Top Social

Ev Yapımı Organik Bebek Bisküvisi

9/10/2013
Bu aralar zaman çok mu hızlı geçiyor yoksa bana mı öyle geliyor. Göz açıp kapayıncaya kadar Gökçe bu dünyadaki 6 ayını tamamladı. 6 ay bebekler için önemli bir dönüm noktası, çünkü artık anne sütünün yanında ufak ufak ek gıdalara geçiş yapılıyor. 

Biz de geçtiğimiz haftasonu doktor randevumuzda Gökçe'nin günlük menülerini konuştuk. Kahvaltı için hazırlayacağımız mamada Hipp organik bebek bisküvisi kullanmamı söyledi doktorumuz. Ben de mecbur kalmadıkça hazır almayıp evde yapacağımı söyledim. 

İnternette bebe bisküvisi nasıl yapılır diye araştırdığımda bir çok tarif buldum. Yapması çok kolay bir şey. Hazır almaya değmez diye düşünüyorum. 10 dakikada hazırlayıp fırına attım. Sonuçta 15 tane kadar ev yapımı bebe bisküvimiz oldu. Bu hafta fazlasıyla yeter bize.

Tabii ki bebek bisküvisinde kullandığım tüm malzemeler organik. Ekoorganik sitesinden aldım. Gayet özenli bir şekilde paketlenmiş olarak geldi.
Malzemeler
  • 2 Çay bardağı organik tam buğday unu
  • 1/2 Çay bardağı organik irmik
  • 2 Çay bardağı organik yulaf unu veya pirinç unu (Ben yulaf unu kullandım)
  • 4 Yemek kaşığı tuzsuz organik tereyağ
  • 1 Yemek kaşığı yoğurt ve hamura kıvam vermek için 2-3 kaşık yoğurt suyu
Hazırlanışı
  • Yoğurma kabınıza oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını, irmiği, yulaf veya pirinç ununu, yoğurdu ve yoğurt suyunu ekleyip yoğurun
  • Buğday ununu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
  • Daha sonra hamuru 1-2 cm kalınlığında incelterek istediğiniz bir kalıpla kesip tepsiye dizin. Ya da kalıp kullanmadan ufak parçalar koparıp elinizde incelterek yağlı kağıt serdiğiniz fırın 
  • Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Üstleri pembeleşip kızarınca pişmiş demektir.
  • Kahvaltısına eklerken rondodan çekip koyarsanız ezmekle uğraşmazsınız.
Not: Çay bardağı olarak Aida bardakları kullandım.


* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
105 yorum on "Ev Yapımı Organik Bebek Bisküvisi"
  1. Zaman hızla aktı gerçekten ve bizim ufaklıklar 6 aylık oldu:) Sağlıklı, güzel nice günlerini görürüz inşallah.
    Biz ek gıdaya 5. ayda geçtik, hiç istemesem de geçmek zorunda kaldık:( Ben de hazır gıdalardan özellikle de biküvilerden uzak durma taraftarıyım, buna benzer bir bisküvi yaptım ama pekmez içeriyor sanırım bir daha yapmayacağım, seninki daha güzel. Bunu ezip içine neler koyuyorsun? Doktorun bize verdiği listede pekmez, lor ve yumurta var ama ben bisküvi ezip anne sütü ya da kaynamış su koyuyorum, yumurta ve loru ayrıca veriyorum. Bebek beslenmesi hakkında izlediğin siteler varsa paylaşabilir misin? Ben www.gurmebebek.com sitesinden çok faydalandım, belki biliyorsundur.
    Kolaylıklar dilerim,
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle böyle derken 6 ayı tamamladık bile, nice güzel yıllarımız olsun inşallah.

      Pekmezi yüksek ısıda pişirmek zararlıymış, o yüzden ben bisküvilere eklemiyorum gerek de yok zaten. Kahvaltıda pekmez, 1 gece önceden suda bekletilmiş beyaz peynir, yumurta sarısı, bisküvi ve anne sütünü karıştırın dedi dr. Şimdilik öyle başladık.

      Ben de gurmebebek'i takip ediyorum. Onun dışında pek bir site yok izlediğim.

      Sevgiler...

