Top Social

Tavuklu, Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı

2/21/2024
tavuklu arpa şehriye pilavı

Tek tencerede pişen, fazla bulaşık çıkartmayan yemeklere bayılıyorum. İşte bu tam da öyle bir yemek. Üstelik evdeki herkesi mutlu edecek kadar lezzetli. Aslında bilinen bir yemek ama ben ilk kez denedim, neden daha önce yapmamışım diye üzüldüm :)


Mantık basit, altta sebzeli arpa şehriye pilavı, üstte nar gibi kızarmış kalçalı tavuk but. Döküm tencereniz varsa onu kullanın, çünkü önce ocakta sonra fırında devam ediyor tarifimiz. Kalçalı but yerine kemiksiz tavuk pirzola, baget v.b. farklı seçenekler de kullanabilirsiniz.

Tavuklu arpa şehriye pilavı

Ben evde olduğu için pırasa kullandım, isterseniz soğanla değiştirebilirsiniz. Yaparken endişem şuydu, acaba tavuklar pişer mi, önceden haşlamalı mıyım. Ama kesinlikle 1 saate yakın fırında kalınca çok güzel piştiler, sıkıntı olmadı. Ben 1 e 1.5 su eklemiştim, sonradan az az su ilave etmem gerekti. O yüzden tarifi 2 bardak su olarak güncelledim. Siz de eğer su az gelecek olursa pişme esnasında azar azar ekleyebilirsiniz.


Tarifi hazırlarken kullandığım döküm demir tencere Renoir marka, bir Kıbrıs markası, ne yazık ki Türkiye'de satışı yok, ben kendileri ile işbirliğim dolayısıyla ig hesapları için içerik hazırlıyorum. Hatta tarif videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Tavuklu arpa şehriye pilavı

Buna benzer döküm tencereleri farklı markalarda Türkiye'de bulabilirsiniz. Kıbrıs'tan takip eden arkadaşlar varsa onlara bu markayı tavsiye ederim :)


Aşağıya tarifi ekliyorum, yaparsanız yorumlarınızı beklerim.


TAVUKLU SEBZELİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI



Tek tencerede pişen herkesin seveceği bir yemek, tavuklu sebzeli arpa şehriye pilavı.


Porsiyon: 2 kişilik
Hazırlık: / Pişme: / Toplam:




MALZEMELER

2 adet kalçalı tavuk but
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı sıcak su
1 havuç
1 kapya biber
1 sap pırasa (Ya da 1 orta boy soğan)
Tuz-Karabiber
Zeytinyağ
Üstünü süslemek için maydanoz

HAZIRLANIŞI

  • Öncelikle sebzelerinizi küp küp doğrayıp hazırlayın
  • Tavukların üzerine biraz zeytinyağ ve tuz döküp ovun, derinin altına taze kekik, defne yaprağı gibi aroma vericiler koyabilirsiniz (Böylece pişerken otlar yanmayacak)
  • Tencerenizi iyice ısıtın, yüksek ateşte tavukları önlü arkalı kızartın (Çok pişirmiyoruz biraz renk alsın yeter)
  • Tavukları bir tabağa koyup kenara alın, tencereye biraz daha zeytinyağ ilave edip havuçları ekleyin, biraz kavurun, sırayla kapya ve pırasaları da ekleyerek kavurun.
  • Sebzeler yumuşayınca arpa şehriyeyi ekleyip 2 dk kavurun. Üstüne tavukları koyun ve 2 bardak sıcak suyu ekleyin. Tuz karabiber, varsa istediğiniz baharatlar ekleyin.
  • 220 derece ısınmış fırına kapağı kapalı şekilde koyun, 45 dk kadar pişirin, sonra üstünü açın ısıyı 200 e düşürüp tavuklar kızarana kadar 15-20 dk daha pişirin.
  • Pişme sırasında su çok azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz azar azar.
  • Tavuklar kızarınca fırından alın, üstüne maydanoz serpip afiyetle yiyebilirsiniz.


  • NOTLAR

  • Döküm tencereniz yoksa ocakta bir tavada hazırlığını yapıp sonra bir fırın kabıyla fırına verin.

  • Anahtar Kelime: arpa şehriye pilavı, tavuklu şehriye Kategori: Tavuk Yemeği

    Post Comment
    Yorum Gönder