Top Social

Yumuşacık Elmalı Kek

9/27/2017

Yazı ve tatilleri tükettiğimize göre artık yeni tarifler deneyip paylaşma zamanı gelmiş demektir. 12 ay yaz olsa doymayacak bir insan olarak, her ne kadar bittiğine üzülsem de, blogumun sürekliliği açısından hayırlı oldu diyebilirim. Çünkü hep yaz olsaydı muhtemelen yeni denemeler yapamadığım için blogu kapatmak zorunda kalabilirdim :) 

Yazın bol bol tarif yayınlayan arkadaşları tebrik ediyorum ama, ben haftasonları gezmekten ya da sıcaktan bir köşede baygın baygın yatmaktan pek mutfağa giremiyorum yaz aylarında. Zaten insanın bir şey yiyesi de gelmiyor ki. 2 gündür havalar yağışlı ya ben hemen başladım haftasonu nasıl bir kek yapsam diye düşünmeye :)
Ben ona karar verene kadar siz bu elmalı keki deneyin mutlaka. Bu tarif, geçen kış yayınladığım armutlu kekin elmalı versiyonu. O kek öyle nefis oluyor ki, hemen arkasından elmalısını da denemiştim, ama yayınlamak bugüne kısmet oldu.

Keki nemli ve yumuşacık oluyor, insanın boğazında kalmıyor:) Tarçınla elma uyumu zaten malum. Armutlusu gelmiş geçmiş en favori kekim olmuştu, elmalı da şahane oldu. Siz farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz ya da isterseniz sade kek olarak da harika olur.



print recipe

Elmalı Kek Kek
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker (bir parmak az da koyabilirsiniz eğer tatlıyla aranız yoksa) 2 yumurta 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı süt 115 gr tereyağ (1/2 su bardağı) 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı toz zencefil 2-3 Elma (kabuğu soyulup ince dilimlenmiş)
Hazırlanışı
1) Derin bir kapta yumurtaları ve şekeri beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar en az 2 dk çırpın 2) Bir sos tenceresinde süt ve tereyağını kısık ateşte karıştırarak ısıtın, tereyağı eriyip sütün kenarında baloncuklar oluşunca ocaktan alın.3) Yumurtalı karışımı çırparken, çok yavaş şekilde sütlü karışımı ilave edin (Sıcak sütü yumurtaya eklemek konusunda biraz endişe ettim ama bir sıkıntı olmadı) İyice karıştırın.4) Karışımın üstüne un, kabartma tozu, tarçın ve zencefili ekleyip yavaşça un kaybolana kadar karıştırın. (Normal kek hamuruna göre daha akışkan bir hamur oluyor endişelenmeyin :)5) 24-26 cm kelepçeli kalıbı yağlayın ve hamurun yarısını dökün, üstüne bir sıra ince elma dilimi dizin 6) Hamurun kalanını üstüne dökün ve en üste yine elma dilimlerini dizin, varsa üzerine file fındık serpiştirebilirsiniz.170 derece ısınmış fırında üzeri kızarıp içi de tam pişene kadar (yaklaşık 40 dk) pişirin.7) Biraz ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. 

Tarifin esin kaynağı : Lauren Caris Cooks
19 yorum on "Yumuşacık Elmalı Kek"
  1. Merhabalar,

    Ben içerisine ufalanmış ceviz de katmayı düşünüyorum. pastanın dokusunu bozmaz umarım.
    Denedikten sonra size bilgi veririm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok lezzetli olur eminim, ama kek hamuru biraz sıvı olduğu için cevizler dibe çökebilir, koymadan önce unlayın cevizleri, belki işe yarar. Sonucu merakla bekliyorum. Sevgiler.

      Sil
  2. Dün akşam yaptım, neredeyse hiç kalmadı. Çok güzel bir tarif paylaştığınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorumunuz için. Afiyet olsun

      Sil
  3. Hafif ıslak ve yumuşak bir kek oldu. Tereyağının birazını eksiltip hindistan cevizi yağı koydum. O da hoş bir aroma verdi.

    YanıtlaSil
  4. Benim kalıbımın biraz büyük olmasına rağmen yine de güzel oldu. Bir de tereyağını biraz eksiltip hindistan cevizi yağı kullandım, hoş bir aroma kattı. Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hindistan Cevizi yağı eminim çok yakışmıştır. Beğenmenize sevindim, afiyet olsun.

      Sil
  5. Yeni çıktı fırından🍽 muhteşem bir tat,tarif paylaşımı için teşekkürler.Ellerinize ve emeğinize sağlık 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim deneyip yorum yaptığınız için. Sizin de elinize sağlık.

      Sil
  6. Merhaba;
    Elmalı bir şeyler yapmak istedim, blogunuzdaki tarifleri inceleyip iki tarif arasında kaldım. Ağızda Eriyen Elmalı Kek ile bu tarif.. Eşim hafif ıslak kekleri pek sevmiyor, o nedenle hamuru biraz daha ağızda dağılan bir şey arıyorum. Sizce bunu mu tercih etmeliyim yoksa diğerini mi? Hangisinin hamuru daha tok oluyor, yardımcı olursanız sevinirim.
    (Bu arada kek tarifleriniz gerçekten çok başarılı, devamlı yapıyorum ve sizi anıyorum, iyi ki varsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba benim kellerin çoğu yumusak ve nemli kekler. Kuru kek sevmiyorum pek. O yüzden emin değilim eşinizin hoşuna gider mi. Ama diğer tarif daha iyi sanki o açıdan:)

      Sil
  7. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bana da sanki öyle gelmişti, emin olmak istemiştim. Sağ olun, var olun. Bu arada gözüm bir yandan da Şipşak Hazır Elmalı Kareler'e de kaymadı değil :) Artık birini seçip yapacağım, sonucu buradan yazarım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika, denediğiniz tarifin altına yorumlarınızı bekliyorum :) Sevgiler

      Sil
  8. Şimdi yaptım fırına attım çok leziz bir kek harcı olmuştu, leziz bir tatlı olacağına eminim.çok teşekkürler 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de en sevdiğim keklerden biridir. Afiyet olsun.

      Sil
  9. Tarifler için teşekkürler, bu arada tek çırptığımız yumurta şeker karışımı değil mi? Diğerlerini ekledikçe çırpıcıyla karıştırıyoruz sadece, doğru mu anladım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm aşamalarda mikser kullanabilirsiniz ama yumurta şeker somrası el çırpıcısı da kullansanız fark etmez çünkü ondan sonrası çok çırpma gerektirmiyor.

      Sil
  10. Merhaba, benim kekim hiç kabarmadı. Tam buğday unuyla yapmıştım, ondan olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kabarmamasının farklı nedenleri olabilir, tam buğday ununun da etkisi vardır belki ama kesin odur diyemem.

      Sil