Bizim evin çok sevilen atıştırmalıklarından biri waffle. Önceki yıllarda blogda 3 farklı waffle tarifi paylaşmıştım. Hepsinin farklı özellikleri vardı aslında, şuraya tıklarsanız o tariflere ulaşabilirsiniz.
Ama bu tariften sonra başka waffle tarifine ihtiyaç duymayacaksınız onu da belirtmiş olayım :) Neden derseniz az malzemeyle, şipşak hazırlayabileceğiniz bir tarif ve dışı kıtır içi yumuşacık waffle elde edeceksiniz. Pişince tel ızgara üstüne alın ki beklerken buharıyla yumuşamasın.
Waffle makinem yok nasıl yapayım diyenler için bir önerim yok maalesef, waffle değil pankek tarifi verebilirim size. Çünkü waffle mutlaka waffle plakasıyla yapılmalı. Ben 14 yıllık tost makinemde waffle plakası ile yapıyorum, öyle plakası değişen bir tost makinesi de kullanabilirsiniz.
Özge'nin Oltası'na hoşgeldiniz... Pratik ve sonucu garantili tarifler arıyorsanız doğru yerdesiniz. Tariflerin yanında okuduğum kitapları, izlediğim filmleri kısaca hayat denizinde oltama takılan herşeyi paylaşıyorum. Umarım siz de seversiniz.
Post Comment
Yorum Gönder