Top Social

İçimde minik bir kalp atıyor...

8/10/2012

Bir süredir bu yazıyı yazmak istiyorum ama doğru zaman mı değil mi karar veremediğim için biraz gecikti, daha doğrusu nasıl yazacağımı da bilemedim. Bir yerden başlıyorum bakalım sonu nasıl gelecek;

Tatilden döndükten sonra yani Temmuz'un ilk haftası öğrendim ki, aslında biz tatilde 2 kişi değil 3 kişiymişiz :) Eşim, ben ve bebeğimiz :) 

Tatil dönüşü şüphelenip evde yapmak üzere test aldım, çıkan iki çizgi de yanılgıya yer vermeyecek kadar kırmızıydı. Amanın hamileyim galiba dedim. Sonra doğru kan testine, orada da sonuç doğrulandı. Ama ben yine de inanamıyordum. Doktorum izinde olduğu için 15 gün onu bekledim, zaten o doğrulayana kadar ve kalp atışlarını duyana kadar evet hamileyim diyemedim :) İçimde bir kalp daha attığını duyunca rahatladım. Doktorumu gördüğümde 8.Haftanın içindeydim.
Hamile olduğumu anladıktan sonra birden bire tuhaflıklar gelmeye başladı, sürekli tuvalete taşınma, çabucak yorulma, halsizlik, sık sık acıkma ve fakat buna rağmen hiç bir şey yemek istememe :) 

Blog yazılarımı da bu yüzden ihmal ettim, her hafta başka bir zorluk yaşıyordum çünkü, 6.Haftada bir uyku hali başladı sürekli uykulu geziyor, akşam onda uyuyakalıyor, sabah işe giderken zor kalkıyordum. Neyse ki bir hafta sürdü sadece. Sonraki 2 hafta tansiyonum düştü işten gelip sürekli hasta gibi yattım, zor bir dönemdi, vücut bir süre sonra yeni tansiyona uyum sağladı, 7.haftadan sonra iştahımı tamamen kaybettim hatta yemeklerden iğrenir oldum, tek tesellim bulantı ve kusma sorunumun olmamasıydı. Ama 2 saatte bir acıkıp hiç bir şey yemek istememek de çok sinir bozucuydu. Çorbalar sağ olsun bir de yoğurtlu makarna :) O şekilde 2 hafta idare ettim. Şimdi 11.Haftanın içindeyim iştahım eski performansına dönmedi ama yavaş yavaş bişeyler yemeye başladım.

Ne hissediyorsun derseniz 2 gün öncesine kadar pek bir şey hissetmiyordum, ne zaman ki tekrar doktora gidip ultrasonda hareket eden, ayaklarını oynatan, hatta eliyle göbek kordonuna dokunan o miniği gördüm işte o zaman amanın içimde gerçekten bir bebek var dedim :) Geçen gittiğimde henüz bir şey belli olmuyordu fasulye gibiydi. Ama bu sefer kafası, kolları, bacakları olan 4 cm'lik minyatür bir bebek gördüm.
Bu arada, kısmetse aynı anda hem anne hem de teyze olucam :) Benden bir hafta sonra da kızkardeşimin hamileliğini öğrendik :) O benden 2 hafta geride. Bu durum ailede sevinç yaratmakla birlikte en çok annemi düşündürüyor, nasıl yetişicem ikinize birden diye dertleniyor. Ama bizim için eğlenceli oldu, sürekli sende böyle oldu mu, sen şu hapı mı alıyorsun diye bilgi alışverişinde bulunuyoruz :) Tabii hayatımızın en önemli günlerinden birinde birbirimizin yanında olamayacağımız düşüncesi biraz üzüyor beni ama kuzenlerin aynı yaşta olması onlar için çok güzel olacak.

İşte son dönemlerde durumum bundan ibaret o yüzden bir süre blogda yemek tarifleri göremeyebilirsiniz ama eğlenceli bişeyler yazmaya çalışıcam söz :) 
30 yorum on "İçimde minik bir kalp atıyor..."
  1. İçinde atan minik kalp hoşgelmiş sefalar getirmiş :)
    Bütün hamileliğinin masal gibi geçmesini dilerim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ne güzel bir haber bu, çok sevindim özgecim... sağlıklı ve keyifli bir hamilelik olur umarım... tebrikler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel dileklerin için. Sevgiler...