      Sil
  2. Besleyici değerini geçtim çok şeker olmuş bunlar:)

    YanıtlaSil
  3. Benim de çok sık yaptığım tariflerden biri, amaaa kendime :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. bende ilk defa denedim ins iyi olmustur.afiyet olsun kuzuma :)

    YanıtlaSil
  5. Mrb bi kac yorum okumustum hazirlar gibi ezilmio ptur putur kaliyo yogurtlarinnicinde sert oluo dediler bende denemek istiyorum kizim icin sizinki nasil oldu acaba oda mi dedikleribgibi robottanmi geciriyosunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif Hanım merhaba, evet maalesef sütü döküp ezmek kolay değil. O yüzden ben pişirdikten sonra rondoda çekiyorum. Kaşık kaşık koyuyorum kahvaltısına ya da yoğurdun içine. Normalde bulduğum zamanlar Hipp bisküvi alıyorum ama o da öyle çabucak eriyen bir bisküvi değil onu da rondoda çekiyorum. Eti cici bebe derseniz onu hiç kullanmadım kullanmayı da düşünmem açıkçası.

      Sil
  6. Cok saolun bilgilendirmeniz icin hipp de oyleyse evde yapmak daha iyi aldiginiz organik urunlerden memnunmusunuz bnmde bulabilecek bir yerim yok mamnun kaldiysaniz orayi deneyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde yapmaya alıştım ben çok kolay zaten. Hatta arada içine meyve püresi de ekliyorum, elma, armut gibi. Organik ürünlerden memnunum, oradan alabilirsiniz. Kolay gelsin.

      Sil
    2. Merhaba,bu tarife meyve püresi eklenebilir mi? Ben kahvaltısına evde yaptığım tam buğday unundan ufak ekmekleri ufalıyorum ama bisküvi kemirmeyi seviyor sade vereceğim için meyveli olması daha güzel olur gibi geldi. Bu tarif için ne kadar elma ya da armut püresi eklenebilir hamuru bozmadan?

      Sil
    3. Merhaba tabii ki meyve püresi ekleyebilirsiniz, yoğurt suyu koymayın meyve püresi koyu 2 yemek kaşığı kadar. Kıvamı çok cıvık olursa biraz daha un koyup dengelersiniz.

      Sil
  7. Güzel bir tarif olmuş, benimde oğlum 10 ayını bitirdi, yiyeceklerinde farklı tatlar vermem gerektiğini düşünüyorum. Eti cici bebeyi bir eczacı olarak da hiçbir hastama ve yakınıma önermiyorum, malesef anneler işin kolayına kaçıp çocukaların sütlerine ekleyip veriyorlar. Mümkün olduğunca çocuğumu şekerden uzak tutacağım. Tarifiniz o açıdan ilgi çekici. Bu arada sitenizi yeni gördüm çok güzel elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didem Hanım teşekkürler güzel sözleriniz için. Ben de elimden geldiğince uzak tutmaya çalışıyorum kızımı şekerden ve katkılı gıdalardan. En azından 2 yaşına kadar elimden geleni yapıcam. Bu tarife meyve püresi, meyve suyu veya tarçın gibi eklemeler yaparak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Ben geçen sefer portakal suyu kattım biraz mesela :) Sevgiler...

      Sil
  8. Merhaba ozge hanim, kullandigimiz tam tahilli un doygunluk hissi veriyomudur acaba??? Bugun ilk kez verdim saat 13.00 gibi ve bu saat oldu hala devam sutu icmedi istemiyo yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tam tahıllı unla yapıldığı için diğer bisküvilere göre daha uzun süre tok tutuyor. Ama siz yorumu 18:30 da yazmışsınız, 5,5 saatte açıkması lazım sanki :) Benim kızım 3,5 - 4 saat sonra acıkıyor.

      Sil
  9. Elinize sağlık bende yaptim gercekten güzel oldu hepsini rondadan gecirip buzdolabına kaldirdim acaba kac gun kullanabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim :) Pişmiş bisküvi olduğu için hemen bozulacak bişey değil rahatlıkla bir hafta on gün kullanabilirsiniz.

      Sil
  10. Tarifiniz için teşekkürler.bebeğim için tarifinizi denedim.fakat bir miktar su ilave etmek zorunda kaldım.buğday unu eklemeden bile hamur elastik bir hal almadı su ilave etmeden.acaba ben mi birşeyleri eksik yaptım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, benim de geçen hafta yaptığım sizinki gibi oldu buğday unu koymadan sertleşti ben de yarım portakal sıkıp suyunu ekledim içine, normal su veya meyve suyu ekleyerek hamuru yumuşatabilirsiniz.

