Top Social

MSA'da Lezita ile buluştuk

10/16/2012
Geçtiğimiz ay keyifli bir etkinliğe katıldım, aslında haftaiçi iş çıkışı oluşu ve Ataşehir'den çıkıp Maslak'a gidecek olmak biraz gözümü korkutsa da, hem MSA'nın çok sevdiğim bir yer oluşu hem de diğer blogger arkadaşları görecek olmanın heyecanı ağır bastı ve amannn ne olacak ki giderim dedim. 

Neyse ki Metrobüs + Metro kombinasyonuyla 1 saat içinde hem de iş çıkış saatinde MSA'ya ulaştım. İçeri girdiğimde bir cümbüş yaşadık, katılan blogger arkadaşların çoğunu şahsen tanıyor, diğer kısmını da sanal ortamdan tanıyıp yüz yüze tanışmak istiyordum. O açıdan çok ama çok eğlenceli bir etkinlik geçirdik.

Şefimiz Hakan Şen eşliğinde Lezita Pratik Şef ailesinin yeni çıkardığı ürünlerle farklı menüler hazırladık ve afiyetle yedik :) 

Siyah Zeytinli Endivyen Yeşillik Salata Üzerine Lezita Özel Kaplamalı Nugget.

Salatayı hazırlarken, Akdeniz yeşilliği, endivyen, lolo rosso, çeri domates, siyah zeytin, tulum peyniri ve taze kekik kullandık. 

Salatamızın üzerine de fırında pişirdiğimiz nuggetları koyduk. Yalnız şunu belirteyim bence nuggetları fırında değil de yağda kızartırsanız daha çıtır çıtır ve lezzetli oluyor, maalesef fırında pişince o lezzeti bulamadım.

Lezita nuggetlar %100 piliç göğüs etinden üretilmiş ve üzerinde karabiber ve tuzla tatlandırılmış özel bir kaplama var. Karabiber sevmeyen biri olarak pek yorum yapamıyorum ama baharat sevenlere denemelerini öneririm.








Röşti Patates ve Lezita Pişmiş Fileto Parçaları
Ne yalan söyliyim röşti patatesi ilk kez duydum, meğerse İsviçre'nin geleneksel lezzetlerinden biriymiş, patatesin her çeşidini seven ben tabii ki buna da bayıldım. Dolayısıyla detaylı olarak tarifini vericem. Siz de daha önce yapmadıysanız mutlaka deneyin.

Malzemeler
  • 200 gr patates
  • 20 gr  tereyağ
  • 4 dal frenk soğanı (taze soğan da olur)
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı
  • Patatesleri tam pişirmeden haşlayın, soyun ve rendeleyin (rendenin ince tarafından yapınca daha iyi oldu)
  • İnce kıyılmış frenk soğan, tuz ve karabiber ile harmanlayın
  • Bir kalıp yardımı ile şekil verin
  • Yapışmaz tavada tereyağını eritin ve röştileri önlü arkalı kızartın

Tavaya koyduğumuz tereyağında röştiler kızarırken
Diğer tarafta Lezita Fileto Parçaları kızarıyor
Ve tavukları röştilerin üstüne koyunca tabağımız da hazır oluyor

Baharatlı Sote Mevsim Sebzeleri Eşliğinde Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanat
Aslında ilk iki çeşitle yeterince doymuştuk, ama yine de pişmiş kanatın tadına baktık daha doğrusu acı soslu olduğu için ve acı olan hiçbir şeyi yiyemediğim için ben denemedim, diğer arkadaşların fikri ise gayet olumluydu. Eminim baharatlı tatlardan hoşlananlar için hoş bir seçenek olacaktır.


Etkinlik sonunda fazlasıyla doymuş ve çok eğlenmiş bir grup blogger vardı :) Lezita'ya bizi biraraya getirdiği ve yeni ürünlerini deneme fırsatı verdiği için, Hakan Şen'e günün sonunda bile enerjisi ve güleryüzüyle bize yardımcı olduğu için ve tüm blogger arkadaşlarıma güleryüz ve canayakınlıkları için çok çok teşekkür ediyorum.

Bu fotoğrafta hepimiz yokuz maalesef ama kimler var: Sevil Şahin - Yasemin Sümengen - İnci Özsoy - Tümay Topçu - Güler Konur - Ve Bendeniz :)
Post Comment
Yorum Gönder