Top Social

Şeftalili Dondurma

6/29/2018
Ev Yapımı Dondurma

Evde dondurma yapmanın pratik yolunu keşfettiğimden beri, yazın sık sık dondurma yapıyorum. Henüz gerçek anlamda sütle saleple bir dondurma yapamamış olsam da, krema ve meyve püresiyle yaptıklarım da beni fazlasıyla mutlu ediyor.

Geçtiğimiz hafta evde şeftalili ice tea yapınca, kalan şeftali püresini de bir şeyler yaparım bununla diyerek dolaba kaldırmıştım. 1 su bardağı kadar vardı yaklaşık. Eğer ice tea tarifini okuduysanız ya da denediyseniz, biliyorsunuz ki orada şeftaliyi su ve şekerle kaynatıp suyunu kullanıyoruz, kalan posa marmelat gibi ve çok lezzetli bir şeftali püresi oluyor.

İşte ben bunu ne yapsam diye düşünürken, dolapta son kullanma tarihi yaklaşmakta olan 3 paket kremayı hatırlayınca şimşek çaktı kafamda. (İnsanın neden evde 3 paket kreması olur bilmiyorum, muhtemelen markete gittiğim her sefer, evde yoktu sanırım 1 tane olsun elimin altında diye diye 3 paketi biriktirmişim)
Şeftalili Dondurma

Bir gece yine saatin bir yarısı aldım kremayı, dondurucuda 15-20 dk iyice soğuttum sonra mikserle çırpıp kabarttım, üstüne şeftali püresini ekleyip yine çırptım. Biraz da tat ve görüntü için 1 şeftaliyi rendeleyip koydum. Attım dondurucuya, yarım saatte bir çıkarıp çırptım 4 kez. Ertesi gün çıkarttığımda mis gibi şeftalili dondurmam vardı.

Şeftalili dondurma hiç yememiştim, bu çok hoşuma gitti. Siz de şeftali mevsimi bitmeden deneyebilirsiniz. Ben şekerle kaynattığım şeftaliyi kullandığım için ayrıca şeker eklemedim. Ama siz şeftaliyi çiğden kullanıcam diyorsanız damak tadınıza göre pudra şekeri eklemeniz gerekecek. Yarım bardak kadar koyun, tadı az olursa biraz daha ekleyin.



print recipe

Şeftalili Dondurma
Evde makinesiz kolayca hazırlayabileceğiniz bir dondurma tarifi.
Malzemeler
1 su bardağı şeftali püresi (Üstte anlattım nasıl elde ettiğimi)) 200 gr yemek kreması 1 şeftali rendesi
Hazırlanışı
1) Kremayı dondurucuda 15-20 dk soğutun, sonra bir kaba alıp iyice çırparak kabartın 2) Üstüne şeftali püresini koyun çırpın. 3) Son olarak şeftali rendesini de ekleyip kaşıkla her tarafına yayılacak şekilde karıştırın 4) Dondurucuya koyun, yarım saatte bir çıkarıp mikserle çırpın, sonra yine dondurucuya koyun (4 kez kadar bunu tekrarlayıp, akşam boyunca dondurucuda bırakın) 5) Ertesi gün afiyetle yiyebilirsiniz.
6 yorum on "Şeftalili Dondurma"
  1. Merhaba, şeftali püresi yapmak yerine şeftalileri soyup rondoda çeksem olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba olur tabii ama seker eklemeyi unutmayin, pudra sekeri kullanin mutlaka.

      Sil
  2. Cigden yapmak için kaç şeftali kullanabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, emin değilim ama 2-3 şeftali yeterli gelir herhalde, siz karıştırıp tadına bakın, isterseniz biraz daha ilave edersiniz.

      Sil
  3. Teşekkür ederim.Peki dondurucuda ne kadar dayanıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dondurucuda uzun süre kalabilir diye düşünüyorum, çok büyük ölçü yapmıyorum ben o yüzden hemen bitiyor o yüzden net bir şey söyleyemiyorum.

      Sil