Top Social

Renkli Ada'da Bebek Taşıma Eğitimi

11/15/2012
Hamile kaldıktan sonra sık sık düşündüğüm şeylerden biri, bebek büyüyüp ağırlaştıkça ben nasıl uzun süreler kucağımda taşıycam bu yavrucağıydı. Meslek hastalığı denilen bazı sorunlarım var, boyun omurunda düzleşme, omuzlarımda fibromiyaljik oluşumlar v.s. Zaten ağır taşımakta zorluk çekiyorum, bir de üstelik evimiz 4.katta. Dolayısıyla çeşitli taşıma yöntemlerini araştırmaya başladım.

Daha hamile kalmadan önce sling denilen olay ilgimi çekmeye başlamıştı. Sanırım Türkiye'de ilk kez Ceyda Düvenci ile tanınıp ufak çaplı bir de kıyamet kopmuştu basında. Öyle bebek mi taşınır, ölecek havasızlıktan v.s. şeklinde bilen bilmeyen konuşup durmuştu. 
Hamile kaldıktan sonra Sling araştırmasına girdim, o kadar çok çeşit ve marka vardı ki, işin içinden çıkamadım. E tabii bir de bunların nasıl bağlanacağı, ergonomik olup olmadığı ile ilgili bir sürü soru işareti vardı kafamda.

İşte böyle bir zamanda sevgili Hülya Cinsçiçekçi'nin slinglerle ilgili bir workshop düzenlediği haberini aldım. Üstelik workshop'a katılanlara kendi tasarımı ve markası olan X Wrap Sling'lerden hediye edecekmiş. İşte budur dedim. Katılacağımı bildirip heyecanla beklemeye başladım.

Hülya Hanım eski gazeteci, yeni girişimci bir anne, tuniko.com adlı kendi kurduğu sitede ağırlıklı olarak sling satışı yapılmakla birlikte farklı bebek ürünlerini de bulmak mümkün. Sling işine gönül vermiş diyebilirim. Bu sayede bir çok farklı slingin avantajlarını birleştirerek kendi tasarımını yaratmış.

Bu arada etkinliğin yapılacağı mekan olan Renkli Ada da yine iki girişimci annenin açtığı yepyeni bir mekan. Anneler için nefes alma mekanı da denilebilir. İçerdeki oyun odasında ya da bahçedeki mini parkta çocukları eğlenirken (yanlarında onlara eşlik eden bir ablayla) anneler rahatça sohbet edip, çaylarını içebiliyor. Hatta manikür, pedikür gibi hizmetlerden faydalanabiliyorlar. İleri dönemde Yoga-Pilates-Reiki gibi atölyeler de başlayacak. Çocuklar eğlenirken anneler de kendini şımartabilecek. Bence çok güzel bir düşünce. 

3.Kasım'da güneşli bir C.tesi günü Renkli Ada'nın yolunu tuttuk, şirin ahşap bir evin kapısını çaldık ve güleryüzlü bir şekilde sanki bir arkadaşa çaya gelmişiz gibi karşılandık.


 

Bir çok anne ve anne adayı, ev yapımı kekler poğaçalar eşliğinde bahçede sohbete daldık. Tabii ki ortak konu bebeklerdi :) Ardından Hülya Hanım'ın sunumunu dinlemek üzere üst kata çıktık. Slingler, çeşitleri ve kullanımlarıyla ilgili çok yararlı bilgiler aldık.


Ben zaten bebek taşımak için slingin çok uygun olduğunu düşünüyordum, bu sunum sayesinde tamamen tatmin oldum. Hem bebeğin hem annenin sağlığı açısından gayet faydalı olduğunu öğrendim.

Hediye olarak verilen X Wrap Slingleri bebekleriyle katılan anneler hemen denedi ve rahatlığı konusunda hemfikir oldular. Ben bir şey diyemiyorum, kullandıktan sonra ayrıca bir yazı daha yazarım. Ama kullananların memnuniyeti benim için yeterli oldu.
Böyle güzel bir workshop düzenlediği için Hülya Hanım'a ve Renkli Ada'da bizi ağırladıkları için Selin ve Derya Hanım'a da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.



* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
*  Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
5 yorum on "Renkli Ada'da Bebek Taşıma Eğitimi"
  1. eskiden sling mi vardı:) anneannem peştemalını kullanırdı, kzeunleri sıtrına öyle bağlardı. ceyda düvenci'ye o dönem bir sürü laf saymışlardı ama eskiden beri kullanılan yöntem. ama bende hep bir o bezin çözülüp bebeğin düşecekmiş korkusu var. sağlam mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok sağlam, bebeğin düşme ihtimali yok yani :) Zaten eski yöntemlerin ne kadar doğru olduğu anlaşılıyor yavaş yavaş, eskiler içgüdüsel olarak doğru şeyleri yapıyorlarmış, şimdi bilimsel olarak kanıtlanıyor:) Kundak olayı da geri döndü mesela. Özellikle ilk 3 ay bebekleri kundaklamak rahat uyumalarını sağlıyormuş.

      Sil
  2. sling zaten ilk 3 ay bilemediniz 4 aya kadar kullanılır.Ağırlaşan bebek ılk onbeş dakikadan sonra giderek ağırlaşan bir kaya hissi verir anneye :)(tecrübeyle sabit)Bir de elimizde birkaç torba(mama,bebek bezi,deterjan, vs) olduğunu farzedersek en iyisi ilk aylar bir yakınımızla çıkmak daha mantıklı olacaktır.Eğer hiç bir şey bulamazsanız bebeği 4 aydan sonra sağ tarafınızda bel boşluğuna,kalça kemiği üzerinde bayağı bir zaman yorulmadan taşıyabilirsiniz.(bir tanıdığın tavsiyesiydi )şimdiden kolaylıklar ve bebeğinizle güzel günler dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkürler, Ağırlaştıkça slingde taşımak zor tabii ama en azından direkt kucakta taşımaktan daha iyi olur gibi geliyor, bakalım yaşamadan öğrenilmiyor, inşallah kızım bir doğsun da sağlıkla, illa ki taşımak için bir yol bulunur di mi :) Sevgiler...

      Sil
    2. hayır hayır ilk 3-4 ay falan değil. kumaşın cinsine ve slingin turune gore uzuuun zaman agrı sızı hissetmeden kullanmanız mumkun. sadece bebege ve size uygun slingi bulmanız gerek. bizim çekimlerde kullandıgımı bebek 10 kgya yakındı misal. su tatlı şeyi kastediyorum http://www.tuniko.com/Kirmizi,PR-98054.html

      taşıyan anne de gayet zayıf ve minyon. buna rağmen totalde 2 saat kadar takıp çıkardık ve hiç sırt/bel ağrısı yaşamadı.
      sizin kastettiğiniz eski tip ince askılı kangurular ya da halka/pouch sling gibi tek omza yuk verenler sanırım.

      Sil