Top Social

Anne Adaylarının Korkulu Rüyası Çatlaklar

10/19/2012
Hamilelik döneminde anne adaylarını en çok rahatsız eden cilt problemi karın çatlaklarıdır diye düşünüyorum. Genelde son 3-4 ayda yavaş yavaş ortaya çıkarmış, en önemli etkenlerden biri genetikmiş, eğer annenizde varsa sizde de yüksek ihtimal olurmuş. Ani ve hızlı kilo alımı da sebeplerden biriymiş. 

Ben şu açıdan şanslıyım; annemde hamilelik çatlağı yok. Gerçi O hamileliği boyunca saf kakao yağıyla karnını yağlamasına bağlıyor bunu, ama ne yaparsa yapsın çatlaktan kurtulamayan çok kişi tanıdığım için ben bu durumun biraz da genetik olduğunu düşünüyorum.

Ama tabii yine de işi şansa bırakmamak lazım diyerek bu konuda gerekli önlemlerimi aldım. Hamile olduğumu öğrendiğimde sevgili arkadaşım Maceraperest Amerika'daydı, ben hemen ondan yardım isteyerek,  Amerika'da Türkiye fiyatının çok çok altında satılan Burt's Bees markasının çatlak kremlerinden sipariş verdim. 

Burt's Bees Mama Bee; Kakao, Shea ve Jojoba yağlarından oluşan tamamen doğal bir krem. Maalesef Türkiye'de kutusu 90 TL civarında bir fiyata satılırken ben 3 kutusunu 30$ a aldım. Yani tanesi 18 TL ye geldi. Aradaki fark inanılmaz.


Arkadaşım Türkiye'ye döndüğünde ben 4. ayımı bitirmiştim o gelene kadar kullanmak için de doktorumun önerdiği Lierac Phytolastil Jeli aldım. (Bu da çok farklı fiyatlara satılıyor ben internette 40 TL ye buldum)
Şimdi sabah birini akşam birini sürüyorum ve karnımı sürekli nemlendirmeye özen gösteriyorum, cildin elastikiyetini korumak lazım ki gerildikçe çatlamalara karşı dayanıklı olsun.

Bu ve benzeri ürünlerin yanısıra doğal reçetelerle de aynı sonuca varabilirsiniz, badem yağı, kakao yağı veya bir kaç yağın karışımından oluşan doğal ürünleri aktarlarda uygun fiyatlara bulmak mümkün.


Bir diğer doğal ürünler üreten marka da "Earth Mama Angel Baby". Aslında ben çatlaklar için bu markayı araştırıyordum sonra Burt's Bee'yi görüp onu aldım ama Earth Mama Angel Baby ürünlerinden de sipariş vermeyi ihmal etmedim :) 

Anne adaylarının bir diğer korkulu rüyası olan, emzirme kaynaklı göğüs çatlakları için Natural Nipple Butter aldım. En önemli özelliği, tamamen doğal olduğu için sürdükten sonra bebeği emzirmeden önce temizlemeniz gerekmiyor.

Hep kendimi düşünmedim tabii ki, ufaklık için de aşağıdaki ürünü aldım :) Bebeğimin hassas poposu için ideal bir ürün. Bebek bezi tahrişlerine, kızarıklık ve pişiklere karşı tamamen doğal yağlardan elde edilmiş tedavi edici bir krem.
Bu ürünlerin Türkiye'de satış fiyatları 50TL civarında, ben her birini 9$'a aldım. Eğer yurtdışından getirtme imkanınız varsa bu şansı kaçırmayın derim. Ben utanmasam daha çook şey alırdım da kızcağızın yükü kendine yetiyor diye bu kadarda bıraktım :)
Post Comment
Yorum Gönder