Top Social

Zeytinyağlı Taze Fasulye

9/25/2012

Yaz başından beri bu tarifi yazayım diyorum sürekli araya bir şey giriyor unutuyorum, mevsimi de geçmeye başladı, ama neyse ki hala pazarda bulunabiliyor. Zaten artık hangi sebze hangi mevsime aitti ben karıştırıyorum, marketlerde her daim bir çok sebzeyi bulabiliyoruz. Tabii ki sebze ve meyveleri mevsiminde yemek en sağlıklısı ama çok canım istediğinde kışın da bulursam taze fasulye alıp pişiriyorum.

Tercihim her zaman kıymalıdan çok zeytinyağlıdan yana. Hatta çocukluktan bu yana alışkanlığımdır, evde z.yağlı taze fasulye varsa akşam geç vakit acıktığımda dolaptan çıkarıp bir tabak yerim :) 

Ben taze fasulyeyi annemden öğrendiğim şekilde düdüklü tencerede pişiriyorum, çok pratik ve çok da lezzetli oluyor. Özellikle benim gibi işten gelip kısıtlı sürede yemek yapıyorsanız düdüklü tencere hayat kurtarıcı :)

Aşağıda yaparken çektiğim bir video da var izlemek isterseniz;  



print recipe

Zeytinyağlı Taze Fasulye
Malzemeler
1/2 kg taze fasulye (kılçıkları ayıklanmış ve yıkanmış) 1 orta boy soğan 2 domates rendesi 3-4 diş sarımsak 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
1) Soğanı küp küp doğrayıp düdüklüye koyun (ben rondodan geçiriyorum)2) Üstüne domates rendesini ve sarımsakları ekleyin.3) Toz şeker ve tuzu ekip malzemeleri kaşıkla bir kere karıştırın. 4) Ayıklayıp yıkadığınız fasulyeyi en üste koyun.5) En son zeytinyağını da hepsinin üzerine dökün (zeytinyağı bol olacak)6) Kaşıkla yine bir iki kere karıştırın.7) Üstüne 1 çay bardağı kadar su ekleyin (çok suya gerek yok domates de su salacak)8) Düdüklüyü kapatıp 20 dk. kadar pişirin (her düdüklünün pişirme süresi farklılık gösterebilir, siz kendi düdüklünüze göre ayarlayın)

6 yorum on "Zeytinyağlı Taze Fasulye"
  1. Dediğiniz gibi bu arada yaylalarda yetişen taze fasulye satılıyor. hala zevkle yiyoruz.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık özgecim en sevdiğim yaz yemeği zeytinyağlı fasulyedir ki bu yemek senin ellerinden çıktıysa şayet süper de olmuştur. Birde bende zeytinyağlı yemekleri bol domatesli seviyorum zevkler aynı yani :))) öptüm seniiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben de yazın bol domatesli yapıyorum. Zaten kışın pek zeytinyağlı yemek yapmam, kışa yakışmıyor :) Ben de öptüm seniii.

      Sil
  3. annem yaptı bunu bana:) nihayet kavuştum taze fasulyeme..2 tabak yedim nefes almadan. hem de tepeleme iki tabak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh afiyet olsun, aylardır hasretsin tabii Türk yemeklerine, sana daha bir tatlı gelir şimdi :)

      Sil