Top Social

Kavurmalı Kaşarlı Kapalı Pide

3/20/2023
Kavurmalı Pide

Bu tarifi Ocak sonunda hazırladım, tam yayınlama planı yaparken 6.Şubat sabahı o korkunç güne uyandık. 40 gün geçti depremin üzerinden ama biz kendimize gelemedik. Ben her anımda oradaki insanları düşünmeden duramıyorum. 40 gündür sosyal medyada da paylaşım yapmıyorum, ne hevesim ne mecalim var buna. Özellikle söz konusu yemek olunca, orada insanlar ne yer ne içer diye düşünürken burada tarif yayınlama konusunda kendimi ikna edemiyorum. Süre uzadıkça dönmek daha da zorlaştı bir yandan.


Bu kavurmalı pide tarifini Kuka Çiftlik için hazırlamıştım, onlara siz isterseniz yayınlayın ama ben depremin kırkı çıkmadan bir şey yayınlamayı düşünmüyorum dedim, sağolsunlar onlar da paylaşmadılar. Eski haline ne zaman döner instagram hesabım bilmiyorum ama en azından Ramazan kapıya dayanmışken bu tarifi paylaşmak istedim.


kavurmalı Pide


Gökçe yemek konusunda inanılmaz seçici, yediği şeylerin sayısı çok az. Pide söz konusu olduğunda kaşarlı pide dışında bir şey yemezdi, geçen aylarda Çınarcık tarafında çok sevdiğimiz bir pidecide ben kendime kavurmalı pide söyledim, o da lahmacun istedi. Benim pide gelince kokusuna dayanamadı bir tadına baktı, sonra lahmacunu itip ben bunu yiyebilir miyim dedi :)) O günden beri nerede görse kavurmalı pide yiyor.


Geçenlerde dolapta Kuka Çiftlik'in kavurmasını görünce aklıma geldi, ben evde şu kapalı çıtır pidelerden yapsam nasıl olur dedim. Hani Bafra pidesi dedikleri çıtır çıtır ince uzun pideler var ya, onun gibi olsun istedim. O kadar nefis oldu ki, arada bir yapmaya başladım. Geçen sefer yaparken videoya da çektim, reel olarak instagram hesabımda bulabilirsiniz.


Kavurmalı Pide

Hamur yoğurmak açmak zor iş demeyin, bir kez denerseniz çok da zor olmadığını göreceksiniz. İçini istediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz. Geçen sefer bir tanesine kavurma yetişmedi, onu da kahvaltıdan kalan peynirlerle doldurdum, kaşar, eski kaşar, beyaz peynir, dil peyniri ne kaldıysa, sonuç muhteşem oldu. Ama benim favorim kavurmalı kaşarlı :)


Aşağıda tarifi detaylıca paylaşıyorum. Denerseniz yorumlarınızı beklerim.



KAVURMALI KAŞARLI KAPALI PİDE



Evde kolayca hazırlayacağınız çıtır çıtır kavurmalı kaşarlı pide tarifi.


Porsiyon: 3-4 pide
Hazırlık: / Pişme: / Toplam:




MALZEMELER

2 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı instant maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket (160 gr) kavurma
200 gr taze kaşar
Üstüne sürmek için tereyağ

HAZIRLANIŞI

  • Hamuru hazırlamak için çukur bir kaba unu koyun, ortasını havuz şeklinde açın.
  • Ilık suyu çukura dökün, üstüne maya ve şekeri ekleyip hafifçe karıştırın.
  • Unun dış kısmına yani mayaya temas etmeyecek şekilde tuzu serpin. (Tuz mayaya hemen temas ederse hamurunuz kabarmaz)
  • Daha sonra güzelce malzemeleri yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edince üstünü kapatıp 1 saat mayalanmasını bekleyin.
  • Mayalanan hamurun gazını alın (alttan üste alıp yoğurarak) sonra avcunuzun içi kadar parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Sonra bir parçayı unlanmış tezgaha alın üstüne de biraz un serpebilirsiniz kolay açmak için. Uzun ince bir şekilde açın, hamurunuz ne kadar ince açılırsa o kadar çıtır olur.
  • Ortasına kavurmayı ufalayın, rendelenmiş kaşar peynir ekleyin, iki taraftan kenarları ortada birleştirin (videoda detaylı şekilde görebilirsiniz yapılışını)
  • Yağlı kağıt serili tepsiye alıp önceden 200 dereceye ısıttığınız kızgın fırına atın. Üstlü kızarana kadar pişirin.
  • Fırından alınca bekletmeden üstüne tereyağ sürün.
  • Afiyet olsun.


  • NOTLAR

  • Bardak olarak 200 ml standart bardak kullandım

  • Anahtar Kelime: pide, kavurmali pide, kapalı pide, bafra pidesi Kategori: Pide
    Post Comment
    Yorum Gönder