurma, makinesiz dondurma
Tarifimi denediniz mi?
Etiketleyin @ozgeninoltasi ve Instagram'da paylaşın #ozgeninoltasi
Post Comment
Yorum Gönder