Top Social

Yeşil Soslu Somon Patates

4/18/2024
Sebzeli somon

Öyle bir yemek tarifi verin ki hem zahmetsiz hem lezzetli hem de havalı olsun diyenler, hadi toplanın o tarif geldi :) Altta patates, soğan ve kapya, üstte mis gibi somon fileto ve son dokunuş ekşili bir yeşil sos. 


Eğer benim yaptığım gibi airfryer'da pişirirseniz, siz sosu hazırlayana kadar yemek de hazır oluyor. Ama fırında ya da tavada da yapabilirsiniz somonu. Sonuç olarak çabucak pişen bir balık kendisi. 


Normalde ben de airfryer kullanmıyorum, bu tarifi bir süredir kendileri için içerik ürettiğim  @renoir_home un airfryerı ile hazırladım. Önceki tarifte de bahsetmiştim kendisi bir Kıbrıs markası. Yolunuz Kıbrısa düşerse harika mutfak ürünleri var aklınızda olsun. (#reklam etiketi de koyayım da başıma bir iş gelmesin:)

Airfryer somon


Şimdi gelelim tarife. Burada patatesleri çok iri doğramamanız lazım, somon 15 dk da pişiyor patatesler çiğ kalmasın, bir de yemeklik patates daha çabuk pişebilir. Yine de baktınız somon pişti patatesler henüz diri, o zaman somonu alın tabağa, patates ve sebzeleri bir 5 dk daha tutun. Sonra sebzeler ve somonu tabağa alıp üstüne yeşil sosu gezdirin. Yanına güzel bir salatayla harika bir öğün. 


Derseniz ki ben airfryer kullanmıyorum nasıl yapıcam, isterseniz sebzeleri yine böyle doğrayıp yağlayıp fırın kabına dizin, üstüne somonları koyup fırında 200 derecede pişirin. Ya da fırın da kullanmayacaksanız, sebzeleri tavada soteleyin, patatesleri minik küp yaparsanız az yağda kolayca pişer, önce onları biraz kızartıp sonra kapya ve soğanı ekleyin. Somonu da döküm tava ya da yapışmayan bir tavada az yağda ızgara yapın. 


Yeşil sos çok güzel bir lezzet veriyor, onu farklı tariflerde de sos olarak kullanabilirsiniz. Aşağıya tarifini ekledim, videosunu da koyuyorum. Yaparsanız yorumlara beklerim :)


YEŞİL SOSLU SEBZELİ SOMON



Hem pratik hem lezzetli bir somon tarifi.


Porsiyon: 2 kişilik
Hazırlık: / Pişme: / Toplam:




MALZEMELER

2 dilim somon fileto
1 patates
1 kapya biber
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1/2 limon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı karışık baharat
1 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 avuç dereotu
1/2 limon suyu
1 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI

  • Patatesi küp küp, kapyayı ve soğanı ince ince doğrayın hepsini bir kabın içine koyun
  • Çukur bir kasede zeytinyağ, limon, tuz ve hardalı karıştırın.
  • Bu sosu fırça yardımıyla somonların üstüne sürün. Kalan sosa karışık baharat ekleyip sebzelerin üstüne dökün karıştırın.
  • Sebzeleri airfryer haznesine koyun üstüne somonları koyun 15-20 dk pişirin. Kntrol edin arada. Eğer somon pişmiş sebzeler pişmemişse somonu alıp sebzeleri pişirmeye devam edin.
  • Yeşil sos malzemelerini rondoya koyup çekin. Kıvamına ve lezzetine göre yağ limon ilave edebilirsiniz.
  • Somonları tabağa alıp, sebzeleri kenarına koyun, yeşil sosu somonun üstüne dökün.
  • Afiyet olsun

  • NOTLAR

  • Patatesleri çok büyük doğramazsanız balıkla aynı zamanda pişecektir.
  • Anahtar Kelime: airfryer yemekleri, airfryer somon, sebzeli somon tarifi Kategori: Balık



    Post Comment
    Yorum Gönder