Top Social

Kahveli Puding

2/11/2019
Kahveli Puding
Bir yıl öncesine kadar kahveyle tek ilişkim, Starbuck's ya da türevi kahvecilerde içtiğim aromalı sütlü kahvelerden ibaretti. Her ne kadar kokusu cazip gelse de filtre kahve içme alışkanlığım yoktu. Sonra ne olduysa yavaş yavaş az kahve bol süt şeklinde içmeye başladım ofiste. Giderek süt azaldı kahve çoğaldı derken, evde de canım çekmeye başladı. French press alıp değişik aromalı kahveler denemeye başladım. Ve nihayetinde epey kahve sever bir insan haline geldim :) 

Bu arada ben çok cahildim bu konuda, french press vardı da nasıl kahve alıcam ne kadar koyucam, süresi nedir falan hiç fikrim yoktu. Aslında çok da büyük bir olay değilmiş, google sağolsun sordum söyledi :) Zaten zamanla kendi damak tadınıza göre de ayarlıyorsunuz kahve miktarını, demleme süresini falan.
Kahveli Puding

Neyse, geçenlerde sevgili Nilay (Mutfaksırları) kahveli puding yayınlayınca, kesinlikle denemeliyim bunu diyerek kaydettim. Haftasonu bir güzel hazırlayıp, fotoğraflayıp afiyetle yedim. Çok çok güzel bir tatlı oldu. Kahve sevenlerin mutlaka denemesi gerekli.

Tarifte 1 su bardağı şeker var ama, sanki bir tık daha azaltabilir benim gibi tatlıyla arası iyi olmayanlar :) Bir de 4 kaşık nişastayı tepeleme doldurmayın, çok katı olabilir kıvamı, ben normal ölçülerde koydum (kaşığı daldırıp çıkardım) Piştiğinde çok katı değildi ama dolapta epeyce sertleşmiş. Tam kalıptan ters çevrilebilecek bir puding olmuş.
Kahveli Puding

Üstlerini süslemek için kremşanti kullandım, yazın dondurmayla da nefis olur. Hatta şekeri azaltıp dondurmayla ikram ederseniz çok lezzetli olacaktır.

Hemen tarifi aşağıda yazıyorum. Umarım siz de seversiniz.

Ev Yapımı Kahveli Puding


Kahveli Puding

Kahve severlerin çok hoşuna gidecek kahveli bir puding

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  5-6 kase
Kategori:  tatlı
Anahtar Kelime:  kahveli puding, ev yapımı puding, kahveli tatlı, kahveli muhallebi
 -

Malzemeler:
3 tatlı kaşığı filtre kahve
1 su bardağı sıcak su
1 yumurta sarısı
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Hazırlanışı:


  • Öncelikle filtre kahveyi french presste 10 dakika demleyin (kahveyi ve sıcak suyu koyup 10 dk bekletin, sonra bastırıp süzün yaklaşık 3/4 su bardağı kahveniz olacak)
  • Süzdüğünüz kahveyi, toz şekeri, yumurta sarısını, vanilyayı, sütün yarısını ve nişastayı bir tencereye alıp tel çırpıcıyla iyice karıştırın
  • Kalan sütü de tencereye ekleyip ocakta orta ateşte karıştırarak pişirin
  • Kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp kaplara paylaştırın, biraz soğuduğunda dolaba kaldırabilirsiniz
  • İyice soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek afiyetle yiyebilirsiniz
  • 2 yorum on "Kahveli Puding"
    1. Özge, ben tam bir kahve delisiyim. Bir tatlı olsam kesin kahveli puding olurdum. İlk fırsatta deneyeceğim ,harika görünüyor 👍

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. O zaman bu pudinge bayılacaksın eminim 😊 Yorumları bekliyorum yapınca 😘

        Sil