Top Social

Şeftalili Ice Tea (Buzlu Çay)

6/21/2018
Evde Kolay Ice Tea Tarifi

Nihayet tatiller, bayramlar ve hastalıkları atlatıp blogda yeni yazı yazmaya fırsat bulabildim :) Aslında her gün yeni şeyler yapıp paylaşmak isteği var içimde ama genellikle ya zaman ya da enerji sıkıntısı yüzünden gerçekleşme ihtimali olamıyor. 

Neyse ki önceki gece iki arada bir derede hazırladığım şeftalili ice tea fotoğraflarını, dün iş dönüşü çekmeye fırsat bulabildim de, bugün hemen editleyip paylaşıyorum. 

Öncelikle epey bir tarif karıştırdığımı söyleyebilirim. Sonuç olarak yapması çok kolay, damak tadına göre istediğiniz gibi oynayabileceğiniz bir tarif çıktı ortaya. Ben yaz boyunca farklı meyvelerle denemeyi düşünüyorum hatta. Yaz sıcağında dolabı açıp ev yapımı ice tea'yi buz dolu bir bardağa doldurup kafaya dikmek gibisi yok bence :)
Aslında evde ice tea yapma konusu pek sıcak bakmadığım şeylerdendi, tadı güzel olmaz ya, çay çay kokar falan diyordum. Tabii ki öyle olmadı, hatta dün arkadaşıma ikram ettim, gayet güzel olduğunu söyledi. Ben biraz aromatik ağır bir çay (Ahmad Tea Special Blend) koymuştum, hafif baskın geliyordu tadı, ama normal bir çayla daha hafif olacaktır. Hatta poşet çayla da yapılabilir.
Bu arada size tavsiyem, çay ve şeftali şurubunu hazırladıktan sonra birbirine karıştırmayıp, içerken isteğinize göre çay-şurup oranını ayarlayabilirsiniz. Buzları bardağa doldurup, üstüne biraz şurup (1/4 oranı bence iyi) kalanına da çay ilave edebilirsiniz. 



print recipe

Şeftalili Ice Tea
Evde kolayca yapabileceğiniz, yaz günlerine çok yakışan Şeftalili Buzlu Çay
Malzemeler
3 orta boy şeftali 2 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker Yarım limon suyu 1,5 lt su 2-3 yemek kaşığı siyah çay (3 poşet)
Hazırlanışı
1) Çukur bir sos tenceresine şeftalileri yıkayıp dilimleyip koyun (kabuğunu soymadan da yapılıyor sanırım ama ben soyarak yaptım) 2) Üstüne 2 bardak su ve 1 bardak toz şekeri koyun karıştırın, orta ateşte kaynasın, kısın 10 dakika pişirin. Hatta biraz ezin şeftalileri tadı iyice çıksın 3) Ocaktan alınca tel süzgeçten geçirin, içine limon suyunu da dökün karıştırın. Kalan posaları atmayın, farklı şekilde değerlendirilebilir. Hatta kahvaltıda marmelat niyetine yiyebilirsiniz 4) Şeftali şurubu soğurken, diğer tarafta 1,5 lt su kaynatın, çay yapraklarının üzerine dökün 5 dakika kadar demlensin. Sonra süzün. Çok kalırsa acılaşır 5) İyice soğuduktan sonra bardağa buz koyup istediğiniz miktarda şurup ve çay ilave edip içebilirsiniz. Ya da büyük bir sürahide şurupla çayı birleştirip karıştırın, o şekilde ikram edin.
10 yorum on "Şeftalili Ice Tea (Buzlu Çay)"
  1. Güzel gözüküyor deneyeceğim bizim çocuk ice tea ci bari zehirlenmesin katkılı şeylerle evde yapıyım umarım olur 😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz. Ofiste birçok arkadaşa demettim hepsi de çok begendi. Biz severek içiyoruz.

      Sil
  2. Çok güzel olacağına eminim. Ara ara size, güzel paylaşımlarınıza rastlamayı seviyorum. Çoğunlukla sessiz selamlaşıyoruz ama hep buralarda olun olur mu... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ne guzel cok tesekkur ederim. Siz de denedikce yorumlarınızla katılırsanız cok mutlu olurum ;)

      Sil
  3. Deneyeyim bakalım. Ya limonata ya içe tea içiyorlar. Limonatayı evde yapıyorum şimdi de ice tea yapayım bari. Tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, yaklaşık olarak kaç bardak çıkıyor bu tarife göre?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani ölçmedim hiç, bardak boyutuna göre de değişir. Baktığınızda 2 lt ye yakın su var içinde 8 bardak çıkar en az.

      Sil
  5. Şu an deniyorum olacak gibi çocuklar farklı bir şey içecek en ezindan

    YanıtlaSil