Top Social

Gökçe Kuzusunun 1 Yaş Hazırlıkları

4/10/2014

Takip edenler hatırlayacaktır, geçtiğimiz ay başında kuzumun doğumgününü kutladık. Konu 1.yaş olunca hazırlıklara da pek bir özeniyor insan. Son dakikaya kalmamak ve istediğim her şeyi sıkışmadan yapabilmek için epey önceden başladım planlamalara. 

Belki sizlere de fikir verir diye, neler yaptığımı paylaşmak istedim. Çünkü ben diğer bloglardan epeyce yararlandım fikir anlamında. 


PARTİ MEKANI
Öncelikle parti mekanını ayarlamam gerekiyordu ki, ona göre nasıl bir hazırlık yapacağıma karar verebileyim. Bunun için de kişi sayısını belirlemek lazım tabii. Biz çok açılmadan yakın aileyi davet ederiz diye düşündük ve maksimum 30 kişi diye planladık. 

Evde yapmak en son düşüneceğim şeydi açıkçası. Öyle olduğunda bütün yük üzerinize biniyor, doğumgününden zevk almak bir yana yorgunluktan bayılıyorsunuz. Üstelik evin içinde o kadar kalabalık benim pek tahammül edebileceğim bir şey değil :) Sonuç olarak biz Capitol'ün içinde yer alan Captune Eğlence Gezegeni'nin parti odasını kiraladık. Geçen yıl bir arkadaşımız orada yapmıştı kızının doğumgününü, benim çok hoşuma gitmişti. Ulaşımı da kolay bir yer, evimize de yakın, daha ne olsun dedik. 

Kısaca bilgi vereyim ilgilenen olursa, mekanda 22 kişilik büyük bir masa ve 10 kişilik çocuk masası var, değişik parti paketleri alabiliyorsunuz. Biz sadece 2 saatlik mekan kirası aldık, çay kahve sınırsız, ancak yiyecek içeceği siz getiriyorsunuz. Mekan çok aydınlık ve ferah. Üstelik partiye katılan çocuklar soft play alanından ücretsiz yararlanıyor. Getirdiğiniz yiyecekleri mutfaklarında güzel sunum tabaklarına koyup yerleştiriyorlar, parti boyunca çay ikramı yapıyorlar, gayet güleryüzlü ve yardımcı bir ekipleri var.

DOĞUMGÜNÜ PASTASI

Doğumgünü pastası konusunda çok fazla düşünmedim açıkçası, arkadaşlarıma danıştığımda hepsi tek bir kişiyi söylediler. 

Gülay Mutfakta blogunun yazarı arkadaşım Gülay yaptı pastamızı. O kadar özenli ve severek yapıyor ki, pastanın lezzetine de yansıyor bu. 

Biz vişneli çikolatalı istedik, Gülay kocaman fıstıklar koymayı da ihmal etmemiş, o kadar hafifti ki yemeye doyamadık. Tasarımını internette gördüğümüz bir pastadan uyarladık. Tam istediğim gibi oldu. Bir kez daha teşekkür ediyorum kendisine.

SÜSLEMELER
Ben doğumgünü için bir tema belirlemedim açıkçası. Aklıma bişey gelmedi, zorlamak istemedim. Süslemeler konusunda da çok abartmadım aslında, parti odasının tavanında balonlar vardı standart orada duruyorlar, bir de masaları renkli renkli dekore ettiklerinde çok şık bir ortam oluyor.

Ben sadece Eminönü'ne gidip bir kaç tane "İyi ki Doğdun" yazılarından aldım, bir tane süslü bayraklardan ve 3 paket de pembe-lila ve beyaz renkli balonlardan aldım, yerlere atmak için. Zaten parti mekanının duvarlarına bişey astırmıyorlar, bant falan yapıştırmak yasak, sadece boydan boya renkli bir cam var salonun bir tarafında o cama asabiliyorsunuz.

