Top Social

Karpuzlu Limonata

6/21/2016

Yaz demek karpuz demek, kollardan suyunu akıta akıta yemek demek. Hele ki yaz akşamları insanın canı yemek yemek istemezken peynir ekmekle birlikte tek başına ziyafet demek. 

Ben de yazın karpuz peynir ikilisine bayılanlardanım, ama bizim gibi çekirdek ailelerde en büyük dert, kocaman karpuzu bitirene kadar karpuzun içinin yumuşuyor olması ki ben karpuzu sert severim, içi yumuşamaya başlayınca hayatta yiyemem. Eee napıcaz ziyan mı olsun, olmasın tabii, çekirdekleri ayıklayıp karpuzu rondoda çekin, mis gibi karpuz suyu olsun, tek başına da gayet güzel ama işi bir tık öteye götüreyim derseniz, limonatayla karıştırın nefis bir içecek olsun.


Belki dikkatinizi çekmiştir, Özge'nin Oltası açıldığından beri her yaz farklı bir limonata tarifi yayınladım blogda. 2011 den bugüne 5 farklı limonata tarifi var. Bu senenin tarifi de Karpuzlu Limonata olsun o zaman. Ben, haftasonu yaptım 2 lt. Her gece içiyoruz serin serin. Limonata ve meyve suyu arası ferah lezzetli bir içecek oldu.

Siz içine koyacağınız her şeyi damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz, baktınız şekeri az geldi, biraz daha ekleyin karıştırın, karpuz tadı az geldiyse biraz daha karpuz ekleyin. Tamamen damak tadınıza kalmış. Ben kendime uygun şekilde aşağıda tarifini veriyorum. Umarım beğenirsiniz. 

Instagram'da @ozgeninoltasi hesabımı etiketleyerek #ozgeninoltasi hashtagiyle paylaşırsanız biz de görebiliriz :)




print recipe

Karpuzlu Limonata
Yaz için çok ferah ve lezzetli bir içecek.
Malzemeler
6 su bardağı çekirdeği ayıklanmış küp küp doğranmış karpuz 4 su bardağı soğuk su 2 limon (rendelenmiş) 2/3 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı
1.Bir kabın içine limon kabuklarını rendenin ince yeriyle rendeleyin, üzerine toz şekeri ekleyip parmaklarınızla ovalayın. (Böylece limon kabuğunun tadı şekere geçecek) 2.Diğer tarafta karpuzu çekirdeklerinden ayırın ve rondoda/mutfak robotunda su haline getirin. 3. Limonların da suyunu sıkın. Yaklaşık 1 su bardağından biraz az limon suyu olmalı, eğer limonlarınız susuzsa 1-2 limon daha sıkabilirsiniz. 4. Sıktığınız limon suyunu, karpuz suyunu ve 4 bardak suyu şekerin üzerine ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. 5. Süzgeçten geçirip soğuk soğuk ikram edebilirsiniz.

2 yorum on "Karpuzlu Limonata"