Top Social

Limonata Ferahlığında Limonlu Kek

5/03/2017
limonlu kek
Havalar ısınmaya başladı mı benim de aklıma düşüveriyor limonlu tarifler :) Limonatalar, limonlu cheesecakeler, limonlu tartlar geçiyor gözümün önünden. Rengiyle, kokusuyla, ferah lezzetiyle yaza çok yakıştırıyorum limonu. 

Haftasonu kalktım limonata tadında bu güzel keki yaptım, daha pişerken evi saran limon kokusuyla gönlümü fethetti. Yumuşak puf puf yapısı zaten bir kekte olmazsa olmazım. Her ısırıkta ekşi ekşi gelen limon tadıyla içiniz ferahlıyor. 

Kullandığımız yoğurt sayesinde limon tadı daha da ön plana çıkıyor, ama öyle rahatsız edici, diş kamaştırıcı bir tat değil, gayet kıvamında tatlı ekşi bir lezzet.
limonlu kek

Malzeme listesindeki zerdeçalı kullanmayabilirsiniz, ben onu rengi dolayısıyla kullandım :) Kekimin fotoğraflarda iştah açıcı görünmesini istediğim için ve gıda boyası da kullanmayı tercih etmediğimden biraz sarılık katsın diye hamuruna 1-2 çay kaşığı kadar zerdeçal kattım. Tadında herhangi bir fark yaratmadı. Ama rengini öne çıkardı. Elinizin altında varsa kullanın yoksa da sorun değil

Bu kadar reklamını yaptıktan sonra umarım sizi denemeye ikna edebilmişimdir :)) Zaten her evde bulunan standart malzemeler kullandığım için hemen kalkıp yapabilirsiniz :) Instagramda @ozgeninoltasi olarak beni etiketleyerek paylaşırsanız çok sevinirim.
limonlu kek



print recipe

Limonata Ferahlığında Limonlu Kek
İçinizi ferahlatacak mis gibi limon kokan yumuşacık bir kek.
Malzemeler
1,5 su bardağı un 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı sıvıyağ (ben yarı yarıya zeytinyağ ve ayçiçek karıştırdım) 1 su bardağı toz şeker (çok tatlı sevmiyorsanız 1 parmak azaltın şekeri, ben öyle yapıyorum) 2 büyük boy yumurta (ya da 3 küçük yumurta) 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 orta boy limon kabuğu rendesi 1/4 su bardağı limon suyu 1 çay kaşığı zerdeçal. (renk vermesi için kullandım, şart değil)
Hazırlanışı
1) Bir kapta un kabartma tozu ve tuzu kaşıkla iyice karıştırın.2) Diğer bir kapta yumurta, şeker ve yoğurdu iyice çırpın3) Üstüne sıvıyağ, limon kabuğu ve limon suyunu ekleyin tekrar çırpın.4) Son olarak unlu karışımı yavaşça ekleyerek karıştrrımaya devam edin. Kullanacaksanız zerdeçalı da katın karıştırın. Pütürlü bir hamur olmayacak iyice karışsın malzemeler. (Akışkan bir hamur oluyor korkmayın :)5) Fırın kabınızı yağlayıp üzerine un serpiştirin, kenarlarına vurarak unu her yere yayın fazlasını dökün. (bütün kekler için bu yöntemi uyguluyorum kalıba hiç yapışmıyorlar)6) Kek hamurunu fırın kabına dökün ve 175 derece önceden ısıtılmış fırına koyun.7) Yaklaşık 35-40 dakika pişirin, içini kürdanla test edin piştiyse alabilirsiniz.8) Kek soğuduktan sonra üstünü pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

Not: 23 cm çapında bir kalıp ya da küçük yuvarlak kek kalıbı kullanabilirsiniz.

29 yorum on "Limonata Ferahlığında Limonlu Kek"
  1. sabırsızlıkla akşam olsa da bu keki denesem diye bekliyorummmm!şahane görünüyor👌🏻👌🏻 Rabia Sarı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, umarım seversiniz. Sevgiler.