      Bazen tereyağ çok yumuşamamışsa bu şekilde oluyor sanırım. Çünkü ilk yaptığımda tam ölçüyle yaptım gayet güzel tutmuştu. Bu arada yoğurt suyunu da artırarak kıvam verebilirsiniz.

      Sil
    2. ben kıvam vermek için meyve rendeleyip ekliyorum. tadı da güzel oluyor.

      Sil
  11. süpermiş bu :) ama bizde bebek yok, yine de yaparım ben bunu :) elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Hanım bebek yoksa tavsiye etmem, pek lezzetli bişey değil valla :)) Gökçe şekerli şeylere alışık olmadığı için severek yiyor ama bana çok tatsız geliyor :)

      Sil
  12. kızlar organık un ruseymlı olan demı bıde az tatlandırmak ıcın meyve sıksam olurmu

    YanıtlaSil
  13. Ben de 1 yaşına giren bebeğim için kurabiye tarifi arıyordum. Kesinlikle deneyeceğim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yaşı kutlu olsun :) Umarım beğenir. Ben kahvaltısında kullandım epey bir süre, rondodan çekip yumurta, süt, peynirle karıştırıyordum. Hem tok da tutuyor uzun süre :) Afiyet olsun...

      Sil
  14. İçerisine yumurta sarısı eklesem nasıl olur acaba? bebeğim 7 aylık yavaş yavaş kahvaltısına bu bisküviyi eklemek istiyorum.Her gün yumurta veremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halide Hanım, yumurta sarısı ekleyebilirsiniz. Bence güzel olur :) Afiyet bal olsun kuzucuğa.

      Sil
    2. Cok guzel tarif .ben de deniyicem.Tesekkurler.Yumurta sarısını çiğ olarakmı veriyorsunuz?

      Sil
    3. Hamura ekliyorsunuz yoğururken, fırında pişiyor sonuçta.

      Sil
  15. Merhaba,
    Oglum 8 aylik.ekmek olarak ne kullanabilirim gidalarinin icine? Yada bu biskuviniz tatli olmadigi icin bunu kullanabilir miyim? Bir de kullandiginiz yogurt kendi mayaladiginiz yogurt degil mi tarifte yer alan?
    Tesekkurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Ben bu bisküvileri sabah kahvaltı mamasında kullanıyordum, haşlanmış yumurta, peynir, pekmez, bisküvi ve sütü karıştırıp bulamaç şeklinde veriyordum. Ekmek olarak da uzun süre, Eti'nin Cicibebe Bebek Ekmeği diye bir ürünü var etimek şeklinde onu kullandım. Çorbaların içine ufalıyordum doyurucu oluyordu. Ama tahıllı ekmek de kullanabilirsiniz, Halk Ekmek katkısız oluyor mesela. Yoğurt olarak da kendi mayaladığım yoğurdu kullanıyorum.

      Sevgiler

      Sil
    2. Merhabalar tarif için teşekkürler. Bizim doktorumuz da eti cici bebenin Ekmeğini önerdi fakat ben bu tarifi görünce bunu denemeyi tercih ettim. Doktorumuz da bir sıkıntı olmayacağını söyledi. açıkçası sizin yine de ekmek verdiğinizi görünce sormak istedim. Zorunda kaldığınız durumlarda mı verdiniz yoksa faydalı olduğu için düzenli olarak mı kullandınız?

      Sil
    3. Merhaba, bu bisküviyi sabah hazırladığım kahvaltı mamasında kullanıyordum, süt bisküvi haşlanmış yumurta bal karıştırıp. Eti'nin ekmeğini de öğlen yediği çorbalara ufalıyordum. Uzun süre o şekilde kullandık.

      Sil
  16. Üzerine nasıl yazı yazdıniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurabiyeler için harf şablonları almıştım Tchibo'dan, onlarla yaptım. Pasta malzemesi satan yerlerde de var.

      Sil
  17. Oncelikle tarifiniz icin teşekkürler.ben bu tarifi iki defa yaptım güzel oldu kuzumda sevdi yalnız ici tam pismiyo bende ikiye ayirip tekrar bi bes dakika daha fırınlıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel Hanım, hamuru ince açıp şekillendirirseniz içinin pişmesi gerekir. Siz çok kalın mı yapıyorsunuz acaba. Benim hiç başıma gelmedi açıkçası böyle bir durum.

