Top Social

Kasede Pastırmalı Yumurta

3/24/2014

Bir haftadır havaların bahara dönmesiyle birlikte içimiz de kıpır kıpır, neşe doluyoruz falan demek isterdim ama maalesef o bahar sevincini bile çaldılar sağ olsunlar. Her gün bir sıkıntılı haber her gün bir olay.

Cuma günü işe gitmek için arabaya binip her zamanki gibi daha arabayı çalıştırmadan radyoyu açtım. Show Radyo Nihat Sırdar, işe geliş gidişte yol arkadaşımdır. Ondan duydum Twitter'ın engellendiğini. Bağıra bağıra ağlamak istedim o anda. Tabii ki twitter'sız yaşayamayacak olmak değil konu, ülkenin artık demokrasiyle yönetilmekten çok uzak oluşundan, her şeyin rayından çıkmış olmasından duyduğum sıkıntı yüzünden resmen ümitsizliğe düşmüş durumdayım. Bir nevi depresyon durumu.

Dolayısıyla evde elimi kaldırıp yemek yapmak bile zor geliyor bu aralar, bir iç sıkıntısı ki ruhumu daraltıyor. Yine de biliyorum ki yeni tarif var mı diye bekleyen canım takipçilerim de var ekranın diğer tarafında. O zaman haftasonu kahvaltı için yaptığım ve hoşuma giden bir tarifi paylaşayım dedim.

Aslında bir çok blogda ve pinterestte görmüşsünüzdür pastırma çanağında yumurtayı. Çoğu yerde muffin kalıbında yapılıyor ama muffin kalıpları yumurta için biraz küçük olabilir diye ben biraz daha geniş bir kasede yaptım. Pastırmanın üstüne de, Muratbey'in aromalı peynirleri içinde favorim olan Peresta Parmak Peynir'den doğradım yuvarlak yuvarlak. Yerken eriyip uzadılar, nefis oldu.



Malzemeler (1 kase için)
Hazırlanışı
  • Kasenin dibine pastırmaları yerleştirin
  • Üstüne bir tane parmak peyniri dilimleyerek koyun (İstediğiniz başka bir peynir de olabilir)
  • Üstüne yumurtayı kırıp tuz serpin
  • 180 derece ısıtılmış fırında yumurta pişene kadar tutun
  • Sıcak sıcak servis edin
Not: Üstte kalan pastırmalar biraz fazla kızardı ama yumurtanın altındakiler yumuşacıktı, görünüşüne bakmayın, istediğim gibi bir foto çekemedim. Gökçe de bir yandan mızıklanınca olduğu kadar deyip bıraktım :)

* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
12 yorum on "Kasede Pastırmalı Yumurta"
  1. kahvaltılar için güzel bir tarif ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, insan haftasonları değişik şeyler yapmak istiyor kahvaltıya, bu da güzel bir alternatif oldu :)

      Sil
  2. ozgecigim ellerine sağlık bir hafta sonu denecek simdi aklima geldi yumurtanin altında peynirle birlikte dogranmis dometes olsa guzel olmaz mı?
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülaycım güzel olur sanki domates de olsa :) Çeşitli şekillerde denemek lazım. Kalabalık sofralar için de ideal, uğraşmaya gerek kalmıyor, fırına at servis et :) Öperim çok.

      Sil
  3. Her ne sekilde servis ediliyor olursa olsun yumurtadan hatta serbest dolasan tavuk yumurtasindan daha degerli birsey yok. Tam bir protein kaynagi.
    Ceviz Hane

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok haklisiniz yumurta harika bisey. Sayfaniza baktim pembe domateslerde aklim kaldi :) keşke gönderim yapilabilse.

      Sil
  4. Pastırmalı yumurtaya bayılırım bu sunum şekliyle de çok hoş olmuş Özgecim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil