Top Social

Balkabaklı Kek Baharatı

10/09/2014

Yabancı yemek bloglarını takip ediyorsanız, bu aralar en sık kullanılan malzemenin balkabağı olduğu dikkatinizi çekmiştir. Balkabaklı kekler, cheesecakeler, turtalar, kurabiyeler ve daha neler neler. Ve hepsinin ortak noktası, "pumpkin pie spice" denilen bir baharat karışımının kullanılıyor oluşu. Amerika'da hazır olarak marketlerde satılan bu karışımın evde nasıl yapıldığını öğrenince hemen denemeye karar verdim.

İyi de ne yapıcaz bununla demeyin, siz mutlaka hazırlayıp bir kenara koyun. Çünkü ben bu ara balkabaklı tariflere takıldım, hatta bu baharatı kullanabileceğiniz nefis bir kek tarifim var, ilk fırsatta onu da yazıcam, benim gibi balkabağıyla arası hoş olmayan, kabak tatlısını ağzına sürmeyen birini bile kendine hayran bıraktı.

Ben ilk başta baharatları karıştırırken endişe ettim, bu kadar keskin koku bir araya gelince nasıl olacak diye ama siz bana güvenin, sonuç güzel oluyor :)

Malzemeler
  • 3 Yemek kaşığı toz tarçın
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 2 tatlı kaşığı toz muskat
  • 1,5 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1,5 tatlı kaşığı toz karanfil
Hazırlanışı
  • Tüm baharatları bir kase içinde iyice karıştırın
  • Küçük bir kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatıp çalkalayın, hepsi birbirine karışsın.
  • Hazırladığınız baharat karışımını kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz.
Ben ölçü olarak fotoğraflarda gördüğünüz ölçü kaşıklarını kullanıyorum. Tea Spoon ölçüsü bizdeki tatlı kaşığına denk geliyor. Siz de ölçü kaşığı kullanacaksanız Yemek kaşığı için table spoon, tatlı kaşığı için tea spoon ölçülerini kullanabilirsiniz.


* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

*  Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
12 yorum on "Balkabaklı Kek Baharatı"
  1. Ben kasedeki renklere bayıldım:)
    Koku ve tat güzel olacaktır. Ama gerçekten hepsi de çok baskın tada sahip baharatlar:)
    Muskat=Arda Türkmen bir de, onu anmadan geçmeyeceğim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi baskın ama kekin içinde hiç öyle olmuyor. Nefis bir lezzet... Muskat benim de favori baharatım, çok sık kullanıyorum. Özellikle fırın makarna, beşamel sosta falan güzel oluyor.

      Sil
  2. Ah o güzel kokular burnuma geldi, mis yahu mis. Hemen baharatçının yolunu tutuyorum. Toz karanfil ilk defa duyuyorum. Olmadı değirmende çekerim artık. Teşekkürler bu harika bilgi için Özgecim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracim gerçekten mis kokulu bir karisim oluyor. Ben de hic duymamistim toz karanfili ama aktarda bulunuyor. Yarin yayinlayacagim keki yaparsin bu karisimla nefis oluyor.

      Sil
  3. Ben toz karanfil bulamadım :( muskatı da biz rendeliyoruz heralde. O da toz şeklinde satılıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aktarlarda bulunuyor toz karanfil ve toz muskat :) Marketlerde falan bulamazsın ama.

      Sil
  4. merhaba özge, önce şu karışımları bulayım, muffin'i deneyeceğim. Senden neleri yaptım hatırlamıyorum ama kolay olanlara ayrı bir zaafım var ve kesinlikle okumayı seviyorum, sevgiler, gökçeye de sana da ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu karışım çok kolay yapılıyor, en yakın aktara uğra 5 baharatı al eve gel karıştır :) Zaten şu ölçülerle yaptığın şey aylarca yetecek sana. Ben bile 1 senede bitiremedim, ki sürekli kek pişiyor benim evde :)) Kolay tariflere ben de bayılıyorum, umarım seversin keki. Ben de Barış'ı ve seni öperim.

      Sil
  5. çok yardımcı oldu teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. Ölçüleri gr. olarak vermeniz mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarifte grama ihtiyacınız yok aslında, o kadar hassas bir tarif degil. Biraz eksik biraz fazla olsa tadı etkilenmez.

      Sil