      Sil
    2. Acikcasi ben hamuru acmadan direk kurabiye formunda pisirdim sanirim ondan oldu simdi malzemelerimi cikardim bu sefer sizin dediginiz gibi yapıcam. Bu arada anneler lütfen bebeklerinize buskuvisini evde siz yapin oglumu götürdüğüm alerji profosörü, bebe bisküvileri yüksek ısıda firinlandigi icin kanserojen madde üretiyor dedi.bunuda paylasmak istedim

      Sil
    3. Emel Hanım evet siz poğaça gibi yaptığınız için doğal olarak içleri pişmemiş, 1-2 cm kalınlığında açıp bir kalıp yardımıyla keserek ya da elinizde ufak bir parçayı incelterek pişirin. Son dönem alerji artışının da en büyük sebebi paketli gıdalar. Ben Gökçe'ye mümkün olduğunca hazır gıda yedirmemeye çalışıyorum. Çok çok önemli bir konu.

      Sil
  18. merhaba size çok ama çok teşekkür ederim daha önceki denemem çok kötüydü hepsi çöpe gitti sizin tarifinizle ve yapılan yorumlara verdiğiniz cevaplarla eksiklerimi tamamladım muhteşem oldu yavruma çok üzülüyordum dışardan yedirecem diye çokta güzel oldu çok beğendim şimdi içim rahatladı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel Hanım sonucun iyi olmasına çok sevindim. Ben de kızım büyüyene kadar sürekli bunlardan hazırladım kahvaltısında yedirmek için. Yapamadığım zamanlarda da Hipp Organik Bebek Bisküvisi kullandım. Afiyetle yesin kuzucuk...

      Sil
  19. Merhaba bende denicem 7 aylık oğlum için. Adaşım bebişinizi de öperim :)

    YanıtlaSil
  20. merhabalar tarifinize ek olarak 1 yumurta ekledim pirinç unu veya yulaf ezmesinide 1'er çay bardağı olarak karıştırdım sonuç gayet lezzetli oldu ikiz kızlarım için tarif için teşekkürler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika, elinize sağlık. Afiyetle yesin minnoşlar :)

      Sil
  21. Merhaba özge hanım ben bu bisküvi yi beş aylik oğlum için kullanabilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii kullanabilirsiniz. Icinde alerjiye sebep olacak bir sey olmadigi icin kullanilabilir.

      Sil
    2. Tabii kullanabilirsiniz. Icinde alerjiye sebep olacak bir sey olmadigi icin kullanilabilir.

      Sil
  22. Merhaba Özge Hanım, bu tarifi bende 6 aylık kızım için yaptım birkaç gün arayla denedim vermeyi fakat tadından ve kokusundan ötürü hiç sevmedi. Ben mi yanlış yaptım acaba bi yerde normalde koku oluyor mu (tam buğday unundan ötürü) gerçi siz rondodan geçirmişsiniz buda kokuyu gidermede yardımcı olur mu acaba, Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, nasıl bir koku oluyor bilemiyorum ki, ben rahatsız edecek bir koku duymadım açıkçası. Çok lezzetli olduğu söylenemez ama kötü bir tadı da yoktu, sütün içinde yiyordu Gökçe. Ama sizin ufaklık beğenmemiş olabilir tabii. Rondodan geçirmeyle koku ve tadı değişmez ama bir deneyin yine de. Sevgiler...

      Sil
    2. Merhaba özge hanım bebeğe hangi sütle karıştırıp verdiniz

      Sil
    3. Merhaba ben 7.aydan itibaren ek gidaya gectigim için inek sütüyle veriyordum.

      Sil
  23. Merhaba bende aynı tarifi denedim ama hamur mayası gibi bir koku oluyor acaba normalmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben uzun zamandır yapmıyorum, kızım büyüdüğü için. Açıkçası kokuyu hatırlamıyorum. Biraz tarçın ilave edebilirsiniz hoş bir koku vermek için. Zaten ben bu bisküviyi rondoda toz haline getirip, kahvaltı bulamacında kullanıyordum. İçine süt, yumurta, pekmez girince bir koku gelmiyordu. Sade şekilde yemek için çok lezzetli olmayabilir.

      Sil
  24. Merhabalar ozge hanim benim kizim biberon almio ve dolapta o kadar anne sutu kaldi onlari eritmek icin bu tarifinizi uygulicam rondoya cekmek vitamin degerlerini öldürüyor die biliorm bi fikriniz varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben açıkçası çorbalarını da sebzelerini de hep rondodan geçirdim. Vitaminini öldürüyor mu bişey diyemem. Ama diğer türlü uğraşacak vaktim hiç olmadı, ben çalıştığım için annem bakıyor kızıma, o kadar iş içinde bir de her şeyi elinde rendele gibi bir talepte bulunmadım annemden :) Umarım kızınız afiyetle yer.

