Top Social

Blog Yazılarına Nasıl Yorum Yaparım Diyenler

10/12/2012
 
Bir süredir yakın çevremden şöyle bir soru geliyor "Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum, profil seç kısmına ne yazmak lazım bulamayıp vazgeçiyorum"
 
Bizim gibi sürekli blogların içinde olanlar için belki çok kolay gibi gözüküyor ama internetle sınırlı ilişki içinde olan kişiler için profil seçme kısmı kafa karıştırıcı olabiliyor.
 
O yüzden artık bir yazı yazıp konuya açıklık getirmek istedim, buyrun adım adım nasıl yorum yapılacağına bakalım :)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


İşte bu kadar :) Bundan sonra yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiler
Özge
18 yorum on "Blog Yazılarına Nasıl Yorum Yaparım Diyenler"
  1. Özge Hanım sitenizle tanışalı bir hafta ve çok sıkı bir takipciniz oldum.Her sabah bugün yeni birşey var mı diye bakmadan edemiyorum.Paylaştığınız her şey için çok teşekkür ederim çok faydalandım.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel Hanımmm ne güzel bir yorum bu böyle, çok mutlu oldum gerçekten. Yazdıklarımın birileri tarafından okunması ve faydalı olması kadar beni mutlu eden bişey yok. Asıl ben teşekkür ederim size. Sevgiler.

      Sil
  2. özgecim harikasın bu güzel tariflerin yüzünden kilo problemimiz olacak haberin olsun seni çok öpüyorum takipcinim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benimmm, bak yorum yazmadığınız için hiç haberim olmuyor takip ettiğinizden, çok sevindim şimdi :) Yorumlarını bekliyorum bundan sonra. Öpüyorum çok.

      Sil
  3. Özge hanım makalenizde belirttiğiniz gibi internetle sınırlı ilişkide bulunanlar için güzel ve aydınlatıcı bir anlatım olmuş. Basit görünen ama önemli bir mesele olduğunu ispatlamış oldunuz. Ayrıca bir erkek olmama rağmen tariflerinizi anlayıp uygulayabiliyorum. Takipçinizim , teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahri Bey çok teşekkür ediyorum yorumunuz için :) Tariflerimi uygulamanıza ve beğenmenize çok sevindim.

      Sil
  4. paylaşım için çok teşekkürler.
    www.basarankontor.com

    YanıtlaSil
  5. Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. Özge Hanım, blogunuzun sıkı bir takipçisiyim. Bugüne kadar birçok tarifinizi denedim ve sonuç hep memnun ediciydi. Ellerinize, yüreğinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emine Hanım çok teşekkürler güzel sözleriniz için. Ben de tarifleri yazarken hep endişe ediyorum her şeyi anlaşılıyor mu acaba, eksik bir şey kalmasın diye. Sonuçlarından memnun kalmanıza çok sevindim. Denediğiniz tariflerin altına da yorum bırakırsanız süper olur. Denemek isteyenlere de destek vermiş olursunuz. Çok teşekkürler sevgiler...

      Sil
  7. Özge hnm merhaba,benimde 6.5aylık bir oğlum var.onu sağlıklı beslemek için araştırma yaparken sizin bu güzel tarifinizi buldum.tarifinizi aynı ölçülerde yaptım sadece yoğurt suyunu birazcık fazla koydum kıvama gelemsi için.çokta güzel oldu.oğlum mertte zevkle yedi.teşekkürlerimizi sunarız.yine güzel tariflerinizi bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Bu keke özellikle mi vanilya koymadınız??

    YanıtlaSil
  9. Döküm Tavalar
    Dökme demir tavalar en sağlıklı pişirme gereçlerindendir. Üzerinde koruyucu tabaka bulunmayan döküm demirlere ham döküm demir denilir. Çok yüksek ısıya dayanıklı olan ve ısıyı yüzeyine eşit yayan bu tencerelerden pişme sırasında gıdalara demir geçebiliyor. Koruyucu kaplı emayeli demir dökümler, kullanım yüzeyinde koruyucu bir tabaka olarak emaye kullanılan demir döküm pişirme kaplarıdır. Emayenin çatlak ya da dökük olmamasına dikkat edilmelidir. Emaye yıpranmadığı
    sürece sağlıklı bir pişiricidir.

