Top Social

Çamaşır Suyu Kullanmıyoruz, Peki O Zaman Ne Kullanalım

12/10/2017
Eski bloggerlar bilirler, daha facebook’un bu kadar yaygınlaşmadığı, instagramın adının bile anılmadığı dönemlerde biz blog yazarları bir konu hakkında yazı yazar ve bu konuda fikrini paylaşması için başka bir blogger arkadaşı mimlerdik. Bu böyle zincir şeklinde giderdi. 

Geçen gün bir baktım sevgili Güneş Anne beni mimlemiş. Konumuz çamaşır suyu, çamaşır suyu kullanmıyorsanız ne kullanıyorsunuz diye sormuş. O zaman anlatayım;



Çamaşır suyundan oldum olası hoşlanmam, annem temizlik yaptığında eve girmek bile istemezdim, her yer leş gibi çamaşır suyu kokardı. O zamanlar bu kadar tehlikeli olduğu dillendirilmezdi, su gibi akıtılırdı çamaşır suları. İşte o günlerden geliyor kendisine antipatim. Ama anneleri ikna etmek ne mümkün, çamaşır suyu olmazsa ev mikroptan arınmaz sanıyorlar. Ben evlendikten sonra neredeyse tamamen hayatımdan çıkardım kendisini. Evet içeriğindeki klor mikrop öldürmekte on numara ama ya o havaya karışıp soluduğumuz kısmın ciğerlere verdiği zarar ne olacak, hele ki benim gibi alerjik bünyeye sahipseniz.

Peki kullanmıyorum da ne yapıyorum? Yüzey temizliğinde bitkisel yüzey temizleyicileri kullanıyorum, mümkün olduğunca kokusuz olanlarını üstelik. Çünkü o ağır kokular beni tıkıyor, nefes alamıyorum. Mutfakta lavaboyu tezgahı yine ekolojik ürünlerle ve sirkeyle ovuyorum. Ama şöyle bir sorun var, ne kadar ekolojik olursa bir o kadar da pahalı oluyor bu ürünler. Bir tek klozetlerde çamaşır suyu kullanıyorum mecburen, çünkü oraya kullanmak şartmış gibi geliyor. Yine de içim rahat değil tabii. Farklı bir çözümünüz varsa öğrenmek isterim. Yorumlarınızı, önerilerinizi merakla bekliyorum.
5 yorum on "Çamaşır Suyu Kullanmıyoruz, Peki O Zaman Ne Kullanalım"
  1. Alternatifi var. Tuvalette kullanılan çamaşır suyu 80-90 kez sifon çektiğimizde ancak temizleniyor. Bunun dışında kolon ve Rahim ağzı kanserine sebep oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amanınn sanırım bundan sonra tuvalette de kullanamayacağım :( Çok korkunç gerçekten.

      Sil
  2. Çocukluğumda çamaşır suyu bidon bidon alınırdı. Tabii şimdiki gibi konsantresi yoktu. Yüksek oranda o kokuya maruz büyüdük. Özellikle beyaz çamaşırları çamaşır suyunda bekletmeden yıkamazdı annem. Maalesef biz bolca çektik ciğerlerimize. Ben çamaşırlarda vs. bir yerde kullanmıyorum ama dediğin gibi tuvalet temizliğinde alternatifi var gibi gelmiyor bana da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma valla, nefret ederdim o kokudan, ben de klozet için bir çözüm bulsam diğer yerlerde zaten pek kullanmıyorum :)

      Sil
  3. Şu yıla kadar bulaşıcı hastalık ya da mikroptan ötürü telef olmuş bi millet değiliz..Çok da abartmanın anlamı yok ki..cif gibi temizleyiciler yeterli olur.. Çamaşır suyundan önce kimse hastalıklardan ölmedi..

    YanıtlaSil