      Sil
  25. Ek gıdaya basliycaz. Kahvaltısına kaç kasik ilave etmem gerekir bundan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bir şey söyleyemem, her çocuğun yeme kapasitesi farklı, ama 1 yemek kaşığı ile başlayın, az gelirse sonraki sefer arttırın.

      Sil
  26. Merhaba özge hanım.bebe bisküvisi tarifi ararken sitenizi gördüm ve beğendim.binim bebeğim 10 aylık.6.aydan beri ek gıdaya geçmeye çalışıyoruz.bebeğim doğduğundan beri iştahsız bir bebek.emmeyi 7.ayına kadar reddetti.sadece uykuya dalınca emdi.7.aydan sonra uyanık da emmeye başladı.ama ek gıdayı kabul etmedi.yumurta peynir meyve püresi sebze haşlaması yoğurt çorbalar ekmek bisküvi vs ne versem reddediyor.eline aldığında ağzına götürmeyip atıyor.nadiren tadacak olursada tiksinip kusma refleksi gösteriyor.2 öğün oyunla kandırıp 150ml mamayı yedirebiliyorum.2 öğünde emiyor.ancak mama içinde pirinç tanesi bile olsa yutmak istemeyip kusuyor.özellikle alışsın diye açken eline yiyeceklerden veriyorum tadını alınca direk öğürüyor zaten toksada kusuyor. Bu ayda köfte bile yedirin diyen siteleri görünce şok oluyorummama çok üzülüyorum.benim bebeğim biberonda turmuyor.kansızlık çok yüksek.acaba mama miktar mı çok nerde hata yapıyorum kaç saat aralıkla emzirme ve mama vermeliyim.ben enaz 4saat aralıkla veriyorum.bebeğim 8.500gr 10aylık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu Hanım, benim bu konuda hiç bir uzmanlığım yok maalesef. İsterseniz bir çocuk doktoruna danışın, onlar mutlaka bir çözüm önerirler. Sevgiler...

      Sil
  27. Tam bugday unu yerine normal beyaz un kullanilabilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanilir tabii ama bebege yaptigimiz için faydali olmasi acisindan tam bugday kullaniyoruz.

      Sil
  28. merhabalar.bebeğim 8 aylık.gluten alerjisi olabilir diye bebeklere belli bir aya kadar buğday unu önerilmiyor diye biliyorum.acaba kaçıncı ayından sonra bu bisküviyi verebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, o konuyu tam bilemiyorum isterseniz doktorunuza danışın. Ben ek gıdaya geçip de bisküvili mamalara başlayınca bunu vermeye başladım. Ama buğday unu yerine tamamen yulaf unu da kullanabilirsiniz.

      Sil
  29. Tereyag yerine zeytinyagi okurmu

    YanıtlaSil
  30. Benim bebegimin sut alerjisi var tereyag ysak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemedim ama zeytinyağıyla da olur muhtemelen, bence bir deneyin bakalım nasıl olacak.

      Sil
    2. Peki tesekkurler :)

      Sil
  31. MERABA YULAF UNU YERİNE KEPEĞİ VEYA EZMESİ OLABİLİRMİ

    YanıtlaSil
  32. Merhaba sut alerjisi var bebeğim de yoğurt yerine ne koyabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, onun yerine meyve püresi koyabilirsiniz. Mesela muzu ezio ekleyin biraz. Denemedim ama sanırım o şekilde olacaktır.

      Sil
  33. Ben rondodan geçirip buzluk ta saklıyorum ordan alıp kullanıyorum sanırım o şekilde de kullanılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de rondodan geçirerek kullanıyordum, ama buzlukta saklamak iyi fikirmiş :) Böylece tazecik kalır.

      Sil
  34. Merhabalar oğlum beş aylık anne sütü yetersiz olduğu için ek gıdaya geçeceğiz mecburen (doktor tavsiyesi ile) havuç suyu kullansam tatlandirmak için ağır olur mu? birde başka neler verebilir im bu ayda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, açıkçası uzman olduğum bir konu olmadığı için bir şey söyleyemem. Siz doktorunuza danışın isterseniz.