    Cam kaplı demir dökümler, kullanım yüzeyinde koruyucu bir tabaka olarak emaye yerine cam kullanılan demir döküm pişirme kaplarıdır. Cam kaplama, fırında ya da ocakta rahatlıkla kullanılabilir. Cam gözeneksiz bir materyaldir, asit ve alkaliden etkilenmez. Bu nedenle hem pişirme hem de saklama kabı olarak kullanılabilir. Bu yüzden de hem sağlıklı hem de çizilmeyen bir maddedir. Cam kaplı döküm demir tavaların ağırlıkları ve fiyatları yüksek olmakla birlikte yaşam boyu sağlıklı bir şekilde kullanılabilir, bu kullanım sürecinde bakım gerektirmez, metal dahil her türlü temizleme ve kazıma yöntem ve aletleriyle güvenle kullanılabilir.


    Cam kaplama tencere / tava

    1. İç bölümdeki özel bir bileşim olan (patentli) cam kaplama
    2. Dökme demir / saç
    3. Renkli cam kaplama

    • Bu yüksek kaliteli cam kaplama özellikleri; termal şoklara, çizilmelere dayanıklıdır ve ürünlerin direncini artırmak
    • ideal yakıcı braising ve gıda maddeleri caramelizing için uygundur.
    • Amatör aşçılar ve profesyonel aşçılar tarafından önerilen, bu cam kaplama da üstün non-stick özellikleri vardır.
    • Kolay temizlenir ve kullanımı çok kolay.

    Emaye ile Cam kaplamanın farkları

    Yeni satın alınan ürünü ilk kez kullanmak:
    Emaye kaplıda ; Sıcak su ile ürünü durulayın ve kurumaya bırakın. Iç yüzeyleri küçük bir fırça yardımıyla biraz bitkisel yağ sürün. Bir dakika boyunca ürünü ısıtın ve daha sonra kağıt havlu ile fazla yağı çıkarın. Ürününüz artık kullanıma hazırdır!
    Bu adımları ürününüzü kullanmak istediğiniz her zaman tekrarlayın.
    Cam kaplısa ise; Ilık sudan geçirin ve kullanmaya başlayın, başka bir işleme gerek yoktur.

    Önlemler:
    • Emaye kaplıda ;Ürününüz ısındıktan sonra pişirmeye geçmeden önce ya tavanın tabanını yada etinizi yağlamalısınız.
    • Cam kaplıda ise; Hiçbir yağ kullanımına ihtiyaç yoktur, yapışmaz.
    • Emaye kaplıda ;Silikon veya ahşap mutfak eşyaları kullanmanızı önerilir.
    • Cam kaplıda ise; Her türlü metal,kesici, sivri vb.. malzemeyi kullanabilirsiniz.

    Bakım ipuçları
    • Emaye kaplıda ; Yüzeye yapışmış gıda artıkları varsa bunları temizlemek için toz deterjan veya sert süngerlerle temizlemeyin, herhangi bir aşındırıcı veya deterjan kullanmayın. Bunun yerine ılık suda yapışan gıda artıklarını yumuşatmak ve daha sonra bir yumuşak ovma süngeri ile artıkları çıkarın. Emaye ürünleri de bulaşık makinesinde yıkanabilir, ancak genel olarak üreticiler bulaşık makinesinin çok sık kullanılmamasını tavsiye ederler. Günlük bulaşık makinesi deterjanları ürününüzü paslanmasına ve uzun vadede zarar görmesine, deterjanın geçirgen olan emaye yüzeyden emilip daha sonra gıdaya karışıp kanserojen madde oluşumuna sebebiyet verebilir. Yıkadıktan sonra temiz bir mutfak havlusu ile iyice kurulayın ve tamamen kuru olduğunda sadece yerine kaldırın. Bunlara uyulmaz ise garanti kapsamı dışıdır.
    • Cam kaplıda ise ; Her türlü deterjan veya kimyasal malzeme ile temizleyebilirsiniz, bulaşık teli, scotch brite, tel fırça ile de ovabilirsiniz. Tüm temizleme malzemelerini ve aletlerini kullanabilirsiniz. Ürünlerinizi her gün yada her saat bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz, geçirgenliği söz konusu olmadığı için hiçbir sakıncası yada ürünlere etkisi yoktur.Yıkadıktan sonra yerine kaldırabilirsiniz. Ömür boyu garantilidir.

    YanıtlaSil
  10. paylasım ıcın gercekten cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  11. Faydalı bir paylaşım velibey sizede paylaşımıcın tşekkur ederim

    YanıtlaSil
  12. merhaba özge hanım; yazılarınızı, önerilerinizi ve tariflerinizi çok beğeniyorum ellerinize ve yüreğinize sağlık çok teşekkürler..

    YanıtlaSil