Top Social

The Intouchables: İnsanın Yüreğine Dokunuyor

1/08/2013
Bugün size nefis bir filmden bahsetmek istiyorum. Son dönemde epeyce film izleme şansım oldu ama hepsinden kısa kısa bahsedip bu filmin arada kaynamasını istemedim. O yüzden özel post yazmak istedim.

Yazıda filme ait kilit bilgiler vermiycem, gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz ve sonra hemen gidip filmi izleyin bence.

"Intouchables" (Can Dostum) bir Fransız filmi, ama bunu bilmesem asla Fransız filmi olduğunu anlamazdım. Sizde de bu konuda bir ön yargı varsa, bu film için bir kenara bırakabilirsiniz.

Üstelik gerçek bir hikayeden uyarlanmış, dolayısıyla filmin etkileyiciliği daha da artıyor.

Bazı yerlerde komedi filmi olarak kategorilendirilmiş, bu şekilde söylemek filme haksızlık olur. Film boyunca çok gülüyorsunuz, düşünüyorsunuz, arada hüzünleniyorsunuz. Her türlü duyguyu bir arada yaşıyorsunuz. Filmin sonunda ise, en sevdiğiniz tatlıyı yedikten sonra damağınızda nefis bir tat kalır ya, işte öyle bir tat kalıyor.

Peki ne anlatıyor bu film derseniz, yamaç paraşütü sırasında bir kaza geçirip boyundan aşağısı felç olan çok varlıklı ve entellektüel Philippe ile hapisten yeni çıkmış Driss'in hikayesini anlatıyor. Driss iş görüşmesi için geldiğinde tek amacı bir imza alıp çıkmaktır, çalışmak gibi bir niyeti yoktur. Ancak Philippe, bu farklı ve diğerlerine benzemeyen adamı 1 aylık deneme süresi için işe alır. Ve eğlence başlar :)

Driss, Philippe'nin sıkıcı, sıradan, güvenli hayatına inanılmaz bir aksiyon katar. Bu ikilinin yaşadıkları izleyenlere de çok keyif veriyor. Ve sanki film izlemiyor da onlarla birlikte yaşıyor gibi hissediyorsunuz.

Oyuncuların filme katkısı çok büyük, Francois Cluzet ve Omar Sy, harika bir ikili olmuş, aralarındaki uyum filme fazlasıyla yansıyor. 

Uzun lafın kısası ne yapın edin bu filmi izleyin ve bana yorumlarınızı yazın :)






* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
9 yorum on "The Intouchables: İnsanın Yüreğine Dokunuyor"
  1. bu film ne zamandır aklımda. sen de dedin ya. hafta sonunu izlemeye ayırırım:)

    bu arada..ev arkadaşım Bradley cooper'ın filmini izledi geçen gün. çok güzel bir romantik komediymiş. aklında olsun. silver linings playbook idi sanırım adı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de epeydir izlenecekler arasında bekletiyordum, geçen bir fırsat bulduk da izledik. Bucket List'i izlediysen o havada bir film, ben onu da çok severim.

      Silver Linings Playbook'u da geçen gün izleneceklere ekledim, sanırım ilk fırsatta izliycem, çok iyi yorumlar duyuyorum.

      Sil
  2. güzel film. Siyahi adamın refleksleri için izlenir. tabi her fransız filmi gibi sıkıcılık var bunda da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omar Sy gerçekten harika bir oyunculuk sergiliyor. Sıkıcılık konusu herkese göre değişir tabii, benim açıkçası sıkıldığım bir an olmadı pek.

      Sil
  3. Nedense okurken kadın kokusu geldi aklıma, listeye aldım, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Benim en iyi filmlerimin arasındadır... Çok çok beğenerek izlemiştim hem güldürüp hem hüzünlendirmek kolay değil... İnanılmaz başarılı oyunculuklar.. Kesinlikle izlenmeli!

    YanıtlaSil
  5. geçen hafta seyrettim ve bloğa da ekliyecektim, çok beğendiklerimden, can dostum...

    YanıtlaSil
  6. büyük bi beklenti içinde olmadan izlemiştim ve pek beğenmiştim, özellikle ikilinin iletişimine bayılmıştım.

    YanıtlaSil
  7. Yorumlar güzel merak ettim en kısa zamanda izleyeceğim.

    YanıtlaSil