      Sil
  35. Yulaf unu yerine cavdar unu kullansak olur mu ben yulaf ununu bulamiyorum bulundugum yerde

    YanıtlaSil
  36. 6 aylık kızım için yaptım gerçekten çok güzel oldu sadece biraz yağlı onun dışında tadı güzel hatta diyete olan esim bile bayıldı tesekkurler tarif için: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh harika, afiyet olsun :)

      Sil
    2. Tarafınıza çok güzel benim bebeğim de 6 ayini doldurdu kahvaltı da bu bisküviyi nasıl veriyorsunuz yani ne öle karıştırıyorsunuz acaba yardımcı olur musunuz ?

      Sil
    3. Ben biskuvileri rondoda cekip toz haline getiriyordum. Sutle ezip icine yumurta bal ceviz v.s katip kahvaltıda yediriyordum

      Sil
  37. Merhaba, oncelikle tarif icin tesekkurler,az once yaptim sahane oldu.
    Tadi pek guzel degil demissiniz ancak, bir tanesinin tadina bakayim dedim,beypazari kurusu gibi olmus vallahi :) hamur sert kaldi en başta,yapismadi, biraz yogurt suyu ve yarim mandalina suyu ilavesi ile gayet güzel tuttu,simdi cikardim ikinci tepsiyi soguyor.

    YanıtlaSil
  38. merhaba öncelikle ellerınıze sağlık😊 bende şimdi denedim,yalnız irmikler biraz çıtırdıyor ağıza gelince bu konuda bı deneyiminiz oldu mu teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, bende o şekilde bir durum olmadı açıkçası, olsa hatırlardım. İrmiğin markası ile mi ilgili acaba bilemedim :)

      Sil
  39. Merhaba, çoook güzel bir tarif, henüz bebeğime yedirmedim, ama, ben ve babası, pudra şekerine batırıp, yarısını yedik bile : )))
    bu arada, 2 kaşık tereyağ+ 2kaşık zeytinyağ koydum..

    YanıtlaSil
  40. Merhaba bende 7 aylık bebeğim icin şimdi deneyeceğim. Yorumları biraz okudum rondoda toz haline getirince tatilde veya dışarıda vermek iÇin yanımda tasisam bozulur mu dolapta durmasa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok bir sıkıntı olmaz, sürekli sıcakta dışarda durmadığı sürece yanınızda taşıyabilirsiniz.

      Sil
  41. 5 aylık için olurmu bu bisküvi elinize sağlık bu arada biz beş aylık olduk ve gece muhallebisi içine bebe biskuvisi koyuyorum bundan verebilir miyim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır aldığınız her türlü bebek bisküvisinden daha iyi olacaktır evde yaptığınız için. Genel olarak bu malzemelere alerjisi yoksa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

      Sil
  42. Tereyag yerine siviyag kullansak nasil olur acaba.tereyag kullanamiyoruz sut alerjimiz var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanabilirsiniz bence. Denemedim ama sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. Sevgiler.

      Sil
  43. Merhaba benim bisküvilerim ağızda dağılan oldu şimdi çıkardım fırından kaldıkça mı kuru oluyor? ciddi bir sertlikten bahsediyorsunuz alakasız oldu 30 dk pişirdim.yoksa kaldıkça mı serteleşecek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben de en son 5 sene once yapmistim 😄 Kıvamı önemli değil aslinda ben ufalayarak mamasina koyuyordum.

      Sil
  44. Merhabalar ben yapdm ama acı tad var neden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum ki, unlarınız bayatlamis olabilir, yulaf unu özellikle çabuk bozuluyor. Acı tag ondan gelmistir belki.

      Sil
  45. Merhabalar elinize sağlık Özge Hanım, bu ara o kadar fazla bebek bisküvisi tarifi denedim ki anlatamam. Ama iki tarifin kıvamı ve tadı çok güzel oldu ve bebeğim keyifle yedi. Biri sizin tarifiniz biri de Feridelinko adlı bir kanalda arkadaşımızın tarifi. Onu da tavsiye ederim. Hatta videosunun linkini de ekleyeyim denemek isteyen olursa diye. Tekrardan teşekkür ederim.
    https://www.youtube.com/watch?v=2Labr_puKIU

    YanıtlaSil
  46. Merhaba tarifinizi denedim çok güzel oldu ve bebeğim çok beğendi teşekkürler

    YanıtlaSil
  47. Merhaba , tarifinizi şimdi deneyeceğim irmik yerine başka.ne koyabiliriz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrmiği tamamen çıkarın isterseniz, yerine ne konur emin değilim.

      Sil