Top Social

Bebek Mobilyaları ve Bir Kaç Öneri

12/06/2012

Bu aralar bütün ilgimiz bebek hazırlıklarında. Arada bir "9 ay çok uzun değil mi, bir an önce alalım kucağımıza miniği" desek de aslında çabucak geçiyor zaman. Şaka maka 3 ayımız kaldı geriye. 

Son dönemlerde en önemli gündemimiz bebek odası hazırlıklarıydı. İlk başta kafamız biraz karışıktı, nasıl bişey almalı, büyüyen yatak mı olsun, yoksa ufak bir bebek yatağı alıp 2-3 sene sonra yenisini mi alsak derken, Eylül sonu gibi, "çıkalım bir mağazaları gezelim, fikir edinelim" dedik. Sonuçta hiç bilmediğimiz ve fikrimizin olmadığı bir alandı bu. Çıktık Modoko'ya gittik, zaten bebek mobilyacıları bir sokak boyunca toplanmış, hepsine girip çıkıp fikir aldık, modelleri ve fiyatları inceledik. Aşağı yukarı fiyatlar birbirinin aynıydı. Modeller de birbirine benziyordu.


  
Günün sonunda şunu öğrendik, bu mağazaların çoğu stoklu çalışmıyor, sipariş üzerine üretim yapıyor ve dolayısıyla mobilyalarda istediğiniz şekilde değişiklik yapmanıza imkan veriyorlar. Ayrıca mobilyalarla birlikte uyku setleri ve yatak da fiks veriliyor, ekstradan almaya gerek kalmıyor.
Yukardaki uyku seti Linens'in bir modeli
Biz şuna karar verdik, büyüyen yatak almayacağız çünkü odamız çok büyük değil, büyüyen yatak odayı daraltacak, ama yatağın boyutlarını da 80x130 değil 90x130 olarak genişleticez. Dolabımızı da 2 kapaklı alıcaz. Bundan sonra içimiz rahatladı, en azından bir fikrimiz vardı artık.

Ekim ayı gibi, kendisi de mobilya sektöründe olan arkadaşımız kendi kızlarının mobilyalarını aldığı mağazaya götürdü bizi. Diğer bir arkadaşımız da yine buradan almıştı bebek mobilyalarını. Ve ikisi de çok memnundular. Bu konularda tavsiye önemlidir diye düşündük ve Mutlu Bebe Dünyası'nın yolunu tuttuk. Modoko'da da dükkanları var ama biz Fetih Mahallesindeki (Fetih Mobilyacılar Çarşısı) dükkanlarına gittik.

Öncelikle mobilyaların kalitesi, daha sonra sahibi Mayil Bey'in ve çalışan 2 hanımın alakaları bizi gerçekten etkiledi. O gün sadece görelim diye gitmiştik ama mobilyalar konusunda anlaşıp kapora verip çıktık.
Ben şahsen mobilya kalitesinden çok anlamam, ama arkadaşımız dediğim gibi mobilya sektöründen geldiği için diğer bir kaç mağazaya götürüp aradaki farkı gösterince (boya kalitesi, kullanılan malzemenin kalınlığı, mobilyanın sağlamlığı v.s) kesinlikle buradan almaya karar verdik. 

Ben bebek mobilyası alacaklara iki konuda öneride bulunmak istiyorum; 
  • Biz yatağın altını bazalı yaptırdık, bu benim hiç aklıma gelmeyecek bişeydi, yatağın altını boydan boya çekmece gibi düşünün yatak boyutunda bir depo alanı oluşuyor, böylece bebeğin yatağını, yorganını, hatta oyuncaklarını buraya koyabiliyorsunuz. Benim gibi alan sıkıntısı çekenler için ideal bir şey.
  • İkincisi çekmece ve dolap kapaklarının hepsinin güvenlik amacıyla ittirince şak diye kapanmayıp yavaşça kapanıyor olması. Bu sistemin bir adı var da hatırlayamadım ben, diğer mağazalarda sadece dolap kapaklarına koymuşlar, çekmecelerde istek üzerine tanesi 20 TL den ekliyorlardı. (Ha bir de o mekanizmanın Çin malı olanı var ki onun kırılma ihtimali yüksekmiş) Mutlu Bebe'de ise tüm çekmece ve kapaklarda orjinal mekanizma standart kullanılmış. Bebekli arkadaşlar ilerde çocukların elinin sıkışmaması için çok önemli olduğunu söylediler. Yoksa bu da bizim dikkatimizi çekmezdi.
Kasım ayı başında gidip siparişimizin detaylarına da karar verdik, renk kataloğundan mobilyamızın renklerini belirledik, kulplarını seçtik, kulplarıyla takım bir uyku seti seçtik. Şurası böyle olsun burası böyle olsun dedik.

