Top Social

Ispanaklı Yumurta

12/05/2017
ıspanaklı yumurta
Geçtiğimiz akşam, işten eve gittiğimde karnım çok açtı, akşamüstü bir şeyler atıştırmazsam eve çok acıkmış gidiyorum. Evin erkeği işi uzadığı için gelemeyecekti yemeğe, ufaklık da anneannesinde doyurmuş karnını. Kendime acil bir şeyler yapayım dedim çünkü açlıktan gözüm dönmüştü :)

Dolabı açtım bir parça yıkanmış ıspanak vardı, işte bu dedim, hemen kavurup yumurta kırayım afiyetle yerim :) Ve aynen öyle yaptım. Ama tabii ki o arada aklıma geldi, blogda yok ıspanaklı yumurta, dur iki dakika fotoğrafını çekeyim dedim. Ve işte karşınızda :) 


Aslında normal şartlarda, aman canım bu da bloga yazılır mı der vazgeçerdim. Ama sonra düşündüm ki, blogda yıllardır en çok okunan tarif, yine bunu herkes bilir ki dediğim pudingli bisküvi pastası. O yüzden yazmaya karar verdim. Yani öyle farklı bir şey bekliyorsanız maalesef yok, bildiğimiz ıspanaklı yumurta :)

O zaman buyrun tarife geçelim;




print recipe

Ispanaklı Yumurta
Kavrulmuş soğan ve ıspanak yumurtayla birleşiyor ve ortaya şahane bir tat çıkıyor.
Malzemeler
250 gr ıspanak (yıkanmış doğranmış) 1 küçük boy soğan 2 yumurta 2 yemek kaşığı sıvıyağ tuz, karabiber
Hazırlanışı
1) Öncelikle tavaya sıvıyağı alın, üstüne yemeklik doğranmış soğanları ve tuzu ekleyin, sararana kadar karıştırarak kavurun2) Soğanlar pişmeye başlayınca ıspanağı ekleyin, karabiber serpin ara ara karıştırarak kavrulmasını sağlayın.3) Ispanak da pişince yumurta sayısı kadar boşluk açın ve yumurtaları kırın. Kapak kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın.4) Benim gibi sarısı yumuşak, beyazı pişmiş seviyorsanız, pişmeye yakın 1-2 yemek kaşığı kadar su gezdirin tavanın kenarına ve kapağı kapatın. Buhar sayesinde beyazı pişiyor.

2 yorum on "Ispanaklı Yumurta"