Top Social

Konusu Yemek Olan Filmlere Bayılıyorum

3/29/2013

Doğumdan 3 hafta önce izne ayrılıp bu 3 haftayı evde yatarak geçirmiştim, işte bu sırada izlediğim filmlerden birini anlatıcam size, mutfakta geçen çok ama çok keyifli bir film...

2012 yapımı bir Fransız filmi Comme Un Chef (The Chef). Başrolde Jean Reno var. İzlenecek filmler arasına kaydetmiştim, kim önermişti, nerede görmüştüm hatırlamıyorum. İyi ki izlemişim, çok sevdim, hatta bir kez daha izlerim.

Konusu şöyle;
Jacky 32 yaşında, küçük restorantlarda çalışan amatör bir aşçıdır, ama o kadar yetenekli ve yemek konusunda ustadır ki sıradan yemekler yapmaya dayanamayıp, çenesini tutamadığı için her girdiği işten kovulmaktadır. Hamile olan karısı artık bir yerde düzenli olarak çalışması için baskı yapmaktadır. 

Ve bir gün hayranı olduğu efsane Şef Alexandre Lagarde ile yolları kesişir, Lagarde ünlü restoranlar zincirinde  şeftir, ancak kendini geliştiremediği ve füzyon mutfağı ile rekabet edemediği için işinden olma tehdidi vardır. İşte böyle bir ortamda bu ikilinin birlikteliği çok eğlenceli sonuçlar doğuruyor.


Hem Jean Reno hem de başroldeki Michael Youn çok başarılılar. Filmin nasıl geçtiğini anlamadım, üstelik İngilizce dışında filmleri orjinal dilinde izlemekten hoşlanmamama rağmen filme dalıp gittim.

Konusu yemek olan filmleri seven herkese şiddetle tavsiye edebileceğim bir film bu. Mutlaka izleyin. Nereden buluruz derseniz, internette online olarak izleyebilirsiniz. Google amcaya bir sorun o gösterir :)























* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
1 yorum on "Konusu Yemek Olan Filmlere Bayılıyorum"
  1. Yemek yemeyi, yapmayı , konusu yemek olan her şeyi çok seven biri olarak kesinlikle izleyeceğim. Hele Jean Reno varsa işin içinde o film harikadır. Teşekkürler Özge:))

    YanıtlaSil