Vee dün itibariyle söyledikleri tarihten 3-4 gün önce mobilyalarımız geldi, yerlerine yerleşti. Her şey istediğimiz gibiydi, en ince detaya kadar eksiksiz şekilde.

Siz de mobilya konusunda kararsızsanız, Mutlu Bebe'ye bir uğrayın hem fikir edinin hem Mayil Bey'in çayını için, benden de mutlaka selam söyleyin.

MUTLU BEBE  DÜNYASI
Fetih Mah. Köseoğlu Sok. No:46/A Ataşehir/İstanbul
0216 470 12 82

Mağazaya gittiğimde beğendiğim bazı modellerin fotoğraflarını çekmiştim, bunlar sadece bir kısmı mağazada çeşit çeşit mobilya mevcut hem bebek hem de çocuklar için.








* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
*  Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.

30 yorum on "Bebek Mobilyaları ve Bir Kaç Öneri"
  1. kayıp balık nemonun olduğu çocuk odası takımı için şu dakka bi tane yapabilirim:) oğlan çocuk sevdiğim buradan da belli sanırım:)
    güle güle büyüsün yavrucak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa o süper bir takım, ben de bir deniz feneri aşığı olarak erkek olsa kesin o mobilyayı alırdım :)Bu arada bizimki mavili beyazlı olan takımın pembe versiyonu. O modeli seçtik sade olduğu için. Bir de figürlerinde ayıcık yerine peri kızı var :)

      Sil
  2. Çok güzel bir seçim yapmışsınız, güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzeller.... güle güle iyi günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
  4. Özgecim, en güzelini seçmişsin :) Mobilyası da tekstil ürünleri de çok kaliteli, ben cok memnunum. Yalnız alt değiştirme ve yorgan yıkanınca biraz çekiyor, düşük ısıda yıkamaya dikkat et onları :) Bu arada çok az kalmış, çook heyacanlııııııı :) Sağlıkla gelsin minik kuzucuk. Duru da heyecanla bekliyor arkadaşını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, tekstil ürünlerini 30 derecede yıkayın diye uyarıyorlar zaten, bakalım görücez kullanınca :) Gerçekten az kaldı, nasıl geçti anlamadım. Duru ablalık yapacak kızıma, birlikte oynayacaklar inşallah. Öpüyorum ikinizi de.

      Sil
  5. Çok güzeller..Benim de yatak odama sıgabilecek bir beşik almam lazım,bir an evvel,kızım dogmadan ;) Güle güle kullansın yavrucak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bahsettiğim yerde çok şık beşikler de vardı, yakınsa sana bir gidip bak derim. Teşekkürler güzel dileklerin için, sevgiler...

      Sil
  6. Bizde Maskonun yolunu tutmuştuk en sonunda sade beyaz bir takımda karar verdik halı ve duvarlarda renk uyumu yaptık, sizinkide çok güzel..Maskoya gidenler için Hilal bebe yi tavsiye edicem bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sade bir takım alınca etrafı renklendirerek farklılık katılabiliyor, ben de o yüzden sade olmasını istedim. Blogunuzu takibe aldım güzel haberlerinizi bekliyorum :)

      Sil
  7. Allahım ne güzel şeyler varmış. Diğer sayfalara bakmıştım, odanızı da biliyorum o bu mobilyalar konusunu kaçırmışım. İnşallah Ankara'da bulurum bunlardan :)

    YanıtlaSil
  8. özgenin oltası ile googledan yerini bulduk gittik, fotograflardakinden cok daha guzel ve kaliteliler.Kanserojen boya yok,2 haftada takımı bitirdiker.Behice hanım bize secim ve renklerde cok yardımcı oldu. Kısacası ; bakmadan mobilya almayın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnun kalmanıza çok sevindim :) Gerçekten çok kaliteli mobilyalar biz bir yıldır kullanıyoruz çok memnunuz. Sevgiler.

