Top Social

Yufkadan Kolay Gözleme

8/15/2014

Sıcak hava değil de aşırı nem beni bitirdi bu yaz. İş yerinde klima dolayısıyla rahatız da akşam eve gidince resmen eriyormuş gibi hissediyorum. Dolayısıyla akşamları yemek yapmak bir işkence haline dönüştü, üstelik insanın canı da bir şey yemek istemiyor. Yani bu yüzden pek fazla yeni yemek tarifi yayınlayamıyorum bu aralar. Nolur idare edin beni :)

Ama hazır haftasonu da gelmişken, kahvaltı için gözleme tarifi vermek istedim. Yok yok, öyle elde hamur açmak falan gerekmiyor, hazır yufkadan yapılan pratik gözleme bu. Eminim bir çoğunuz biliyordur ama ben yine de hatırlatmak istedim.



Malzemeler için ölçü vermiyorum, sonuç olarak altı üstü bir gözleme, peyniri biraz az ya da biraz fazla kaçsa değişen bir şey olmayacaktır :)

Malzemeler
  • Yufka (Bir yufkadan 2 tane gözleme çıkıyor siz ona göre istediğiniz kadar hazırlayın)
  • Beyaz peynir + kaşar peynir rendesi (İstediğiniz peynirleri hatta evde kalan ne kadar artık peynir varsa lor, kaşar, beyaz peynir hepsini kullanın)
  • Maydanoz
  • Sıvıyağ+Su (Yufkayı ıslatmak için)
  • Tereyağ (Üstüne sürmek için)

Hazırlanışı
  • Öncelikle bir kasede gözlemenin içini hazırlamak için peynirleri ve ince kıydığınız maydanozu karıştırın. Dediğim gibi bu kısım tamamen damak tadınıza kalmış, ister lor kullanın, ister beyaz peynir, isterseniz bir kaç çeşidi karıştırın. Benim tercihim tam yağlı beyaz peynir + biraz kaşar peynir
  • Bir kasede yarım çay bardağı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırın
  • Tezgahın üstüne yufkayı serip ikiye bölün, üzerine yağ su karışımından bir yemek kaşığı döküp her yerine yayın (Bu yağ su karışımı gözlemenin daha çıtır olmasını sağlıyor, sigara böreğinde de aynı şeyi uyguluyorum)
  • Peynirli içi de gözlemenin ortasına yayarak önce uzun kenarları daha sonra kuyruk kısımlarını ortaya doğru üstüste katlayarak yufkayı kare/dikdörtgen şekline getirin.
  • Bu şekilde istediğiniz sayıda gözlemeyi hazırlayın
  • Yapışmaz tavaya biraz tereyağ sürün ve orta ateşte gözlemenizin önce bir yüzünü kızarana kadar pişirin daha sonra diğer tarafını da kızartarak tabağa alın. İsterseniz üzerine biraz tereyağ sürebilirsiniz.

* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

*  Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
12 yorum on "Yufkadan Kolay Gözleme"
  1. görünümü de harika olmuş doğrusu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, sizin blogunuz da harika ama neden tarifler yok :( Alman pastasını özellikle merak ettim.

      Sil
  2. teşekkür ederim tarif için..eee ne demişler bilsende bir bilene sor epeydir yapmayınca unutmusum...:)

    YanıtlaSil
  3. Valla kasarla çok güzel oluyor

    YanıtlaSil
  4. Abla çok sağol öğrenci evindeyiz inanılmaz yardımın dokundu çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Pastırmalı domatesli çarlistonlu ve kaşarlı yapımca da paçanga gibi oldu süpermiş teşekkürler =)

    YanıtlaSil
  6. bugun denicem ellerinize sağlık özge hanım :))

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler çok güzel oldu..

    YanıtlaSil
  8. Çok sağolun. Okuldan beslenme istemişler oğluma Hanimefendi tutturmuş hazirini al diye... Şimdi güzel bir gözleme yapayım da yüzü kızarsın...

    YanıtlaSil