Top Social

En Sevdiğim Tatlı: Krem Karamel

9/30/2012
Bugün sakızlı muhallebi yapmak için mutfağa girdim, erzak dolabımı karıştırırken Carte D'or Creme Caramel'in gününün geçmek üzere olduğunu farkedip karar değiştirdim ve 15 dk içinde ortaya nefis bir tatlı çıktı.

Krem karamel benim en sevdiğim tatlıdır, orjinalinde 6 yumurta kullanılıyor, çoğu kişi sırf bu yüzden yumurta kokuyor diyerek sevmez ama ben o lezzete bayılırım. 

Daha önce başka bir markanın hazır karamelini denemiş ve beğenmemiştim, çünkü karamelli muhallebi gibi bir şey olmuştu, krem karamelle alakası yoktu.

Bu sefer de acaba yine öyle mi olacak diye endişe ettim ama sonuç gerçekten beklediğimden daha iyiydi. Üstelik çoğu kişinin şikayet ettiği yumurta kokusu da yok.

1 paket 10 kişilik ama şöyle bir güzelliği var, kutudan 2 muhallebi paketi, 2 karamel paketi çıkıyor, yani bir kerede 10 kişilik yapmak zorunda değilsiniz. 2 kerede 5'er porsiyon da yapabilirsiniz. Ben bu kısmı çok sevdim.

Hazırlanması da çok basit, kutuda yazıyor ama ben yine de anlatayım:

Kutudan çıkan karamel sosunu 5 küçük kaba paylaştırıp dolaba koyuyorsunuz, o dolapta sertleşirken, bir tencerede 1/2 lt süt ve muhallebi karışımını kaynayana kadar karıştırıyorsunuz, kaynadıktan sonra 2 dk daha karıştırıp ocağı kapatıyor ve 5 dk ılınmasını bekleyip karamel döktüğünüz kaplara muhallebiyi de paylaştırıyorsunuz. En az 1,5 saat dolapta beklettikten sonra yenmeye hazır oluyor.


Not: Fotoğraflar Panasonic GF5 + Macro Lens ile çekilmiştir.
4 yorum on "En Sevdiğim Tatlı: Krem Karamel"
  1. Görüntü şahane, bence marka tanıtımlarında seninkileri kullanmalı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Fotoğraflarımın beğenilmesi ekstra mutlu ediyor beni :)

      Sil
  2. Bence de görüntü inanılmaz güzel görünüyor. Şimdi markete gidip alasım geldi desem yalan olmaz yani o derece... Ben de çok severim crem karameli, evet yumurta kokusu olunca hoş olmuyor tabiiki de bunda o da yokmuş:)))İlk market alışverişimde alıcam bundan:))) Ellerine sağlık canım. Bana da beklerim. fatoscatadlar.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözler için çok teşekkürler, bence de krem karameli seviyorsan mutlaka denemelisin. Pratik oluşu da ayrıca güzel bir şey :)

      Sil