Top Social

Aynı Hamurla 4 Farklı Kek

8/27/2018

Aslında hiç böyle bir şey yapma fikri yoktu aklımda. Arkadaşıma çaya giderken bir kek yapayım dedim. Canım dolaptaki yaban mersini ve ahududularla bir şeyler yapmak istedi ama bizim ufaklıklar ille de çikolatalı kek derler diğerlerini yemezler. Ben de çikolatalı kek sevmem :) 

Ne yapsam ki derken aklıma geldi. Benim yıllar önce alıp toplasan 2 kere kullanmadığım minik kek kalıplarım vardı. 4 farklı çeşit yapayım herkes istediğini yesin dedim.
Sizin böyle minik kalıplarınız yoksa muffin kaplarında da yapabilirsiniz. Hatta ahududu ve yaban mersini yerine de istediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz. Normalde iki renkli kek tarifimi kullanacaktım ama süt olmayınca yoğurtla yaptım. Sonuçta aşağıdaki gibi klasik bir kek tarifi çıktı. Siz de istediğiniz gibi tatlandırabilirsiniz. Mesela limon kabuğu ve limon suyuyla limonlu da olabilir bir tanesi.

Hadi bakalım sizden gelecekleri merakla bekliyorum, siz neli yapacaksınız acaba :) Yorumları aşağıya yazarsanız sevinirim. Yaptıklarınızı da instagramdan benimle paylaşabilirsiniz. Ben de hikayemde paylaşıyorum sizden gelenleri.


print recipe

Aynı Hamurla 4 Farklı Kek
Malzemeler
3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı kakao 1 avuç damla çikolata, 1 avuç ahududu, yaban mersini ya da kullanacağınız diğer meyveler
Hazırlanışı
1) Öncelikle yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın, rengi açık sarıya dönüşecek.2) Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın.3) Üstüne un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip çırpın. 4) Kalıpları iyice yağlayıp unlayın, iki kalıba sade karışımdan dökün, birinin üstüne yaban mersini diğerine ahududu koyun.(içlerine de bastırın meyvelerden ki içi meyveli olsun) 5) Bir kalıbı da yarıya kadar sade kek hamuruyla doldurun, kalan hamura kakao ekleyip iyice karıştırın 6) Son kalıba kakaolu kek karışımını koyun, üstüne çikolata parçaları ekleyin. 7) Yarısına kadar beyaz kek hamuru olanın üstüne de kalan kakaolu hamurdan döküp kürdan yardımıyla karıştırıp şekil yapın. Bu iki renkli kek olacak. 8) Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kekleri yaklaşık 20 dk kadar pişirin, arada içine bakın pişmişse çıkarın. (Çok fazla tutarsanız hem üstü kurur hem de içi nemli ve yumuşak olmaz)

Post Comment
Yorum Gönder