Top Social

Yağsız Unsuz Mozaik Pasta

2/07/2014
Gökçe'nin hayatıma girmesiyle birlikte bambaşka bir dünyaya da merhaba dedim. Daha önce hiç ilgilenmediğim konular en büyük önceliğim oldu. AVM'ye gittiğimde mesela kendimi sürekli bebek mağazalarında buluyorum artık. Kendime bir şey almaktansa Gökçe için alışveriş yapmak beni daha çok mutlu ediyor. 

Aynı yollardan geçmiş tecrübeli annelerle muhabbet etmek de en sevdiğim şeylerden biri, hamile kaldıktan sonra özellikle twitter'da bir çok anneyle tanıştım, sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz. Yine aynı dönemde tanıştım internetanneleri.com sitesiyle. Anneler için harika bir platform. Çok güzel etkinlikler düzenliyorlar (ki genelde haftaiçi olduğu için pek katılamıyorum :( Anne yazarların yazdığı faydalı yazılar var. Çocukla seyahat, hamile giyimi, çocuk eğitimi v.s. gibi konularda bir çok paylaşım var. 

Eee var da bunun mozaik pastayla ne ilgisi var diyeceksiniz :) Bazı şeyleri kestirmeden anlatamama gibi bir huyum var benim :) Şunu demek istiyorum aslında, geçtiğimiz günlerde İnternet Anneleri bana da yazarlık teklif etti, tariflerinle bize konuk olur musun dediler, ben de kabul ettim. Ve işte ilk tarifim de bu harika Mozaik Pasta oldu.
İnternette bir çok yerde mozaik pasta tarifi var, genelde de yapılış şekli aynı. Ama benim verdiğim tarifte un ve yağ yok. Üstelik portakal kabuğu rendesiyle çok da hafif bir lezzeti var. Hazırlaması 10 dakikayı geçmiyor. Haftasonu da gelmişken, mutlaka deneyin derim ben.

Malzemeler
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı süt

Hazırlanışı
  • Çukur bir kabın içine elinizle petibör bisküvileri kırarak koyun, bazıları çok ufalanacak bazıları iri kalacak sorun yok
  • Üstüne toz şeker, kakao ve portakal kabuğu rendesini ilave edip kaşıkla karıştırın
  • Daha sonra 2 bardak sütü kontrollü olarak bisküvilere dökerek kaşıkla karıştırın (Önce 1,5 bardağı dökün kıvamı çok sert olursa kalanı da dökersiniz)
  • Sonuçta çamur gibi bir şey olacak elimizde. Çok cıvık olmasın, böyle elinize aldığınızda şekillenebilecek kıvamda olsun
  • Silikon muffin kalıplarına kaşıkla karışımdan paylaştırıp bastırın (Kek kalıbı kullanacaksanız içine yağlı kağıt veya streç film serin ki çıkarması kolay olsun)
  • Hazırladığınız tatlıyı dondurucuya atın, yemeden 15-20 dakika önce çıkarın biraz yumuşayınca kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz
  • Dışarda çok fazla beklerse eriyebilir, o yüzden dondurucuda muhafaza edin.



* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
12 yorum on "Yağsız Unsuz Mozaik Pasta"
  1. Himm cok kolay bu ayni cikolata toplarina benziyor. Cikotop diye gecihor sanirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çikotopa benziyor ama onlarda yağ falan konuyor bunda yağ yok. Çok pratik yani.

      Sil
  2. Yağlı tarif vardı bende. Hemen deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. yazarlığın için tebrikleerr! :)

    YanıtlaSil
  4. anne olmak öyle bir şey işte ;) ellerine sağlık pasta da nefis görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. hafif bir tatlı severek yaparım bende elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok hafif oluyor, ben çikolatalı tatlı pek sevmem ama bunu yiyorum :)

      Sil
  6. Ben de deniycem yalnız bu kadar güzel gözüküceğini sanmyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beb silikon muffin kalıbına koyup dondurdum çıkarınca bu şekilde oldu, eminim sizinki de çok lezzetli olacaktır. Önemli olan da o zaten :)

      Sil