Ancak bir tek şey için epeyce uğraştım, o da doğumgünüme hoşgeldiniz yazan şu üstteki fotoğrafta gördüğünüz fotoblok. Profesyonel olmadığım için yüksek çözünürlükte böyle bir şey tasarlamak beni epey uğraştırdı. Ama sonuçta başardım ve sevgili kuzenim Aslı da tanıdığı bir ozalitçide bastırdı.
Onun dışında minik kartonlara Gökçe 1 Yaşında yazılı tasarımlar yaptım, onları da yine Aslı bastırdı, bunları da çubuklara yapıştırıp, yiyeceklerin üzerine koyduk, şirin oldular. (İnternette siz de böyle hazır şablonlar bulup yazılarını değiştirebilirsiniz, biraz uğraştırıyor ama sonuç güzel oluyor)
Şu bayraklı kürdanları da hep görüyordum ve çok hoşuma gidiyordu, yapması çok kolay, internette washi tape diye geçen desenli bantlardan alıyorsunuz (ben D&R dan aldım), kürdanlara yapıştırıp kesiyorsunuz, ucuna da üçgenden kesik atınca bayraklı kürdan oluyor. Çikotop yapmıştım onlara sapladım hem misafirler ellerini batırmadan yediler hem de şık oldu.
Ama benim de Gökçe'nin de en sevdiğimiz şey, teyzesinin getirdiği uçan balonlar oldu (İstinye Park Balon Evi'nde yaptırmış). Altına bir ağırlık takmışlar, istediğiniz yere koyuyorsunuz. Çok şık duruyor, uzunca bir süre de bizim salonda durdu. Gökçe her sabah kalktığında balonları görünce aaa yapıyordu hem şaşkınlık hem sevinçle :)

DAVETLİLER İÇİN HEDİYE

Doğumgününe gelen davetliler için de küçük birer hediye vermek istedim. İki şey arasında kaldım, içinde Gökçe'nin fotoğrafı olan magnet fotoğraf çerçevesi ile içi lavanta dolu minik şişeler. Karar veremeyince ikisi de olsun dedim.

İnternetten almak için araştırdım ama içime sinmeyince Eminönü'nün yolunu tuttum. Aradığımı Havuzlu Han'daki Letizia adlı dükkanda buldum. (İnternet siteleri de var ama dükkanda daha değişik şeyler bulabiliyorsunuz)

Aldıklarımı koymak için minik karton torbalar arıyordum, Eminönü motor iskelesinin karşısında bütün bu ıvır zıvır malzemelerin satıldığı bir sokak var ya, işte onun girişinde bir dükkan envayi çeşit karton torba satıyor. Oradan aldım. Üstlerindeki etiketleri yine ben tasarladım kuzenim de sticker olarak bastırdı, üstlerine yapıştırdık. Bir de torbaları aldığım yerden pelur kağıdı aldım, torbaların içine büzüştürüp koydum hem şık durdu hem şişeyle çerçeve birbirine çarpmadı.

Torbaların içine de bakalım neler varmış;
Bu minik şişelerin üstüne de yine aynı şekilde etiket yapıştırıp, Eminönünden torbayla aldığım minik kurdeleleri japon yapıştırıcıyla yapıştırdım (Daha doğrusu kurdeleleri annem ve doğumgünü için gelmiş olan halam yapıştırdı sağ olsunlar :) İçlerine de mis gibi kuru lavanta doldurduk.
Bir de bu fotoğraf çerçevelerini aldım, minik tül keseleri de yine Letizia'dan aldım, Gökçe'nin fotoğrafını bastırıp içlerine yerleştirdim ve minik keselere koydum. Çerçeve ve lavanta şişeleri birlikte karton torbalara konuldu ve doğumgününde misafirlerimize dağıtıldı. Herkes çok memnun kaldı, ben de mutlu oldum.

Bu arada doğumgününe gelen minik konukları da unutmadım, doğumgünü çocuğuna hediye verilirken miniklerin boynu bükük kalsın istemedim. Onlar için de birer boyama kitabı ve boya kalemi alıp hediye paketleri yaptım. Bu da Gökçe'nin size hediyesi diyerek verdim, nasıl sevindiler anlatamam.
Boya kitabının üzerinde doğumgünü pastası olması ayrıca çok hoşuma gitti, ilgilenenler için Doğan Egmont'un Rengarenk Boya serisinin bir kitabı.

FOTOĞRAFÇI
Doğumgününde mutlaka olmalıydı fotoğrafçı, çünkü o telaşla fotoğraf çekmeyi ihmal ediyor insan ve bir daha tekrarı olmayan bir güne ait elinizde pek bir şey olmuyor. Ben aynı zamanda doğumumda da benimle olan sevgili arkadaşım Vildan'ın yanımızda olmasını istedim bu özel günde. Sayesinde harika kareler çıktı ortaya. Facebook'da Vildan Akyol Photography diye aratırsanız sayfasını bulabilirsiniz.


DOĞUMGÜNÜ PRENSESİNİN ELBİSESİ
Gökçe'nin doğumgününde giydiği elbiseyi merak eden olursa Carter's dan alındı. Aslında 2-3 yıl önce tütü olayı çok yaygın değilken bir yerde görmüş ve kızım olursa ilk yaşgününde tütü giydiricem demiştim. Çok gidip geldim iki arada ama daha küçük olduğu için sanki rahat edemez gibi geldi, bir de o kadar çok kişide görmeye başladım ki son anda vazgeçtim.

