Top Social

Patatesli Dilim Börek

2/01/2018

Çocukken annemin sık sık yaptığı, sonra ne olduysa ortadan kaybolan o nefis rulo börek, geçenlerde bir anda aklıma düşüverdi. Anneme sordum nasıl yapılıyordu diye, tarif defterimde vardı dedi, tabii hemen kaptım defteri. 

Haftasonu arkadaşlarım kahvaltıya gelecekti, nasılsa beş çayına uzayacak o kahvaltı ya, dedim bir kısmını kahvaltıya pişiririm, bir kısmını da çayın yanına :) Akşamdan sardım dolaba attım, sabah kahvaltıya bir tepsi dilimleyip pişirdim, herkes bayıldı. Yemeye doyamadık. Akşamüstü bir tepsi daha pişirdim onlar da kapış kapış gitti. Şu 3 böreği zor kurtardım fotoğraf çekebilmek için :)

O kadar pratik bir tarif ki, tek tek uğraşmadığınız için 10 dakikada hazır oluyor. Tek sıkıntısı dolapta 1 gece beklemesi gerekiyor. O yüzden akşamdan yapmalısınız. 


3 yufkadan neredeyse 25-30 dilim börek çıktı, lezzeti, çıtırlığı şahane. Ben patatesli içi çok yakıştırıyorum bu böreğe ama peynirle de yapılır bence. 

Hazırlayıp dilimledikten sonra, buzlukta saklayıp, ihtiyaç olunca çıkarıp pişirebilirsiniz. O açıdan da çok pratik. Sıcakken gerçekten çok lezzetli ama soğuduğunda da keyifle yeniyor. 

Bu haftasonu da bizim ailenin kızları geliyor kahvaltıya, annem, teyzem, kardeşim. Onlara da yapıcam. Bir an önce yazayım ki siz de deneyin istedim. Sonuçları bekliyorum.



print recipe

Patatesli Dilim Börek
Çıtır çıtır patatesli börek.
Malzemeler
3 adet yufka 4 büyük boy patates (orta boysa 5 tane) 100 gr erimiş tereyağ 2 adet yumurta (1 yumurta sarısını üstü için ayırın) 1 su bardağı süt 100-150 gr beyaz peynir 100 gr rendelenmiş Muratbey kaşar peynir Maydanoz (istediğiniz kadar) Tuz, karabiber Üstüne serpmek için susam, çörekotu
Hazırlanışı
1) Öncelikle patatesleri haşlayın, soğuyunca bir kaba rendeleyin.2) Çukur bir kapta 1 yumurta ve 1 yumurta beyazını, sütle çırpın. Erimiş ve soğumuş tereyağını ekleyin karıştırın.3) Beyaz peyniri elinizle karışımın içine ufalayın, kaşar peyniri rendeleyip ekleyin. Maydanozu da ince ince doğrayıp ekleyin.4) Rendelenmiş patatesi, tuz ve karabiberi de karışıma ekleyip karıştırın. İsteğe göre pulbiber de koyabilirsiniz.5) Yufkanın birini masaya serin sağ ve sol kenarından bir miktar kesip kare haline getirin. Üstüne harcın üçte birini yayın. (Çok akışkan bir harç olmayacak, sürerken sıkıntı oluyor, ben kaşıkla her yerine gelecek şekilde koyup elimle biraz yaydım) Üstüne 2. yufkayı koyun, yine kenarlardan fazlalıkları kesip harcını koyun, aynı işlemi 3. yufkaya da uygulayın. Son olarak yufkaları sararak rulo haline getirin ve streç filme sararak buzdolabında 1 gece bekletin.6) Pişireceğiniz zaman tepsiye yağlı kağıt serin, ruloyu ne çok kalın ne çok ince olmayacak şekilde yaklaşık 1 parmak genişliğinde dilimleyin. Ve dilimleri tepsiye dizin. Üstüne biraz zeytinyağ ile incelttiğiniz yumurta sarısını sürün. Susam ya da çörekotu serpip, 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.7) Pişirmediğiniz dilimleri sıkıca sararak dondurucuya atabilir, direkt tepsiye koyup çözdürmeden de pişirebilirsiniz.

4 yorum on "Patatesli Dilim Börek"
  1. Şimdiden denemek için sabırsızlanıyorum. Ellerine sağlık 😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, umarım seversiniz. Sevgiler...

      Sil
  2. Çok güzel bir tarif, haftasonu yaptım ve herkes çok sevdi. Şimdi de arkadaşlarım için hazırlıyorum. Çalışan biri için muhteşem pratik bir tarif.teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika çok sevindim begenmenize. Ben de yapıp dondurucuya attım, büyük kolaylık.

      Sil