Top Social

The Best Offer: Gizem ve Sanat Dolu Bir Film...

2/10/2014
Cumartesi günü Gökçe bize bir güzellik yapıp akşamüstü saat yedide uyuyunca ve bir saat sonra uyanır diye beklerken, gece uykusuna geçiş yapınca, biz de fırsattan istifade film izleyelim dedik. Hatta ben Gökçe uyumak üzereyken eşime whatsapp ten "hemen film seçip bilgisayarı ayarla Gökçe uyumak üzere" diye mesaj attım ki vakit kaybetmeyelim :) 

Eşim "The Best Offer"ı seçmiş, laptop'ı TV ye bağlamış beni bekliyordu. Filmin adını hiç duymamıştım daha önce, konusunu okuyunca da çok ilginç gelmedi ama İMDB puanı 7,9 olunca vardır bir hikmeti dedim. Hem de ne hikmetmiş aman aman. Son dönem izlediğim en güzel filmdi diyebilirim.
İtalyan yönetmen Giuseppe Tornatore'nin son filmi, 2013 yapımı "The Best Offer", orjinal ismiyle "La Migliore Offerta", son derece durağan ve uzun bir film olmakla birlikte, öylesine sürükleyici ve görsel olarak mükemmel ki, bir an bile sıkılmıyorsunuz izlerken.

Başroldeki Geoffrey Rush'ı en son The King's Speech filminde izlemiş ve o zaman da hayran olmuştum oyunculuğuna. Bu filmde de rol yapmıyor resmen yaşıyor rolünü. Dolayısıyla da sizi tamamen filmin içine çekiyor. Duruşuyla, ses tonuyla, bakışlarıyla on numara bir oyunculuk sergiliyor her zaman olduğu gibi.

Film Viyana'da geçiyor, büyüleyici bir atmosfer ve arka fonda sürekli çalan o eşsiz müziklerle insan zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor.

Konusundan azıcık bahsedicem, çünkü ne kadar az bilirseniz o kadar keyif alacaksınız filmden.Virgil (Geoffrey Rush), çok başarılı, hırslı ve sanata tutkun bir müzayedeci, taklitle gerçeği ayırmada inanılmaz bir yeteneği ve bilgisi var. Bir gün bir kadından telefon alır, Claire Ibbetson adındaki bu kadın, ailesinin öldüğünü söyler ve evdeki eşyalara değer biçmesi için Virgil'i eve davet eder. Ancak Virgil'in her gidişinde Claire'in bir bahanesi vardır ve bir türlü karşılaşamazlar. 
Bundan daha fazlasını anlatmıycam, mutlaka izleyin. Film gizemiyle sizi etkilerken, muhteşem sanat eserleriyle gözünüzü şenlendirecek. 

İzlerseniz yorumlarınızı mutlaka bekliyorum.

* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
11 yorum on "The Best Offer: Gizem ve Sanat Dolu Bir Film..."
  1. Güzel filme benziyor. En kısa zamanda izleyip tekrar yorum yapacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel film, bekliyorum yorumları :))

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Filmin geneli de merak ederek geçecek zaten :) Çok güzel çok...

      Sil
  3. izledim ve gerçekten izlenilesi ve müthiş bir film.tavsiye için teşekkürler.ee devamlarını bekliyoruz.seval

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim, güzel filmler izledikçe paylaşmaya devam edicem :) Blogun filmler bölümünden daha önceki yorumlarımı da okuyabilirsiniz.

      Sil
  4. Filme bayıldım. Viyana'ya bayıldım. Muhteşemdi. Final ise inanılmaz. Tavsiye için teşekkürler. Film sevenlerin izlemesi gerekn bir film. Arşivlik. Bende kendi blogumda filmi tanıtacağım.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba dün seyredilecek film ararken buldum The Book Thief'i. Akşamda bir güzel seyrettim filmi çok etkiliyeci bir filmdi. Geoffrey Rush'un oyunculuğunu seviyorsunuz anladığım kadarıyla. Bence bu filminide seyretmilisniz. Beğeniceğinizi umuyorum. Benim tevsiyem olsun size. Eğer seyredebilirseniz bana yorumunuzu söylersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben de o filmi ilk izlenecekler arasına kaydetmiştim ama henüz fırsat bulamadık izlemeye. Bir kaç kişi daha tavsiye etti çok güzelmiş. İzleyince mutlaka yorumlarımı yazıcam. Çok teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  6. Film çok etkileyici , Geoffrey rush oynamamış yaşamış gerçekten ,

    YanıtlaSil
  7. Son sahnede yaşanılmasını istediğiniz, daha doğrusu beklentinizi karşılayacak senaryo ne olurdu..

    YanıtlaSil