      Sil
  2. Özge hnm klavyenin azizliği özür😊 1.5 un tam geliyor mu hamura az gibi geldi bana naçizane 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tüm tariflerde ölçülere bağlı kalırsanız aynı sonucu alabilirsiniz. Bu keke 2 bardak un eklerseniz biraz daha az nemli ve daha az yumuşak olur. Zaten yazıda da belirttiğim gibi biraz akışkan bir hamur oluyor.

      Sil
  3. Keki işyerinde deneyen birisi olarak çok güzel olduğunu teyit edebilirim
    Tam kıvamında limon tadını ve kokusunu alabileceğiniz, yumuşacık bir kek.
    Tekrar Özgeye eline sağlık diyorum
    Meltem Nebipaşagil

    YanıtlaSil
  4. Şahane görünüyor Özgeciğim ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  5. 1 cay kasigi tuz fazla geliyor sadece onu yarim kasik yapsak daha guzel olur kanaatindeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tepeleme koyduysanız sıkıntı olabilir. Ben 1/8 teaspoon ölçüsüyle yapiyorum. O da silme 1 çay kaşığına denk geliyor. Siz azaltabilirsiniz sonraki sefere tabii ki. Çok büyük fark olmaz.

      Sil
  6. Yaptım çok güzel oldu

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, kek cok güzel gôrünuyor, elinize saglik, yapmak istiyorum yanliz su bardak hakkinda ôlcu olarak ne kadar olur, 200 gr olurmu acaba, cok degisik boyutlu su bardaklari var , bu yüzden gram olarak verilse daha iyi olur benim icin...cok sagolun simdiden...Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysel hanim genellikle tariflerimde cup ölçüsünü kullaniyorum. Bu da 240 gr lik bardaga denk geliyor. Bir cok yerde cup ölçekleri satılıyor. Ama siz 200 gr lik bardakla da yapabilirsiniz, tum malzemeyi ayni bardakla ölçünce zaten orantısı aynı olacak. Sıkıntı olmaz.

      Sil
  8. Hic usenmedim.simdi mutfaktayim.sonucu yazicam hamarat kadin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper, umarım beğenirsiniz :)

      Sil
    2. Gercekten sonuc muhtesemmm oldu.tesekkurler filiz sivisoglu

      Sil
    3. Aa Filizcim sen miydin, çok sevindim beğenmene afiyet olsun :)

      Sil
  9. Tarifi denedim, çok güzel oldu. Meyveli gazozla beraber yiyorum şuan teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. Ozge hanim bugun piknik icin yaptim efsane oldu! Bir kekten 16 dilim cikti ama kesmemle kekin bitmesi arasinda 5 dakika gecmemistir😁 Ben limon yerine bodrum mandalinasi ile yaptim, 3 yumurta koydum ve ununu 2 bardak koydum. Mandalina suyunu da sevdigimden yarim bardak koydum. Epey akiskan oldu hamuru ama puf puf mukemmel pisti. Zerdecal cok iyi fikir, akliniza saglik. Bu tarif de tum tarifleriniz gibi pratik ve banko lezzetli👌🏼

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de çok sevdiğim keklerden biri, mandalinalı yapmak iyi fikir, hatta bir de portakallı yapayım ben :) Afiyet şeker olsun. Sevgiler...

      Sil
  11. Ailecek canımız fresh şeyler istediginde aklımıza gelen ilk tarif bu bence yakışan en guzel tat limon ellerinze sağlık Özge hanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de bayılıyorum bu keke :)

      Sil
  12. Özge Hanım bu kek tek kelimeyle şahane! Çok teşekkürler!... Nilgün

    YanıtlaSil
  13. Özge hanım tarif için teşekkürler. Gerçekten lezzetli bir kek oldu denemeyi düşünenlerin içi rahat olsun herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  14. Çok lezzetli fakat kabarma konusunda sorun yaşadım. Neden kaynaklanmış olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kabarmamasının çok çeşitli sebepleri olabilir, şundan olmuştur demek çok zor inanın.

      Sil