Top Social

Şipşak Havuçlu Cevizli Kek

11/04/2021
şipşak havuçlu kek

Sonbahar ve kış aylarında kek denince ilk akla gelenlerden biri de havuçlu cevizli kek değil mi? Mis gibi tarçın kokusu, yumuşacık dokusu, arada ağzınıza gelen cevizlerle tam bir kahve eşlikçisi kendisi. Benim de yıllar önce yayınladığım bir tarif var blogda ve iddia ediyorum yediğiniz en güzel havuçlu kek olabilir.


Gel gör ki ben daha pratik şipşak bir havuçlu kek yapmak istiyordum, az malzemeyle çırp karıştır at fırına şeklinde :) Klasik kek tarifine havuç ve ceviz eklersem olur bence dedim ve gerçekten hem kolay hem yumuşacık, üstelik de çok lezzetli bu kek çıktı ortaya.

havuçlu cevizli kek

Bu arada havuçlu cevizli kek dedim ama benim havucum az kalmıştı 2 orta boy havuç vardı sadece, yanına bir de elma rendeledim. Bence siz de evde elma varsa o şekilde deneyebilirsiniz. Ama elma olmasın derseniz 3 havuçla da yapabilirsiniz.


Keke unu eklediğimde çok koyu bir kıvam oldu, eyvah dedim bu çok katı oldu ne olacak. Sonra havucu ve elmayı ekleyince onların sulandırması sayesinde istediğim kıvama geldi. Tarife de not düştüm, bu durumda endişe etmeyin. Ama baktınız hala çok koyu azıcık su ekleyip kıvam verebilirsiniz.

havuçlu kek

Kek kıvamı koyu olduğu için fırının ısısını 200 de başlatıp 10 dk sonra 180 e düşürüyorum. Bu sayede hızlıca kabarıp içinin çiğ kalmasını engelliyoruz. 


Tüm detayları verdiğime göre o zaman aşağıda havuçlu cevizli kek tarifimi bulabilirsiniz. Denerseniz yorumlarınızı bekliyorum.


Şipşak Havuçlu Cevizli Kek

Şipşak Havuçlu Cevizli Kek
Porsiyon: 10-12 dilim
Yazar: Özge Beydağ Yılmaz
Hazırlık Süresi: 10 MinPişirme Süresi: 40 MinToplam Süre: 50 Min
Şipşak hazırlayabileceğiniz hem kolay hem çok lezzetli havuçlu kek.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (ben balkabaklı kek baharatı kullandım)
  • 2 havuç rendesi (1 su bardağı dolusu)
  • 1 elma rendesi (elma istemezseniz 3 havuç rendeleyin)
  • 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Hazırlanışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice kabarıp beyazlaşana kadar çırpın
  2. Üstüne sıvıyağ ekleyin çırpın.
  3. Un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip un kaybolana kadar çırpın (çok fazla çırpmayın kekiniz sert olur)
  4.  Bu aşamada yoğun kıvamlı bir hamur oluyor korkmayın havuç ve elma sulandıracak.
  5. Hamura rendelediğiniz havuç ve elmayı ekleyin spatulayla karıştırın.
  6. Son olarak cevizi de ekleyip karıştırın.
  7. Yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün ve 200 derece ısınmış fırına atın 10 dakika sonra ısıyı 180 e düşürün. İçi iyice piştikten sonra fırından alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Notlar:

Klasik su bardağı ölçüsü kullanılmıştır (200ml)

havuçlu kek, havuçlu cevizli kek, starbucks keki
kek
Tarifimi denediniz mi?
Etiketleyin @ozgeninoltasi ve Instagram'da paylaşın #ozgeninoltasi
4 yorum on "Şipşak Havuçlu Cevizli Kek "
  1. Cok guzel oldu tesekkur ederim. 🥰

    YanıtlaSil
  2. Hic havuclu kek yapmamistim. Benim favori kekim ici kuru meyveli cevizli dolgulu keklerdir ama oglum dümdüz anne kekleri seviyor. Hadi bakalim havucluyu sevecek mi deneyeyim dedim, icine ceviz koymadim bilerek. Evde kirmizi havucum vardi, 2 turuncu 1 tane de kirmizi havuc rendeledim. Yumusacik, nemli cok lezzetli bir kek oldu ben cok begendim, oglum da bayildi. Beslenme icin bir alternatif oldu bize. Sanirim kirmizi havuc biraz daha sert dokulu oldugundan diger havuclar gibi kek icin de kaybolmamis, icin de cikolata parcaciklari var gibi gorunuyor ama yumusakligi bozmuyor. Tarif icin tesekkurler Ozge Hanimcim😊🙏(Ayşegul)

    YanıtlaSil