      Sil
    2. Bu site icin de ayrıca tesekkurler özge hanım

      Sil
  9. Mutlu Bebe Dünyası'nı sayenizde öğrendik ve başka hiçbir yere bakmadan direkt olarak buraya gittik. Özellikle çalışan Behice hanım bizimle çok ilgilendi sağolsun. Çok fazla araştırma yapmadığımızı ve direk bu mağazaya geldiğimizi söylediğimizde de Özge hanımın sayesinde mi buldunuz dedi:) gerçekten ham malzeme oldukça kaliteli. Uzun yıllar kullanabilmesi açısından sade inci beyazı bir takım tercih ettim doğacak oğlum için. Bu postunuz sayesinde yaklaşık 40-45 aileye satış yaptıklarını söylediler ve selamlarını ilettiler size :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hilal Hanım, öncelikle sağlıkla kavuşmanızı diliyorum oğlunuza. Mobilyaları beğenmenize çok sevindim, biz de 1 yılı geçti kullanıyoruz, çok memnunuz. Oğlunuz da iyi günlerde kullansın inşallah. Mutlu Bebe'de çalışanlar gerçekten çok ilgili, ben de o yüzden böyle bir yazı yazmıştım, mobilya arayanlara bir faydam olsun diye, epeyce yararı olmuş anlaşılan :) Sevgiler...

      Sil
  10. Özge Hanım;
    Ben de sizin gibi Modoko'da birçok mağaza gezdikten sonra bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Mutlu Bebe Dünyası Mayil Bey ve Didem Hanım ile tanışma fırsatı buldum. Kendileri çok yardımsever ve sağduyulular. Bana da her konuda yardımcı oldular. Henüz oda takımızı gelmedi, Ocak ayında gelecek; ama çok güzel olacağına hiç şüphem yok. Bloğunuzu gezen her yeni anne baba adayına öncelikle Mutlu Bebe Dünyası'na gitmelerini tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,

    Ben de uzun suren mobilya arastırmalarımız ve gezmelerimiz sonucunda, bebek mobilyamızı Mutlu Bebe Dünyası, Örnek mahallesi subesinden aldım. Didem hanım her asamada gayet ilgili ve cozum odaklıydı. Sahsen, normale gore titiz bir insanım; dogal olarak mobilyanın hem kullanıslı, hem kaliteli hem de bebek icin guvenli olması benim icin cok onemliydi.

    > Mobilyamımızda istedigimiz degisiklikleri yaptılar. Bunun haricinde mobilya kurulumu yapıldıktan sonra dahi extra isteklerimizi de yaptılar.
    > Mobilya zamanında geldi. (Kokunun gitmesi icin kullanımdan 2 ay once mobilyanın gelmesi ve surekli havalandırılması onemli)
    > Mobilyada bebek guvenligi de onemli bunun icin keskin kenarları zaten yuvarlamıslardı. Mobilya kapaklarında cam yerine flexiglass istedim. Sorunsuz istedigim gibi gerceklestirdiler
    > Mobilyayı aldıgımızda, yine emzirme koltugunu ve sallanır besigi de buradan aldık.
    >Mobilya geldikten, sallanar sandalye kolundaki montaj hatasını farkettik bildirdigimizde hemen gelip sandalyeyi goturduler ve ertesi gun yeni sandalye gelmisti.
    > Verilen sozleri hem teslimde hemde teslimden sonra yerine getirdiler.
    > Eger titiz biri iseniz, mobilyanızı hangi magazadan alırsanız alın; mobilyayı almadan once isteklerinizi ve istediginiz urunlerin ozelliklerini magaza ile detaylı olarak paylasın, ben Mutlu Bebe de Didem hanım ile bu sekilde calıstım ve sorun yasamadım.
    > Alısveriste guven onemli bir konu, Mutlu Bebe dunyası bu konuda gercektend e durust ve musteri odaklı bir firma.