Evdekilerin de ısrarıyla bu elbisede karar kıldık.  Üstüne dikilmiş gibiydi resmen, bir de eteğinin kabarık duruşu çok şeker oldu.
Çoraplarını çok aradım, en sonunda Üsküdar çarşıdaki büyük çorapçıda buldum. Ayakkabıları siyah olsa daha iyi olacaktı ama istediğim gibi bişey bulamayınca mevcuttaki ayakkabılarını giysin dedim.

İşte bizim ilk yaş günü maceramız böyle, birlikte nice doğumgünleri kutlamak nasip olsun inşallah.
16 yorum on "Gökçe Kuzusunun 1 Yaş Hazırlıkları"
  1. Tebrikler benim oğlumda 15 martta 1 yaşını bitirdi, ne güzel heyecanlı bir gündü:) Küçük bir yazı yazdım fakat asıl fotoğraflarla anlatmak istiyorum o günü, fotoğrafçı şart yani:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Beyazıt'ın da ilk yaşı kutlu olsun, okudum şimdi çok emek vermişsiniz. Çok güzel bir parti olmuş. Allah hepsine sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.

      Sil
  2. Benim prensesim cok guzeldi o gun. Hersey onun yaninda sonuktur annesi ;) Bu arada balon buketi Istinye Park Balon Evi'nden :) o sevdiyse ben ona hep alir getiririm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya arada yaptıralım o balonlardan :)) Evde epey şenlik oluyor :)) Yazıyı da düzeltip nerde yaptırdığını yazayım.

      Sil
  3. Nice güzel yaşları olsun. Partiniz çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş doğum gününüz, kutlu olsun :) her sene kutlamak nasip etsin Allah, hepimize..vee bu arada doğum günü annesi de çok güzelmiiiş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım inşallah her sene keyifle, sağlıkla, hep beraber kutlarız. Gökçe'nin yanında biz sönük kaldık ama çok teşekkürler beğendiğin için :)

      Sil
  5. Ay yenir ki bu Gökçe :)
    Sağlıklı, mutlu huzurlu uzun ömürlü olsun insallah.
    Partinin tüm detayları cok hos olmus, Gökçe de epey tadını cikarmisa benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nesrincim :) Valla 1 yaş çocuğu ile doğumgünü epey zor, başta eğlendi balonlarla ama sonraları uykusu geldi, huysuzlandı, pastayı zar zor kestik :) Biraz daha büyüyünce daha keyifli olacak doğumgünleri inşallah. Darısı başınıza :)

      Sil
  6. Gökçe'ye sağlıklı mutlu yaşlar diliyorum... Böylesine tatlı bir çocuğa sahip olduğunuz için çok şanslısınız.. Gökçe'de böyle titiz ve her ince ayrıntıya dikkat eden bir anneye sahip olduğu için çok şanslı. Her ayrıntıyı düşünmüş çok güzel bir organizasyon hazırlamışsınız. Böyle günlerle hayatımızda unutulmaz anılar biriktiriyoruz... Gökçe uzun yıllar sonra bu yazıyı okuyup sizinle gurur duyacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel yorumunuz için, tek dileğim Gökçe'ye güzel anılar bırakabilmek, elimden geldiğince bir şeyler yapıyorum bakalım büyüdüğünde o neler düşünecek. Sevgiler...

      Sil
  7. Merhaba, cok guzel bir dogum gunu olmus, nice saglıklı guzel yaslarını dogum gunlerini beraber kutlamanız ve paylasmanız dilegi ile, benim de oglumun dogumgunu yakın, internetten hazır sablon bulabilirsiniz demissiniz ama ben bir turlu boyle guzel sablon bulamadım, nerden buldugunuzu paylasmanız mumkun mu? tsk Ceren

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ceren Hanım, çok teşekkürler iyi dilekleriniz için. Açıkçası bunları indirdiğim siteyi kaydetmemiştim, zaten bir çok farklı yerden bir şeyler indirdim. Üzerlerinde de epeyce oynadım zaten. Google'da "Free Birthday Printables" diye arattığınızda bir çok görsel çıkıyor onlara bir bakın isterseniz. Ya da ben uğraşamam diyorsanız, instagramda atolyebalkabagi diye bir hesap var, nefis şeyler yapıyor. Size özel etiketler yaptırabilirsiniz, benim ismimi verip selam söyleyin :)

      Sil
  8. Özge Hanım Merhaba,

    Çok güzel bir doğum günü olmuş emeklerinize sağlık. Birşey soracağım kızımın temmuz ayında 1 yaş doğum gününü kutlayacağız .
    Minik kartonlara Gökçe 1 Yaşında yazılı tasarımları nereye yaptırdınız acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tüm süslemeleri kendim yapmıştım. İnternette bir şablon bulup hazırladım sonra ozalitçide bastırdım :)

      Sil