      Sil
  3. sağlıkla şekerim kucaklaşmanız nasip olsun

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bir haber. Sağlıkla kucağına al inşallah..

    YanıtlaSil
  5. çok çok güzel.tebrik ederim,sağlık sihhat diliyorum ikinize de:)

    YanıtlaSil
  6. Süper haber !! :D Tebrik ediyorum sizleri :)
    Çok sevindim, Allah sizi sağlıkla kavuşturmayı nasip etsin :)
    Bundan sonra bebek ve hamilelik hakkında faydalı postlar bekliyoruz artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Bebek ve hamilelik postlarını çok abartmamaya çalışıcam umarım başarabilirim :) Ama tabii herkese faydalı olacak bilgileri de mutlaka paylaşırım. Sevgiler.

      Sil
  7. Cok guzel olmus. Birazda gebeligin duygusalligiyla agladim :( bu sulugozluluge alis bebisinde balik burcu olacak :) umarim hayirlisi ile bebislerimizi kucagimiza aliriz. Ayni gun gelmedikleri surece yaninda olmaya calisacagim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsallah ayni gun gelmeye kalkışmazlar:) bu ara bende de sulugözlülük başladi, hormonlar saolsun :)

      Sil
  8. Daha once tebrik edememistim cok sevindim insallah saglikla bebisine kavusursun.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Duygularını ne güzel ifade etmişsin Allah sahlıkla kucağına almak kısmet etsin.Ben o minik kalbi yerim:)) Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Bir kadının başına gelebilecek en güzel durum içerisindesiniz. Gamze yi ve seni canı gönülden tebrik ediyorum. Bugünlerinizin tadını doya doya çıkarın derim. Allah tamamına erdirsin inşallah, tekrar tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım saol. Gerçekten çok güzel bir dönem. Sıkıntıları yavaş yavaş geride bırakıyorum, bundan sonra tadını çıkarıcam inşallah :)

      Sil
  11. Çok sevindim özge. Hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin, analı babalı büyüsün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nil'cim çok teşekkürler güzel dileklerin için. Sevgiler...

      Sil
  12. Özgemm canımm bak o kadar konuştuk, yazıştık böylesi tatlı ve böylesi özel konuyu atlamışız inanamıyorum:)) Allahımdan öncelikle hayırlısı ile kucağına almanı, ardından da sağlıcakla mutlulukla ve huzurla büyütmeni dilerim. Eee artık bir baby shower ve bir de hastahane odası konsepti düşünmek ve planlamak farz oldu desene:D Yanlış tahmin etmiyorsam oğlak burcunda bir bebişimiz olacak, hayırlısı ile :) Neyse detayları buluşunca konuşuruz artık diyor ve kucak dolusu sevgilerimi bırakıyorum her ikinize :D

    YanıtlaSil
  13. Canim çok teşekkürler. Baby shower ve hastane suslemesi konusunda her turlu fikre acigim, destege çok ihtiyacım olacak:) Doğum tarihi 3 mart gòzüküyor. Yani balık olacak buyuk ihtimal erken gelmeye kalkarsa da kova :) sağlıkla gelsin de gerisi boş. Öpüyorum çok, sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. inanmıyorum! kardeşinde mi hamile:))))süper olmuş bu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canim o da hamile :))) Bence de süper ama olan anneme olacak iki arada koştururken:)

      Sil
    2. ayrıcana o kadar uyuyosan oğlun olcaktır(imza: bir kocakarı:))) )

      Sil
    3. :))) yok yok o uyku olayı 1 hafta sürdü bitti. Şimdi normale döndüm. Ama emin ol bu ara epey bir kocakarı efsanesi öğreniyorum :)) Neler varmış yarabbim, şaşırıyor insan.

      Sil
  15. Harika bir haber bu. Bu tarz haberleri okudukça artık bende bebek sahibi olmak istiyorum :) Ki ben asla çocuk istemeyen biri olarak. Sanırım biyolojik saat işliyor.

    Bu mübarek Kadir gecesinde dilerim su gibi geçer hamileliğin. Bebeğini eline sağlıkla al inşallah.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de epey erteledik bebek olayını ama artık yaş itibariyle de köşeye sıkışmaya başlamıştım :) Bakalım artık hayırlısı :)

      Güzel dileklerin için çok çok teşekkürler. Allah isteyen herkese nasip etsin...

      Sil