Top Social

Fıstıklı Bisküvi

6/04/2021
fıstıklı bisküvi

Yılbaşı dönemi evlerde sürekli kurabiyeler bisküviler pişiyor ya, peki diğer ayların günahı ne :) O dönem çılgınca zencefilli, tarçınlı kurabiye yerken sonrasında kahvenin yanına bir kurabiye hak etmiyor muyuz. İsyannnnn  (Halil Sezai vurgusuyla) dedim ve yılbaşını hatırlatacak hiç bir aroma içermeyen ama çok lezzetli bir kurabiye, daha doğrusu bisküvi hazırladım.


Hala homeoffice çalışıyor olmam sebebiyle, akşamüstü kahve yapınca yanında bir kurabiye bir şey olsun istiyorum. Yumuşayıp bayatlamasın, cam kavanoza koyayım, öyle dursun 1 hafta falan. Derken dolapta duran toz fıstıklar geldi aklıma. Çok da severim fıstıklı tatlıları. Dedim bununla bisküvi yapayım.

fıstıklı bisküvi

Sonra en favori yılbaşı bisküvi tarifimden uyarlayarak bu nefis bisküvileri hazırladım. Yaparken az biraz endişem vardı beklediğim tat olacak mı, fıstık dışında bir aroma koymuyorum tatsız mı olacak diye. Ama gayet hafif ve lezzetli, fıstık tadının da hissedildiği bir bisküvi oldu.


Ben birazcık kafa dağıtmak için harf baskısı falan yapıp uğraştım ama siz normal bir kalıpla kesip pişirseniz de olur, hatta kalıbım yok diyorsanız çay bardağı ile kesin o da olur. Tarifi hemen yazıyorum, yaparsanız yorum bırakmayı unutmayın :)



FISTIKLI BİSKÜVİLER



Fıstıklı lezzetleri sevenlerin bayılacağı nefis bir bisküvi.


Porsiyon: 30-35 Adet
Hazırlık: / Pişme: / Toplam:




MALZEMELER

100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1/4 su bardağı sıvıyağ (zeytinyağ olabilir)
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1/2 su bardağı nişasta (ben mısır kullandım)
2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz fıstık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI

  • Çukur bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağ, sıvıyağ, pudra şekeri ve portakal kabuğu rendesini krema kıvamına gelene kadar çırpın
  • Üzerine yumurta ve nişastayı ekleyerek çırpmaya devam edin
  • Son olarak toz fıstık, 1,5 bardak un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip elinizle yoğurun. Hamur cıvıksa kalan yarım bardak unu da ekleyin.
  • Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak. Çok un koyarsanız açarken çatlar hamur dikkat edin.
  • 20 dakika dolapta dinlendirdikten sonra hamuru 1 cm kalınlığında açarak kurabiye kalıbıyla şekiller çıkarın ve tepsiye dizin.
  • 180 derece ısınmış fırında hafif renk alana kadar pişirin ve bir kenarda soğumaya bırakın
  • Kapalı bir kapta uzun süre tazeliğini koruyor.


  • NOTLAR

  • Bardak olarak 200 ml bardak kullandım
  • Anahtar Kelime: bisküvi, fıstıklı bisküvi Kategori: Kurabiye
    Post Comment
    Yorum Gönder