Top Social

Meyve Şöleni ile Yaz Başlar

6/02/2016

Yaz aylarında sıcak havalardan bunalıp sürekli serinleme ihtiyacı duyulur. Yazın bazı günlerinde, serinlemek her ne kadar imkansız gibi görünse de birtakım yiyecekler sayesinde kısa süreliğine ferahlayabilmek mümkün olabilir. Dışarıda ya da evde, tatilde ya da işte serinleme ihtiyacı hissettiğinizde bir top dondurma ile serinliği hissedebilirsiniz. Üstelik canınız tatlı istediği halde sıcak hava yüzünden yiyemiyorsanız ve bu yüzden de hafif bir tatlı arıyorsanız, dondurmalar her zaman idealdir.

Yazın gelmesi ile yiyeceklerin ve özellikle de tatlıların hafif olanları tüketilmek istenir. Doğanın da uyanmaya başladığı günlerde meyveler çeşitlenir ve hemen hemen her renkten meyveler tezgahlarda yerini alır, taze olarak sofralara gelir. Yazın boğucu günlerinde hafif tatlılar ve meyveler, sıklıkla tercih edilen yiyecekler arasında yer alır. Böylece sağlıklı bir beslenme çeşidini de destekleyen seçimler ortaya çıkmaya başlar. Hafif tatlılardan dondurmalar ve rengarenk meyvelerden kırmızı olanları da bir araya gelirse o zaman adeta bir şölen başlar.


Meyveli Dondurmanın Şölen Hali

Herkesin sevdiği çeşitte bir dondurma vardır ve ne zaman dondurma almak istese hep aynısını alır. Vanilyalı ya da çikolatalı dondurma sevenler, seçimlerinden asla taviz vermezler. Meyveli dondurma sevenler ise özellikle Carte D’or’un Meyve Şöleni’nden vazgeçemez. Kırmızı meyve sevenlerin tutkunu olduğu meyve şöleni, içindeki böğürtlen parçaları ile kaymaklı ve kırmızı meyveli dondurmanın karışımından oluşur. Üzerinde bulunan kırmızı sos ile şölen sonlandırılır. Tadının ekşiliği ve içinde yer alan meyve parçaları ile hafif, meyveli bir tatlı yediğinizi fark edersiniz. Carte D’or’un “selection” ürünleri arasında yer alan dondurmanın sunulduğu miktar sayesinde tüm aileniz ile tatlı anları paylaşabilirsiniz.

Meyvenin Serin Hali

Buz gibi bir dondurma ve serin sunumlar, yaz aylarında en çok tüketilen yiyecekler arasında yer alır. Akşamüzeri evin balkonunda, güneş batarken deniz kenarında, bir arkadaş sohbetinde kendinize hazırladığınız ya da size sunulan bir kase meyveli dondurma mutlu bir serinlik yaşatır. Buzdolabında bekletilip soğutulmuş cam bir kaseye koyduğunuz iki top Carte D’or Meyve Şöleni’nin tadını çıkarmaya doyamazsınız. Üzerini bir dal nane ile süsleyebilir, yanında mevsim meyveleri ile misafirlerinize servis edebilirsiniz.

Sağlıklı üretim koşulları ile lezzetli dondurmalar sunan Carte D’or, meyve şöleni ile yaza serin bir giriş yapmanızı sağlar. Kırmızı meyvelerin arasında dolanan kaymaklı dondurmanın lezzeti, en üstte yer alan kırmızı meyvelerden oluşan sos, tadının damağınızda kalacağı serin yaz akşamlarını hatırlatır.
Post Comment
Yorum Gönder