    Mutlu bebe dunyasını sizlere oneririm.

    Selamlar,
    Ersin Balcı

    YanıtlaSil
  12. bu takımı ne kadara almıştınız üzerinden epey zaman geçmiş ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, alalı 3 seneyi geçti. İnanın net hatırlamıyorum ne kadar olduğunu. Biz takım şeklinde almamıştık zaten. 1 tane küçük yatak bir de 2 kapaklı dolap aldık. Siz kendi isteğinize göre yaptırabilirsiniz. Fiyatlar değişmiştir zaten 3 senede :)

      Sil
  13. merhaba bende 2008 yılında mutlu bebeden oğluma bir takım aldım. iyi bir şekilde paketleyip , kargo ile ağrıya gönderdiler. kargoda herhangi bir hasar görmemiş. kalitesi gerçekten çok iyi çocuklarımın odası iyi güneş almasına rağmen beyaz takımda sararma olmadı mobilya alacaklara tavsiye ediyorum.
    alacaklara tavsiye ediyorum

    YanıtlaSil
  14. ben de dekorasyon olarak bebekler için şu çok amaçlı halıyı aldım,
    çok işime yaradı,
    güzel bir tavsiyemdir.
    http://www.indirimvekalite.com/anne-bebek-oyuncak-k-22/bebek-odasi-k-4585/bebek-odasi-tekstili-k-10097/prince-lionheart-cok-amacli-hali-u-75775.html#.WIb9ztSLSzc

    YanıtlaSil
  15. Merhaba biz de mutlu bebe nin Modoko daki mağazasından bir takım aldik geleli 4 ay oldu ama hala boya kokusu çıkmadı. Bu yüzden odayı kullanamıyoruz. Bu konuda sorun yaşayanlar ya da çözüm önerileriniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bizde de koku oldu sonucta boya var mobilyalarda. Sürekli odanin camini acik birakiyorduk. Bir sure sonra gecti.

      Sil
    2. Merhaba, bizde de koku oldu sonucta boya var mobilyalarda. Sürekli odanin camini acik birakiyorduk. Bir sure sonra gecti.

      Sil
  16. Merhabalar;

    Atasehir Fethi Mobilyacılar Çarsısındaki Mutlu Bebe Dünyasından oğluma bir bebek odası takımı aldım ılk bebegımız oldugu ıcın baya uzun bir arastırma yaptık kalitesi , boyası ve uzun yıllar bu soktorde bu ısı yapmalarından bıze cok guvenılır geldı ve aldık 5 senedır kullanıyoruz hıc bır sıkıntı yasamadık. Ikıncı bebegımızde de yıne Mutlu Bebe Mobılyadan ayrı bır oda takımı aldık ve tasınmamıza ragmen mobılyalarımzda herhangı bir sıkıntı yasamadık. Mutlu Bebeden mobilyayı alıcagımız zaman showromda gereken bılgıyı veren Mail Bey ve Didem Hn a ayrıca zamanında teslım edip montajını yaptırdıkları ıcın ve kalıteli urun urettıklerı ıcın cok tesekkur ederım. Ayrıca sadece bize degıl bızım memnunıyetımızden dolayı gıden tum yakınlarıma da aynı memnınıyeti verdıklerı ıcın ayrıca tesekkur ederız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, gerçekten çok kaliteli mobilyaları. Hizmet ve güleryüz konusunda da harikalar. Çok teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  17. Atasehir Fethi Mobilyacılar Çarsısındaki Mutlu Bebe Dünyasından bizde kızımız için alışverş yaptık. Hem iyi bir esnaf hemde çok iyi insanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle kullanın. Gerçekten çok iyiler ve çok yardımcı olurlar her zaman.

      Sil