Top Social

Yufkadan Kol Böreği (Çıtır Çıtır)

8/16/2018
Çıtır Çıtır Börek

Bu böreği sizinle paylaşmayı o kadar çok istiyorum ki, çektiğim fotoğrafları hiç beğenmemiş olsam da, bayram tatilinde yapıp yersiniz diye bu şekilde yayınlamaya karar verdim :) Nasılsa en kısa zamanda tekrar yapıp yenilerim fotoğrafları.

Bazen gerçekten uzun uzun fotoğraf çekmeye fırsat olmuyor, bu böreği de haftasonu bir arkadaşım çaya geldi, onun için yaptım, yemeye başladık ve bayıldık. Ay dedim bunu iki dakikada çekiversem nasıl olur, rulonun dışından yemiştik ortası duruyordu. Bir de küçük parçalar vardı, ben çekerken arkadaşım foto işi bitse de o parçaları yesem diye bekliyordu :))) Tabii öyle bir baskı olunca çok da uğraşamadım :)) 


Hazır yufkadan yaptığımız böreğin asıl sırrı sosunda, unlu, nişastalı bir sos hazırlıyorsunuz, o da böreğin el açması gibi çıtır çıtır olmasını sağlıyor. Ben dondurucudaki ıspanak bitsin de yer açılsın diye ıspanaklı peynirli yaptım. Siz istediğiniz herhangi bir iç hazırlayıp o şekilde yapabilirsiniz. Bu arada size tavsiyem fırından çıkınca sıcak sıcak yemeniz, ama ertesi güne kalanlar hafif yumuşasa da hala lezzetli ve yenilebilir durumdaydı. Ben ertesi gün kalanları bir güzel yedim de oradan biliyorum :)

Tarifi instagramda Emel Hanım'dan aldım, hesabı: @sihirliparmaklar  Bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum. Siz de denerseniz benimle paylaşmayı ve blogda yorum yazmayı unutmayın :)



print recipe

Yufkadan Kol Böreği
Hazır yufkayla kolayca yapabileceğiniz, el açması böreği aratmayacak kadar çıtır bir börek.
Malzemeler
4 yufka 1 su bardağı sıvı yağ 1/2 su bardağı su 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay kaşığı karbonat 250 gr ıspanak 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir 1 yumurta tuz
Hazırlanışı
1. Yıkadığınız ıspanakları ince ince doğrayın, bir tavaya alıp üzerine azıcık yağ gezdirin, biraz tuz atın, arada karıştırarak kavurun. 2. Ispanak kavrulunca, suyu varsa süzün, bir kaba koyun, üstüne peyniri ufalayın, soğuyunca bir yumurta kırın iyice karıştırın. 3. Çukur bir kapta sıvıyağ, su, un, sirke, nişasta ve karbonatı iyice çırpın.4. Yufkanın birini yayın, yarısına hazırladığınız sostan sürün (2-3 kaşık döküp, elimle iyice yaydım) diğer yarısını üstüne kapatın, yine yufkanın üstüne 1-2 kaşık sostan döküp yayın. 5. Hazırladığınız iç malzemeyi yufkanın geniş ucuna yayıp, rulo şeklinde kıvırın. 6. Yağlanmış fırın tepsisine ruloları ister yan yana uzun uzun, isterseniz rulo börek gibi kendi etrafına sararak dizin. 7. Diğer 3 yufkayı da bu şekilde hazırladıktan sonra, sosun kalan kısmını yufkanın üzerine döküp yayın8. 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.

11 yorum on "Yufkadan Kol Böreği (Çıtır Çıtır)"
  1. eline sağlık çok güzel gözüküyor. çıtır çıtır ... ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Selamlar malzeme tarifinde bir sikinti var sanırım 😃😃 karbonatın yanında

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, elinize sağlık, ıspanak zahmetli, onu yıkamayıp da daha pratik ne konabilir iç malzemesi olarak? Patates ile çok mu kuru olur acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda söylediğim gibi istediğiniz malzemeyle yapabilirsiniz, ister peynir, ister patates hepsi olur.

      Sil
  4. Londra da yaşıyorum , üşenmedim gittim Türk marketinden yufka aldım yarın denemeyi planlıyorum :) hatta kıymalı mı olsa;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh super olur kıymalı da. Afiyetler olsun.

      Sil
    2. Börek tarifinizi 2 kere yaptım :) biri ıspanaklı- peynirli diğeri kıymalı.. ikisi de güzel oldu fakat ilk yaptığım biraz kalın oldu, Türkiye den daha kalın oluyor yufkalar burda.. ikinci yaptığımda yufkaları yarım şekilde kesip rulo sekilde sardım sadece en dış kısmını tüm yufkayı ikiye katlayıp yaptım çok daha güzel oldu :)) tekrar teşekkürler 😊

      Sil
    3. Evet haklısınız, market yufkaları Türkiye'de de kalın oluyor. Ben incecik yufkayla yaptığım için tabii 2 kat da olsa çıtır oluyor. Dediğiniz gibi yufka kalınsa tek kattan daha iyi olacaktır. Afiyet olsun.

      Sil
  5. Nişasta mısır nişastası mi buğday nişastası mi olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark etmez ikisi de olur. Ben mısır kullanmıştım.

      Sil