Top Social

Trabzon Hurmalı Chia Puding

11/05/2018
trabzon hurmalı chia puding

Düne kadar, hayatımda hiç trabzon hurması yememiştim. Hiç denk gelmedim sanırım, denk gelsem de yemezdim o ayrı :) Yumuşamış meyveleri kesinlikle yiyemiyorum, muzun yeşilini, armutun çatır çatır olanını yerim mesela, hatta karpuzun da beyaza yakın kısımları tercihim. Tatlı sevmediğim için olgun meyvelerle aram yok. Dolayısıyla hurma da olgunlaştığında yenilebildiği için aklıma bile gelmedi alıp yemek.

Geçenlerde Gökçe'nin veli toplantısına gittiğimde, okul müdürümüz dedi ki bahçedeki hurma ağacımızın çok meyvesi var, ziyan oluyor isteyen olursa toplayıp gönderelim. Aklıma hurmalı kekler, pudingler gelince, ben alabilirim dedim. Bahaneyle yeni denemeler yaparım. Cuma günü baktım Gökçe elinde bir torba hurmayla gelmiş, hem de kendisi toplamış :)
Haftasonu biraz yoğun geçtiği için detaylı bir deneme yapamadım, ama bir yandan da fotoğraf çekmeyi kafama koymuştum. En kolay ne yapabilirim derken chia pudingde karar kıldım. Son zamanlarda bir çok kişinin severek yediğini biliyorum. Ben daha çok muzlu kakaolusunu yapıyordum. Ama üstüne meyve püreleri ekleyerek yemek de çok güzel bir fikir bence.

Böylece ilk kez trabzon hurması yemiş oldum. Çok faydalı olduğu için arada yemek gerek ama benim durup dururken canımın isteyeceği bir meyve değil yani :) Balkabağına yaptığım gibi keklerde kurabiyelerde kullanabilirim.

Bu arada Pazar günü ben çekim yaparken, Gökçe seti görüp çok beğendi, ben de çekmek istiyorum deyince verdim telefonumu al sen de bununla çek diye. O hurmaları çekti ben de onu :)

Çok tarifi verilecek bir şey olmasa da, ben aşağıda nasıl yaptığımı anlattım. Belki siz de denemek istersiniz. Bu arada chianın faydası bir yana günlük tüketiminin 2 yemek kaşığını aşmaması gerekiyor. Aşağıdaki tarif  3 kup için, yani bir taneden fazla yemeyin.


Trabzon Hurmalı Chia Puding




Trabzon Hurmasının lezzet ve sağlık kattığı chia pudingi hazırlaması çok kolay

Hazırlık Süresi: , Bekleme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  3 adet
Kategori:  tatlı
Anahtar Kelime:  chia,chia puding, trabzon hurması, hurmalı tatlı
 -

Malzemeler:
3 su bardağı süt (elinizde varsa hindistan cevizi sütü de olur)
4 yemek kaşığı chia
2 tatlı kaşığı bal
2 adet iyice olgunlaşmış trabzon hurması
1 çay kaşığı tarçın
süslemek için fındık
Hazırlanışı:
  • Çukur bir kaba sütü chia tohumlarını ve balı ekleyip güzelce karıştırın. Bu karışımı dolaba koyun, arada bir karıştırarak şişip jelleşene kadar dolapta bekletin. (bir gece önceden yapıp bıraksanız daha iyi olur ama aceleniz varsa bir saatte bir miktar katılaşıyor)
  • Diğer tarafta trabzon hurmasını ikiye kesin, kaşık yardımıyla içini çıkarıp rondoda çekin. Pürüzsüz oluyor.
  • Hurmaya biraz tarçın ekleyip karıştırın (sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz)
  • Chialı karışım hazır olunca kaplara paylaştırın, üstüne hurmalardan 1-2 yemek kaşığı koyun
  • Üstünü fındıklarla süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
  • 3 yorum on "Trabzon Hurmalı Chia Puding"
    1. Çok lezzetli görünüyor canım. Fotoğraflar ise muhteşem. Ellerine sağlık.

      YanıtlaSil
    2. Ben yaptım çok kötü oldu

      YanıtlaSil