Top Social

Nişastalı Çatlak Kurabiye

10/19/2018
nişastalı çatlak kurabiye
Aylar önce bir gün, internette gördüğüm bir kurabiye ile ağzımda bir lezzet belirdi. Tat hafızası mı nedir artık, çocukluğumda halamın yaptığı bir kurabiyenin tadı. Ben onu nişastalı çatlak kurabiye gibi hatırlayıp, halamdan tarifini aldım. Sonra bir türlü yapamadım, o arada da tarifi kaybettim. Geçenlerde annemin eski tarif defterine bakarken, nişastalı kurabiye tarifi görünce dur bir yapayım dedim.

Yapması çok kolay bir kurabiye bu. Fırından çıkmasını sabırsızlıkla bekledim. Evet güzeldi ama benim hafızamdaki kurabiye değildi. Sanırım o nişastalı kurabiye değil, un kurabiyesiydi. Denemelerim devam edecek :) Bu arada nişastalı kurabiye de görüntüsü ve lezzeti ile harika oluyor. O yüzden blogda bulunsun istedim.
nişastalı çatlak kurabiye
Siz sever misiniz böyle kıyır kıyır ağızda dağılan kurabiyeleri? Peki çocukluğunuzdan hatırladığınız tarifler var mı bir anda aklınıza gelen? Neyse ben tarifi bırakıyorum, bakalım 80 lerin çocukları hatırlayacak mı bu lezzeti. İçine limon ya da portakal kabuğu da katabilirsiniz, sonraki sefer ben öyle yapıcam.


Nişastalı Çatlak Kurabiye




Ağızda dağılan nefis bir kurabiye

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  30-35 adet
Kategori:  kurabiye
Anahtar Kelime:  kurabiye,nişastalı kurabiye,çatlak kurabiye
 -

Malzemeler:
125 gr margarin (tereyağ da olur)
250 gr mısır nişastası (2 su bardağı)
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri (bir parmak az koydum ben)
1/2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Hazırlanışı:
  • Çukur bir kapta oda sıcaklığındaki margarini ve nişastayı yoğurarak birbirine yedirin
  • Yumurtaları ekleyip yoğurun
  • Pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurmaya devam edin
  • Yumuşak bir hamur olacak, eğer çok yapışkansa biraz daha un ekleyerek yoğurun
  • Elinize yapışmayacak kıvama gelince cevizden küçük parçalar halinde elinizde yuvarlayıp tepsiye dizin (kolay şekil vermek için elimi biraz yağladım)
  • 200 derece ısıttığınız kızgın fırına koyup 10 dakika sonra ısıyı 180 e düşürün. 10 dk daha tutun. (Yüksek ısı sayesinde yayılmadan kabarıyor ve çatlıyorlar)
  • Toplam 20 dakika sonunda fırından alabilirsiniz (üstleri pembeleşmesin)
  • 2 yorum on "Nişastalı Çatlak Kurabiye"
    1. Portakallı kurabiye annemin ünlü kurabiyesi çok severim, un kurabiyesi de pastanelerin ve benim vazgeçilmezlerimden. Geçenlerde ben de un kurabiyesi yaptım hem çok basit hem yemesi aşırı keyifli, dediğin gibi kıyır kıyır bayılıyorum. Kurabiyenin içinde yumurta kullanmayı pek sevmiyorum ama bazen gerekli oluyor. Bu kurabiyede iki tane olmasına rağmen rengi yine çok sararmamış çok güzel görünüyor, nişastadan kaynaklı herhalde. Eline sağlık, afiyetler olsun :).

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok teşekkurler. Epey beyaz oldular, yumurta olsa da sararmadı cok.

        Sil