Top Social

Elmalı Milföy Rulolar

5/25/2021
elmalı rulo

Geçtiğimiz haftasonu dolabı temizlerken, yumuşamaya başlayan elmaları gördüm. Onları bir şekilde kullanmazsam sonları iyi olmayacaktı. İşim bitince hemen 4-5 elmayı rendeleyip biraz şeker ve cevizle kavurdum. Büyük kısmını dondurucuya attım, ilerde tart, elmalı kurabiye falan yapacağım zaman hazır iç olması kolaylık oluyor.


İşte ayırdığım diğer kısmıyla da akşamüstü bu nefis elmalı milföy ruloları hazırladım, arkadaşım kahveye gelmişti çerez gibi yedik resmen :) O kadar hoşuma gitti ki, hem pratikliği hem de lezzeti, ertesi gün sırf fotoğraf çekip sizinle de paylaşabilmek için tekrar yaptım, tabii çekim sonrası yine afiyetle yedim. 

elmalı rulo

Dondurucuda milföy varsa gerçekten şipşak yapabileceğiniz harika bir kahve eşlikçisi diyebilirim. Benim gibi özellikle tatlıyla aranız yoksa tam size göre çok hafif ve iç baymayan bir lezzet. Biraz daha tatlı isterim derseniz üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz. 


Ben fotoğraf çekiminde şık olsun diye üstüne pudra şekeri süt ve limonla sos yaptım, ama uğraşmaya gerek yok bence, direkt pudra şekeri serpip yiyebilirsiniz :)

Elmalı milföy rulo

Milföyleri dikdörtgen şeklinde kullanırsanız fotoğraftaki daha büyük boy olan gibi oluyor, yine de çok büyük değil aslında, 2 ısırıklık. Ama kare milföyü biraz açıp dikdörtgen haline getirip sararsanız da tek lokmalık mini rulolarınız olacak. Ben şahsen minik olanları daha çok sevdim. 

elmalı milföy rulo

Aşağıda nasıl yaptığımı anlattım ama ölçüler biraz göz kararı diyebilirim, hazırladığınız içe göre milföyleri azaltıp artırabilirsiniz.



ELMALI MİLFÖY RULOLAR



Mis gibi elmalı tarçınlı milföy ruloları kahve yanına çok yakışacak.


Porsiyon: 16-20 Adet
Hazırlık: / Pişme: / Toplam:




MALZEMELER

4 adet dikdörtgen milföy (ya da 8 kare)
4-5 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz

Sos İçin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı süt
1 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI

  • Öncelikle içi hazırlamak için elmaları rendeleyip yapışmaz tavaya alın, üstüne toz şeker, tarçın ve cevizleri ekleyip yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin.
  • Fırını 200 dereceye ısınması için açın.
  • Milföyleri tezgaha alıp biraz yumuşamasını bekleyin. (Aman çok da yumuşamasın işlem yapması zor olur)
  • Milföylerden bir dikdörtgeni alın (iki kare şeklindeyse birleşim yerlerinden ayrılmamasına dikkat edin, güzelce yapıştırın elinizle)
  • Merdaneyle biraz inceltin ve üstüne elmalı harcı serpiştirin (her yerine yayılsın)
  • Sonra kısa kenarından rulo yapmaya başlayın. Diğerlerini hazırlarken dolaba atın dilimlemesi kolay olur.
  • Tüm milföyleri hazır edince 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve tepsiye dizin.
  • 180 derece ısınmış fırında hamur kızarana kadar pişirin.
  • Eğer sos hazırlayacaksanız küçük bir kaseye pudra şekeri ve limonu ekleyip karıştırın istediğiniz akışkanlığa gelene kadar az az süt ekleyin.
  • Rulolar fırından çıkınca üstlerine sos gezdirip yiyebilirsiniz.

  • Anahtar Kelime: elmalı rulo, milföyden elmalı rulo Kategori: Tatlı
    Post Comment
    Yorum Gönder