Top Social

Türk Mutfağının En Çok Bilinen 5 Tatlısı

1/11/2022


Türk mutfağı tatlı çeşitleriyle de ünlüdür ve bazı tatlıların ünü ülke sınırlarını bile aştı. Peki, en bilinen ve en sevilen Türk tatlılarının hangileri olduğunu merak ediyor musunuz? İşte Türk mutfağının en bilinen 5 tatlısı!


1.    1. Baklava

Türk mutfağı ve tatlı dendiğinde akıllara ilk gelen kuşkusuz baklava çeşitleri oluyor. En eski tatlı çeşitlerinden biri olan baklavanın ülke sınırlarını aşan bir üne sahip olduğunu da belirtelim. Genellikle ceviz ve Antep fıstığı kullanılarak hazırlanan baklava, her yörede farklı bir form da kazanabiliyor ve damakları şenlendirmeye devam ediyor. Yurt dışında da en bilinen tatlı çeşitlerinden biri olduğunu belirtelim.


2.      2. Şekerpare

Ağızda dağılan muazzam bir lezzete sahip olan şekerpare Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biridir. Günün her saatinde tüketilebilen bir tatlı olmasının yanı sıra çocukların favorisi haline gelmesi de bu tatlıyı özel kılan unsurlar arasında yer alıyor. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tatlı olduğunu da belirtmek gerekir. Hemen şekerpare tarifi bilgisine ulaşmak isterseniz en doğru ve en pratik tarif için Yemek.com adresine uğrayın. Sitede malzeme listesi de eksiksiz bir şekilde aktarılıyor.

3.      

A    3. Aşure

Her yıl belirli bir zamanda yapılıyor olsa da neredeyse herkesin severek tükettiği bir tatlı olma özelliği taşıyan aşureyi unutmamak gerekir. İçerisine çok sayıda malzeme giriyor olmasına karşın yine de muazzam bir lezzete sahip olmayı başaran aşure yabancıların severek tükettiği Türk tatlılarından biridir. Evde aşure yapıldığında bol miktarda hazırlanır ve çevreye de dağıtılır. Yani aşure çok eski dönemlerden bu yana yaşatılan bir geleneği de temsil ediyor.


4.      4. Sütlaç

Hafif ve leziz sütlü tatlıların şahı olan sütlaç Osmanlı döneminden bu yana sevilerek tüketilen bir tatlıdır. Sütlaç sevmeyen kişi sayısının az olduğunu belirtmek lazım. Fırın sütlacı gibi farklı çeşitleri de olan bu tatlıyı yapmak oldukça kolay. Sadece kıvamını tutturmak gerekiyor.


5.      5.Tulumba Tatlısı

En sevilen Türk tatlılarından biri de tulumba tatlısıdır. Evlerde yapılan bir tatlı olduğunu söylemeyiz, genellikle dışarıdan satın alınır ve komşu ziyaretlerinin, hasta ziyaretlerinin, kutlamaların vazgeçilmezlerinden biridir. Tüm bu tatlı çeşitlerinin tariflerine ulaşmak için Yemek.com sitesini ziyaret edebilir, en pratik tarifleri hemen deneyebilirsiniz.



Bu bir advertorial içeriğidir
Post Comment
Yorum Gönder